Color Blindness: Normal Protan Deutan Tritan

GeenStijl

Tendentieus, Ongefundeerd en Nodeloos Kwetsend

Nederland verdient een referendum

nexitpoll534.jpgVanavond werd in de Tweede Kamer onder meer gedebatteerd over de gevolgen van de Brexit. Maar hoe kort die vergadering ook duurde, de belangrijkste conclusie kunnen we nu al trekken: zolang dit kabinet er zit zal een Nederlands referendum over onze positie binnen de EU er niet komen. Premier Rutte en vicepremier Asscher hebben aan duidelijkheid niets te wensen overgelaten: zo’n referendum is volgens hen onwenselijk en schadelijk, en bovendien zou ‘geen Nederlander’ er op zitten te wachten. Blijkbaar denken de heren (en met hen het grootste deel van de landelijke politiek) dat de redenen die 17 miljoen Britten hadden om uit de EU te stappen, in ons land totaal niet leven. En kennelijk zijn de recente peilingen over de wenselijkheid van een Nexit-referendum, waarin toch ongeveer de helft van de bevolking aangeeft zo’n referendum wel te willen, hen ontgaan. Lees verder Redactie | 27-06-16 | 22:45 | Link | 154 reacties

BNN Buttboys zeggen hoera voor homotolerantie

Cl90xZpWEAA4GG2.jpg Topic voor de vrouwtjes (m/v). We hadden felle flikker Milo eerder vandaag al op de front page, maar in eigen darkroom gaat het er ook heftig aan toe. Twee lieftallige BNN bad boys Tim Hofman en Jan Versteegh sieren namelijk de cover van L'Homo en dat doen ze bepaald schaamteloos. L'Homo is een blad voor - de naam zegt het al een beetje - heaumeaus en dat circuleert dus normaal alleen in eigen kring net zoals Mama Magazine alleen maar op IKEA koffietafels in uitgeneukte Vinexwijken ligt. Maar zet twee BNN-BN'ers op de cover en je trekt (no pun) gegarandeerd breder de aandacht. Zo voelen wij ons bijvoorbeeld heel vrij om deze voorpaginaplaat te posten en daar wat banale homograppen bij te maken over de billenmaatjes van BNN want omdat bij acceptatie ook het cultuurtje van afzeiken hoort. Zijn we voor. Maar bovenal vinden we het vet cool met glijmiddel dat in het midden van de zoveelmiljoenste Wie Haten Homo's En Wie Niet Maatschappijdiscussie twee populaire postpubers met een hoop reputatie te verliezen in hun blote aars een geyle strandfoto van zichzelf laten maken. Objectificeren maar die heteronormatieve holmaatjes!

Van Rossem | 27-06-16 | 21:35 | Link | 98 reacties

Live. Haagse populisten bakkeleien over #Brexit

f011fc7d9f.jpgLive & plenair: Project Fear in de Polder! Officieel komt de Kamer bijeen om de agenda van de Eurotop van dinsdag en woensdag te bespreken, maar het gaat natuurlijk maar over 1 ding: Brexit, of hoe de Europese politiek alweer een pets op de neus kreeg van het publiek - met een crisis tot gevolg. (De @MinPres opende vandaag een gazeusefabriek in Brabant, dus van die Unileverlul hoeven we het ook niet te hebben in crisistijd.) Er staat ook een kopje 'migratie' in de agenda en dat mag ook best ff aangestipt worden, want het aantal nieuwe instromers in de EU in 2016 nadert volgens UNHCR alweer het kwart miljoen. En tot slot is er nog een heel belangrijk agendapunt dat Minpres en MinBuZa heel graag zien ondersneeuwen: DE UITKOMST VAN HET GEENPEIL-REFERENDUM. Die moet deze week ein-de-lijk komen. Het is zomer. Brexit is geweest. En tijdens deze Eurotop zou het antwoord geformuleerd worden. Maar maakt u zich daarover geen illusies, in de Kamerbrief van Koenders lezen we: "Het staat echter niet vast dat op deze Europese Raad reeds een oplossing wordt bereikt, aangezien het VK-referendum, ongeacht de uitslag, een belangrijk onderdeel op de agenda van deze Europese Raad zal zijn." Sorry Nederlandse kiezers, de Britse kiezers bepalen de agenda. Hun keuze moet met spoed besproken worden, dat Nederlandse akkefietje kan best wachten. Alsof u nog niet genoeg geschoffeerd was. Enfin. Fish. Chips. Lager. En intunen maar, op GUILLOTINE24 of bij RTL Unilever na de breek. (Giga topicpica hierrr.)
Boxing Day: Debat over existentiële EU-kwestie komt niet verder dan moddergooien tussen alle betrokkenen. Topduel so far was een lekker potje populistisch jij-bakken tussen Didi en Greet:Lees verder Van Rossem | 27-06-16 | 18:29 | Link | 764 reacties

