Color Blindness: Normal Protan Deutan Tritan

GeenStijl

Tendentieus, Ongefundeerd en Nodeloos Kwetsend

Bassiehof - Ouwenelen met de PvdA

LutzJacobiPaintcartoon.jpgDiederik Samsom wil nog niet zeggen of hij beschikbaar is voor het partijleiderschap maar juicht een interne lijsttrekkersverkiezing toe. Ahmed Aboutaleb zei deze week niet bereid te zijn met zijn politiek voorman in het strijdperk te treden maar wel de degens met Lodewijk Asscher te willen kruisen. Lodewijk Asscher zegt ondertussen - na jaren de boot af te hebben gehouden - het partijleiderschap van de PvdA in overweging te nemen want: “Dat is logisch.

Samsom zei echter in september vorig jaar premier te willen worden en Aboutaleb in maart 2012 Lodewijk Asscher als de ideale partijleider te zien. Diezelfde maand zei Asscher niet van plan te zijn naar Den Haag te gaan.

Fun-fact: In dat interview van vorig jaar waarin Samsom zei het ambt van minister-president te begeren, waakte hij er voor de naam van Asscher (mede-naamgever van dit kabinet) te noemen. "Ik heb een geweldig, warm team om mij heen en samen met Hans (Spekman, BP) en Jeroen (Dijsselbloem, BP) vormen wij een gedeeld leiderschap.”

Ergens tussen de bedrijven door klonk ook nog eens het WOESJJJ van de guillotine op het PvdA-partijbureau aan de hoofdstedelijke Herengracht met als resultaat een glimmend paasei in het mandje dat voorheen toebehoorde aan het lichaam van Felix Rottenberg.

Zouden we bijna vergeten dat Samsom begin dit jaar in een verloren nachtelijk uur op Radio1 zei wel dégelijk lijsttrekker te willen worden waarop Asscher op zijn beurt weer verkondigde dat ‘goed nieuws’ te vinden en tussen die twee quotes door maakte de afdeling voorlichting van de PvdA overuren om duidelijk te maken dat Samsom pas in het najaar een beslissing zal nemen.

Met nog geen acht zetels in de peilingen maakt de PvdA zich op voor een lijsttrekkers-extravaganza van heb ik jou daar. Die fuif gaat een boel tumult opleveren waar de beschouwer een boel plezier aan gaat beleven.

Het allerbeste aan dit alles is dat Lutz 'Ik zal angst in hun harten jagen' Jacobi net zoals in 2012 weer een gooi gaat doen naar het leiderschap van de PvdA.

Game on! Bas Paternotte | 29-05-16 | 11:11 | Link | 10 reacties

Steeds meer ziektes moeten het zelf doen

Hierboven een video van DumpertTV. Die gingen langs bij de mevrouw van het Huntingtontopic van vorige week. Altijd goed voor een beetje awareness over enge ziektes. En aandacht is ook goed voor de donatiepot natuurlijk. Da's harder en harder nodig, vooral bij uitzonderlijke (maar toch veel voorkomende) ziektes. Zo zat er ook weer iemand in de mail met een linkje naar een petitie over de ziekte van Lyme: "Ik zou graag willen vragen om onderstaande petitie onder de aandacht te brengen. Ik kan een heel verhaal houden over hoe klote deze ziekte (lyme) is voor de zieke en de familie, maar het onbegrip en de afwijzing door een groot deel van de specialisten maakt het extra kut. Kijk eens naar de helaas enorm toenemende aantallen patiënten en de negerende houding van de zorg." Nou, dus wij googelen. Toename: check. Negerende houding: Ja, ook wel. De detectie en behandeling van Lyme wordt slecht vergoed. Zie bijvoorbeeld hier en daar. Wat ons toch weer brengt op de vraag: waar gaan al die eigen bijdragen eigen risico's dan naar toe? Wat hebben verplichte pakketten voor nut, als de verzekeraar onderzoek naar en behandeling van jouw enge ziekte toch niet vergoed? Hoeveel FaalMarlijnen moeten er nog opstappen voordat de zorggelden weer naar zorg gaan? En wat heeft het voor zin om geld in een collectieve zorgpot te pleuren, als je alsnog met de pet rond moet als je zelf ziek wordt? Zo veel vragen - we zouden d'r een chronische migraine van krijgen. Maar dat wordt vast ook al niet meer vergoed. SP'eske afsluiter om mee af te sluiten: de zorg is ziek. En van petities wordt niemand beter.

Van Rossem | 29-05-16 | 09:29 | Link | 62 reacties

Feynman en/of Feiten - NOS beledigt Erdogan

feynmanenoffeiten.jpgGisteren opende het achtuurjournaal met compleet kapotgeschoten historische stadcentra in Koerdisch Turkije. Het deed denken aan de Tweede Wereldoorlog. De strijd door Erdogans regeringsleger tegen Koerdische bevolking is veel erger dan gedacht. Puur in het kader van etnische zuiveringen. De NOS had satellietbeelden opgevraagd en de wijken zijn niet alleen kapotgeschoten, het puin is verwijderd, de grond bouwrijp gemaakt. Alsof de Koerden nooit bestaan hebben. In totaal een half miljoen Turkse Koerden zijn dakloos en op de vlucht. Die krijgen dus allemaal een visum om hiernaartoe te reizen én hebben een kansrijk asielverzoek op basis van de verschrikkingen van deze president. Een dictator die zes miljard euro smeergeld kreeg voor een zinloze wisseltruck met migranten, kiest ervoor een half miljoen extra te produceren. Een wisseltruck die door het Griekse Hof is afgeschoten.
Diyarbakir534.pngDiyarbakir Lees verder Feynman | 28-05-16 | 22:01 | Link | 239 reacties

RANT. 2de Generatie Italiaan over Gastarbeiderino's

pizzadoos.jpgIn de stijlloze mailbox: een ingeburgerde tweedegeneratie-Italiaan doet zijn verhaal. Gek he, zo noemen wullie van de media ze anders nooit. Er wordt genoeg gesproken over het Marokkanenprobleem en de Klikturken, maar niemand heeft het over het Italianenprobleem. We hebben geen blije artikelen in de krant over de eerste Katholieke mister Gay die ondanks alles zijn religieuze roots trouw blijft, geen Cisalpijnse nonnetjes die in de krant columns mogen schrijven omdat ze een raar ding op hun hoofd hebben en we hebben het al helemaal niet over een Italianenmaffia die een felle ondergrondse oorlog uitvecht op Nederlandse bodem. Ok, dat laatste is misschien wel een dingetje. Maar goed. We hebben ooit 4000 officiële Marokkaanse gastarbeiders verwelkomd en zitten nu met 350.000 mensen in de samenleving die wekelijks een negatieve tombola aan topics rond integratie en criminaliteit generen. Ook met Italië hadden we een dergelijk wervingsverdrag: bronnen spreken over tienduizenden gastarbeiders. Toch hebben we geen Wildersprocessen rond minder, minder, minder Italianen, geen "etnisch monopolie op overlast", geen Farid Azarkans en geen jeugdhonkrellen met scooteritalianen. Hoe kan dat? Ook met Italianen waren er zat rellen, taalstrubbelingen, angsten voor vreemde religies en heerste er algehele knoflookafkeur onder de Nederlandse bevolking. Toch sloten we allemaal de Marco Borsato's in ons hart. Een lezer vroeg het zich af hoe het toch zover heeft kunnen komen:

Doorgedraaid Nederland

Wat is er in hemelsnaam aan de hand in Nederland? De laatste paar weken stijgt mijn verbazing naar ongekende hoogte, over hetgeen wat er gaande is. Ik ben een Nederlander van Italiaanse afkomst. Mijn ouders kwamen in 1969 vanuit de havenstad Bari, naar Nederland. Mijn vader en moeder vonden allebei werk. Ze kwamen naar Nederland om een beter bestaan op te bouwen. En dat is gelukt. Hun kinderen gingen hier naar school, we maakte als gezin gebruik van een goed functionerend zorg en sociaal systeem. Mijn ouders vonden het ook belangrijk om te integreren, zonder ons afkomst te vergeten. Lees verder Zentgraaff | 28-05-16 | 19:59 | Link | 241 reacties

Finse NPO-video: 'Use The Force tegen verkrachting'