Nieuwe partij VOEL snapt wat mensen willen

Kijk. Dit is een partij waar we allemaal achter kunnen staan. VOEL. De partij die gaat voor het gevoel. Dat is immers wat de kiezers willen. En het fundament waar politici al jaren op draaien. Gevoel. Niet feiten. Gevoel. Politiek is geen discours, het is een erlebnis. De kersvers zo uit de oven politieke partij VOEL neemt dat principe mee naar de uiterste uiteinden van dat spectrum. Hierbij ons bindend stemadvies: stem VOEL. Want uiteindelijk gaat het er om hoe u zicht VOELt. Johnny Quid | 27-06-16 | 17:29 | Link | 122 reacties

Milo leidt gaypride door Zweedse moslimghetto

Ja. Milo, de zelfbenoemde "Dangerous faggot", dienstdoende als "engine of chaos". Ga dat fenomeen maar eens duiden. In feite is het gewoon een glorieuze pedant-homofiele theatrale belichaming van een gewapend humanisme, met een lichte hang naar het christendom en conservatisme, omdat het een geborgen gevoel is deel uit te maken van iets dat al twee millennia bestaat. Maar even serieus, die gast is goed, vooral inhoudelijk. Maar, Milo (wiki) is nog lang niet bekend genoeg in de zieke man van Europa, namelijk, Europa, dus onderstaand even een best of-je. En, omdat-ie ontbreekt in de compilatie, hier natuurlijk even die keer dat hij onder "America, fuck yeah!" door de speakers op een troon de zaal in werd gedragen. En natuurlijk steunt-ie Trump, want dat is daddy. En binnenkort dus te zien in een Zweedse islam-enclave. Laten we hopen dat hij er ook weer levend uitkomt, want de wereld heeft zulke lui nodig.
millooogunssss.jpg Spartacus | 27-06-16 | 16:24 | Link | 89 reacties

Kloosried. Europopulist @APechtold praat peop

peggiesad.jpg Komen we toch nog even terug op het Trouw-interview van de leider van het EU-verzet tegen het "populisme'. Want Kereltje doet toch een potje huilie in de Geloofsbode, ongelofelijk. Lullen over 'oplossingen', zonder ook maar een (1) concreet voorbeeld te geven. Maar wel zeggen dat je niet naar onvrede en populisme moet luisteren. Haha Lex. Je bent onderdeel van het probleem en volkomen doorzichtig bovendien. Enfin. Hieronder doen we van het dikke hout van Pechtold ff een paar keurige planken zagen - want met dat bijltje kunnen we prima overweg.

Pechtold: "Farage heeft de mensen maar wat wijs gemaakt over wat de schade zou zijn. En nu is er paniek. Zo werkt populisme. Het is zo pijnlijk om te zien.”
GS: Tusk beloofde ‘het begin van het einde van de westerse beschaving’ als de Britten voor Brexit zouden stemmen. Hoe is dat géén populisme? En hoe zorgen de uitspraken die Juncker en Van Rompuy deden ná de Brexit en die kortweg neerkomen op ‘eruit gestemd, dan zo snel mogelijk optiefen ook’ níet voor paniek op de korte termijn? Sorry hoor Alex, maar het populisme komt van alle kanten en ja, het is inderdaad pijnlijk om te zien dat noch de Britse regeringspartijen, noch de Brusselse bureaucraten een degelijk stappenplan of zelfs maar een geloofwaardig inhoudelijk antwoord hebben op de kennelijk voor velen toch enorm onverwachte gebeurtenissen van donderdagnacht. Gelukkig is er Daniel J. Hannan.