'Kan niet echt zijn toch?' 'Moet een hoax zijn!' 'Mooie viral, complimenten!' Ja, maar ho even. Het komt uit Scandinavië, niet uit de echte wereld. Uit Finland om precies te zijn, en daar wonen Finnen, niet te verwarren met onze eigen Finnen. De oorspronkelijke video verscheen op de officiële Facebookpagina van Yle, afdeling Oulu, en dat is toch echt de Finse staatsomroep. Een beetje op het niveau dus van de Duitse armlengte-doctrine en de Duitse burgemeester die doodleuk zegt dat minderjarige schoolmeisjes een andere route moeten lopen als ze zonodig een keertje niet aangerand willen worden, maar dan gemarineerd in Scandinavisch surrealisme. Misschien moeten ze in Finland eens gewoon eerlijk zijn, net als in Zweden. Daar geeft de politie tenminste gewoon toe dat verkrachtingen de schuld van Zweedse vrouwen zelf zijn. Dat is nog een heldere taal. Maar, het moet gezegd. Er moest in ieder geval íéts gebeuren, daar in dat goedmoedige landje. Want nadat de grenzen een tijdje openstonden, werd Finland tijdens nieuw jaar ineens geconfronteerd met "seksueel geweld op een voorheen onbekende schaal". Ook daar werden vrouwFinnen massaal onderworpen aan Taharrush jamai, de Arabische term voor een geile gevechtshandeling om vrouwen te onteren, en te verkennen hoe inheemse mannen reageren op deze ontering. Nou, dat ze zal niet nog eens gebeuren, want nu zijn de vrouwen weerbaar. Want zij hebben de force.
Spartacus | 28-05-16 | 17:29 | Link | 128 reacties

Test. Wat is je eerste gedachte bij deze foto?

paardendeken.JPG Nou. Zeg het maar. Van Rossem | 28-05-16 | 15:24 | Link | 366 reacties

Onverschrokken HeldOpa schiet politie te hulp

Filmpjes waar we geen genoeg van kunnen krijgen. VVS gefilmd, dus is het waar & door ons voorzien van extragratis herhalingen & slomo's. Ergens in Nederland grijpt een Onverschrokken HeldOpa in bij een sensationele politie-achtervolging. Bij de Sterke Arm zitten ze tegenwoordig de hele dag achter het scherm om op Twitter/Facebook te speuren naar reacties op AZC's en Sylvana's dus conditie ho maar die wouten en dan moet je het als hermandad afleggen tegen jeugdig schorriemorrie met elastieken benen. Maar gelukkig is daar HeldOpa du Jour, die nog uit de tijd van "die pet past ons allemaal" is. Kijk 'm toch volledig swag & total ownage wegkuieren aan het einde. Mooi. Meer, meer, meer! Pritt Stift | 28-05-16 | 13:54 | Link | 166 reacties

'Veenendaalse plofkipfarm uit Kiev krijgt EU-steun'

plofkipshenko.pngGisteren bereikte ons het onzalige bericht dat een of andere oligarch uit Oekraïne een in samenwerking met een Nederlandse firma een door Rabo en ING gesponsorde plofkippenfarm in Veenendaal gaat bouwen. Want het associatieverdrag dat nog helemaal niet in werking is, kan of mag zijn omdat MinPres Rutte nog steeds niet besloten heeft wat hij met de uitslag van het referendum gaat doen hoe hij de uitslag van het referendum gaat negeren, lijkt gewoon ontzettend in werking nu Plofkipshenko zijn kippenschuur komt knutselen in Biblebeltië. Bretelblog 925.nl dook in de kippenkwestie en concludeert precies dat: "Dit is alleen een winstgevende operatie als de importmuren verdwijnen, precies wat er in het associatieverdrag is geregeld. [...] Het is duidelijk dat MHP anticipeert op een inwerkingtreding, zonder enig voorbehoud. Door het verdwijnen van importheffingen kan MHP de Europese markt op." Verder lijkt de jaarrekening van MHP er op te wijzen dat eigenaar Yuri Kosyuk géén belasting betaalt. 925: "Dat is heerlijk concurreren met een Nederlandse boer die wel winstbelasting moet afdragen." En tenslotte krijgt Plofkipshenko ongeveer een miljard aan 'zachte leningen' (= overheidssteun) vanuit Brussel. Tel uit je verlies, Nederlandse pluimveefarmer die wél aan de plofkipquotanormenregels voldoet. Hele artikel leze men bij 925.nl.
Van Rossem | 28-05-16 | 12:34 | Link | 123 reacties