Pechtold: "Boosheid op onze premier: Rutte zegt diep teleurgesteld te zijn over de historische breuk met Groot-Brittannië. Maar hij heef zelf flink meegeholpen om Europa weg te zetten als 'bureaucratisch', iets waar je alleen maar last van hebt.”
GS: De EU (niet ‘Europa’, Lex) heeft vooral zichzelf neergezet als bureaucratisch. Het is een ondoorzichtige moloch, waarin ongekozen mensen op ontransparante wijze onbegrijpelijke beslissingen nemen - over stofzuigerwattages, de veiligheidseisen van kussenslopen, de kromming van komkommers en de labels op olijfolieflesjes. Als Rutte zegt dat de EU bureaucratisch is, bevestigt hij enkel wat iedereen met twee ogen en een beetje leesvaardigheid zelf ook wel ziet: dat de EU ontzettend bureaucratisch is. Sterker nog. Is het niet gewoon ordinair populisme om dat te ontkennen?

Pechtold: "Wat nu dreigt is dat we door het vele praten over de mensen met onvrede, te weinig praten over de oplossing. Ik vind het triest dat het debat nu alweer wordt teruggebracht tot de vraag of er in Nederland ook een referendum moet komen. Ik hoor VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra daar al ruimte voor laten.”
GS: Die opmerking van Zijlstra kun je met een korrel campagnezout nemen, want de VVD is immers “totally, totally, totally against referenda”, een standpunt dat door Zijlstra ook tijdens de GeenPeil-campagne bij herhaling ingenomen is. Maar even terug naar die eerste zin: Hoe denk je ooit tot een oplossing te kunnen komen als je *niet* zou praten met de “mensen met onvrede”? Deze uitspraak suggereert dat je alleen moet praten met mensen zónder onvrede -en dat zijn nou net de dichtgetikte eurofielen die de EU zo ver in crisis hebben gebracht, dat een compleet land heeft besloten er de brui aan te geven. Oplossingen zijn onmogelijk zonder te luisteren naar de onvrede. Lees verder Van Rossem | 27-06-16 | 15:14 | Link | 252 reacties

Foto's. Dames massaal uit de kleren voor Trump

Gebeurt er ook nog wat leux op het internet? Jawel hoor! Dit weekend ging de hashtag #TrumpGirlsBreakTheInternet viraal als een malle. Er verscheen plots een tsunami van halfontklede dames, tietenmeisjes en kondtmevrouwen met Trump-petjes en The Donald-shirts in de timeline. Een ware verademing tussen al die zuurbange en verbeten tweets van linkse brexitlosers. Na de breek een overzichtje van Trump Hotties, waaruit maar weer eens blijkt dat de Trump-achterban (v) heus niet allemaal moddervette Texaanse boerinnen met een rooie witnek en een Glock zijn. Leuk man, verkiezingen! Klikker-de-klik. Lees verder Pritt Stift | 27-06-16 | 14:04 | Link | 122 reacties

Bijbelmuppets lanceren Bijbelse dino-site

jezushoudtvandinos.jpgDe verdwaasde godsgedrochten van Logos gingen vorige week volkomen wappiewappie op de dinoplaatjes van Albert Heijn. Ze beweren dat de Bijbel ons leert dat vlak na de schepping de aarde een soort Flintstones was waar mens en T-Rex naast elkaar leefden, en willen dit graag als serieus alternatief voor de in hun ogen leugenachtige wetenschappelijke uitleg van dinosauriërs. Met name als uitleg voor kinderen, want als iets religieuzen in beweging brengt is het wel het constant mentaal kidnappen van kinderen voor hun eigen indoctrinaties. Beweren dat brontosaurussen en holbewoners zij-aan-zij door de graslanden huppelden is net zo steekhoudend als beweren dat diezelfde holbewoners ook al hun boodschappen bij de Albert Heijn deden. Maar ja, als je gelooft dat de aarde 6.000 jaar geleden geschapen is, moet je toch ergens proppen met de feiten. Hoe dan ook, na het enorme succes van de column komt Logos nu ook met een site: dinodino.nl. Kun je mooi je dinosauriërkennis bijspijkeren met behulp van de Bijbelse waarheid en niburuaanse theorieën. Zoals dat al die draken uit de Chinese mythologie gewoon dino's waren die op dat moment door China zwalkten. Leuk, zo'n educatieve website van mensen die in Jezus de Spacezombie geloven. Hopelijk trekken ze het door. Homohomo.nl, met geinige cartoons over waarom praktiserende homo's zullen branden in de hel. Neukenneuken.nl, over dat seks iets supergoors en heidens is dat alleen toegestaan is nadat man en vrouw een saaie kerkdienst afsluiten door allebei 'ja' te zeggen. En natuurlijk hoedjehoedje.nl, over dat vrouwen hun muil moeten houden en zich als onderdanige slaven moeten gedragen richting hun man. Allemaal Bijbels, dus God knikt goedkeurend vanuit de hemelen. Maar goed. Nu is het nog lachen. Maar straks trekt die Amerikaanse creationisme-hype zo hoppa, als doodserieus alternatief voor wetenschap, de klaslokalen in. Johnny Quid | 27-06-16 | 12:59 | Link | 187 reacties

Foto. Ongekozen Eurocraten in crisisoverleg

Daar zitten ze. De slechte verliezers. Door zichzelf benoemd en door helemaal niemand gekozen. Nou ja, die dikke kale links schijnt nog soort van.. ach nee, geen mens weet wie het is en *niemand* heeft rechtstreeks op hem gestemd. Idem Donald Tusk. Idem Jean Claude Juncker. En al helemaal niemand in Nederland heeft ooit van Martin Selmayr gehoord, laat staan dat er op hem gestemd kan worden. Ziedaar het probleem: de Europese Unie is geen democratie, wordt geen democratie en kan geen democratie zijn. En daarom werkt het niet. In feite is de Brexit niet alleen het politieke verlies van Cameron (die derhalve ook opstapt), maar ook van Brussel. Die ongekozen eurocraten op de foto moeten dus ook opstappen. Allemaal. Liefst nog vóór de papkindjes-pogrom op de babyboomers begint. Want in de nasleep van Brexit, kun je de gekste dingen verwachten van het woedende, kolkende en antidemocratische verliezerskamp. Van Rossem | 27-06-16 | 11:55 | Link | 204 reacties

Didi en Peggold dekken zich in: never nooit Nexit

heuuujjnooitmeerrr.jpgMoslims hebben de Drie Nee's van Karthoem (*). Inheemse deugneuzen hebben de Drie Nooit's van Nederland: nooit meer Auschwitz, nooit meer Wilders & nooit meer referenda. De schrik voor de onderbuik van de onderklasse zit er inmiddels goed in, dus de rijen sluiten zich. Uiteraard wordt de demonisering van het plebisciet op de meest pedant mogelijke wijze afgetrapt door de veilingmeester. En dat gaat in stijl. Op de vraag hoe de politiek de huidige onvrede weg kan nemen, antwoordt Pechtold: "Door het bestrijden van populisme en feitenvrije politiek." Een paar zinnen verder lezen we: "En daarbij: dankzij de EU is er vrede en veiligheid, en daardoor welvaart in Europa." LOL. *Mompelt iets met EU zet landen tegen elkaar op, EU zet grenzen open voor IS-sleeper cells en eurocrisis.* Enfin, Pechtold is af, en mag niet meer meedoen tot na het referendum. Maar wat zegt Didi (PvdA)? Hij is tegen een referendum omdat een Nexit "de democratische verzorgingsstaat juist zal ondermijnen." Ah, en dat terwijl Dijsselbloem (PvdA) juist stelt dat het EU-open grenzenbeleid de verzorgingsstaat opblaast. Ja, wat is het nou? En over de huidige crisis waarin de EU zich bevindt komt de Sam ook niet veel verder dan vage abstracties: "Het heeft vooral te maken met het feit dat Europa nog niet het goede antwoord geeft op grote problemen. We zullen elkaar bij een volgende crisis beter en sneller moeten vinden. Daar moet nu aan gewerkt worden." Maar, ween en huiver, Didi zegt in de laatste alinea zowaar iets wezenlijks en nuttigs. "Waar ik me boos over maak is de analyse dat oude, slecht opgeleide kiezers Engeland eruit zouden hebben gestemd. Dat zijn verdorie de mensen voor wie wij het doen. We moeten naar onszelf kijken, als die mensen geen heil meer zagen in de EU, dan heeft Europa niet genoeg gedaan." Inderdaad SOCIAAL DEMOCRATEN, ga eens gewoon old school à la Drees jr. sociaal democratie-en. Dan komt het allemaal goed. Spartacus | 27-06-16 | 10:44 | Link | 179 reacties

VPRO trapt VVD-campagne af met Mark Rutte

Sympathiek van het voormalig links-progressieve VPRO. In de allereerste Zomergasten-aflevering van dit seizoen mag Mark Rutte heel rustig zijn eigen geschiedenis schrijven en de campagne voor VVD2017 inluiden. Dat zal de VVD leuk vinden, dat de VPRO hun 'moeilijke brillen'-programma zomaar ter beschikking stelt van het PR-team van de VVD. Benieuwd welke fragmenten Rutte uitzoekt. Of laat uitzoeken door een kudde duurbetaalde Rijksambtenaren. Als hij een beetje lef heeft, doet hij het zelf, en gaat hij niet diepzinniger dan een paar fragmenten van een Toppers-concert en een aftermovie van een dance festival. Maar goed. Eerlijk is eerlijk. Met het Correspondents Dinner en het verschijnen in talkshows doet Mark Rutte simpelweg president Obama na, die het afgelopen jaar bijna niet van de buis is te slaan. Lekker zorgeloos werken aan het imago met hulp van programma's die zich daartoe laten gebruiken. Zomergasten is niet het laatste opmerkelijke optreden in het afscheidstournee van Mark, let maar op. En ergens in een ivoren toren in Brussel bijt Frans Timmermans nu zijn knokkels kapot van frustratie omdat hij niet gevraagd is dit Zomergasten-seizoen te openen. Johnny Quid | 27-06-16 | 09:39 | Link | 99 reacties

Ebru op straat beroofd door kutmarokkanen

ebruberoofd.pngColumniste Ebru Umar is gisteravond in Amsterdam van haar telefoon beroofd. Daders zijn Marokkaanse kutmarokkanen van streepjesnederlandse komaf. Umar was bezig haar laatste spullen van 020 naar 010 te verhuizen (wegens terror van Kutmarokkanen) toen ze gemolesteerd werd door Handtastelijke Kutmarokkanen die haar iPhone klauwden - op klaarlichte dag, in Amsterdam. Mejuffrouw Umar werd daarbij uitgescholden voor "hoer", en de Kutmarokkanen voegden daar nog "Ebru moet verhuizen. Nananana" aan toe. Voor fatsoenlinks twitter was deze gerichte beroving & terreur aanleiding om jubelend de horlepiep te dansen. Met eerloze vermelding voor ex NOS-uitvreter, Villamedia-coryfee en KRO/NCRV-hoofdredacteur Hans Laroes, die de columniste meende te backstabben met een goor tweetje over De Toon van Het Debat. Wat is gebeurd dat we dit land geworden zijn? Briefje van Jan Dijkgraaf aan Laroes hierrrr.
Update: Kutmeldpuntertjes gaan aangifte doen tegen Ebru.


Aangifte Ebru ↓↓↓ (leesbare dieplink)


Pritt Stift | 27-06-16 | 08:34 | Link | 232 reacties

"Populistische Lente SCHULD VAN GEENSTIJL"

Nederlandse pils, blokje Beemsterkaas en okkernoten uit eigen tuin! We gaan weer even lekker zitten voor een stijf driekwartiertje NPO HUILIE bij Nieuwsuur. Gisteren zaten ze elkaar ook al zo fatsoenlijk in de deugstreek te rimmen, en vanavond is het allemaal de schuld van GeenStijl dat de Populisme Domino Day in de EU begonnen is, met dat verderfelijke, walgelijke, ondemocratische, populistische klote-referendum over Oekraïne. (Dat die schitterende Referendumwet een wetsvoorstel van PvdA/GroenLinks/D66 was, zult u niet horen bij de NPO, daarom schrijven we het nog maar eens op - wiki.) Mooi ook dat Nieuwsuur er in de zomer van 2016 al achterkomt dat Wilders en Le Pen "in opkomst" zijn. Mijnheer Greet is al sinds oktober vorige jaar De Grootste in de Peilings, en Madame Marine kan er ook wat van. En dan nog dit, Nieuwsuur: die ex UKIP-meneer Sked heeft zich niet 'afgescheiden', maar is door Ome Nigel afgezet wegens 'te elitair en te autoritair'. Enfin, dat wordt weer kromteensmullen: LIVESTREAM. Pritt Stift | 26-06-16 | 21:59 | Link | 271 reacties

Meerrrr

Tip de Redactie