Het huis van Peter R. is niemand gegund

vilalpeterrr.pngEven een huizenmarkt update. Want alle juichberichten ten spijt, is het huis van Peter R. de Vries dus nog stééds niet verkocht. Na 15 maanden hè... vijf-tien maanden staat de ruime villa al in de verkoop (aanleiding: scheiding) en geen hond die het ding wil. Uit pure wanhoop heeft Peter nu maar wat foto's van de binnenkant toegevoegd, waar het plebs eerst alleen de buitenkant mocht bekijken 'en dan zien we wel eens verder, of niet'. Wat valt op aan die binnenkant? Nou, we zien zo'n Turks plak-dekbed (mag niet vies worden dus laat het plastic maar zitten) en wel heul veul schilderijen van grote ogen die je aanstaren. Het is maar goed dat we niet psychologisch onderlegd / psychisch van karakter zijn want anders hadden we er een theorietje op los gelaten. Verder is dit natuurlijk gewoon een prachtige villa, weliswaar gelegen in tokkiedorp Hilversum maar wel met lekker veel groen er omheen. We vermoeden dan ook dat Peter e.e.a. aan zichzelf te danken heeft... zie het laatste zinnetje van de betreffende advertentie. Mutsaerts | 28-05-16 | 10:59 | Link | 134 reacties

Nou. Welkom VisumTurken en VisumOekrainers

Hierboven: ongekozen vice-voorzitter Frans Timmermans, die zich een weg naar binnen heeft gehuild bij de Europese Commissie, bevestigt dat de Turkse visumnachtmerrie op schema ligt. En onder deze link lezen we dat zijn PvdA-collega Bert Koenders het namens de regering dikke prima vindt dat alle Oekraïners vrijkaartjes voor onze verzorgingsstaat krijgen. Dat zijn 80 miljoen plus 45 miljoen mensen die zomaar de EU binnen kunnen rijden, wandelen of dobberen. Hallo en welkom dan maar. Die bulten daar noemen we duinen als ze geelgroen zijn, of dijken als ze alleen groen zijn. De torentjes die er achter uitsteken zijn kerken maar die zijn overwegend leeg. Iedereen die nog ergens in gelooft, zit in een moskee. Bij de bakker zeggen we 'één brood alstublieft' en als je bij de slager vlees haalt, vraagt hij meestal of u een plakje worst lust. Weigeren is niet onbeleefd. Wat wel onbeleefd is, is je met groteske handgebaren, luid geclaxoneer en veel automobiel misbaar over de weg bewegen. Werken doen we hier volgens een CAO en als het ff kan ook wit, zodat de belasting netjes haar deel kan afvangen om in de collectieve pot te stoppen. Daar betalen we onderwijs, zorg en snelwegen van, en als het even kan zo min mogelijk uitkeringen want dat is onrendabel geld. Op straat groeten we elkaar - of althans dat deden we vroeger altijd. Voorts, we richten ons nu specifiek tot de Turken, mogen vrouwen dragen wat ze willen en staat het iedereen vrij om een gedachte te vormen en die te uiten, óók als die kritisch is op een staatshoofd, religieuze heilige of je moeder. Daar staat tegenover dat je zelf mag weten welke aan welke god je je gezond verstand verpandt. Aan de Oekraïners willen we graag vragen of *iemand* de primaire radarbeelden van MH17 mee kan brengen, want onze regering heeft bepaald geen haast bij het oplossen van die driehonderdvoudige moord. Nou dat was het wel zo'n beetje met de spoedcursus Holland 101. Tot slot vinden we het bijzonder spijtig dat onze al dan niet democratisch gekozen politieke leiders totale schijt hebben aan de toekomst van ons land en de Europese Unie en lekker blijven doen waar ze zelf zin in hebben. Maar dat kunnen we jullie niet aanrekenen. We kunnen enkel waarschuwen dat het luilekkerland waar je in terecht denkt te komen, haar beste tijd wel gehad heeft. Tot zover. Groetjes, Nederland. Van Rossem | 28-05-16 | 09:09 | Link | 189 reacties

Ex-Hoofdpiet van Muiswinkel nu echt afgeschminkt

nounounounounounou.png27 mei. Erik van Muiswinkel (VARA, NTR) wil Zwarte Piet afschaffen. En als je het daar niet mee eens bent, dan ben je een domme...
100min1.png1 down, 99 to go... Van Rossem | 27-05-16 | 23:12 | Link | 554 reacties

Column - 'Beroepshater' Jan Roos over xenofobie

Voila. De vrijdagavond in your face videocolumn van verslaggever Jan Roos. Vanuit de voiture... met een vrouw aan het stuur! Over xenofobie. Want het was ons het weekje weer wel. Boy oh boy, wat gingen ze weer tekeer op de fatsoenskloof, waar de racismekaart de last line of defense van op sterven na deaud links is. Bij het NOS Journaal moest het wereldnieuws zelfs wijken voor Lodewijk Asscher met z'n Mohammed Rabbae-vingertje, en volgens de Volkskrant is Sylvana de nieuwe Moeder Theresa van Malala thoe Hoofddoekensteyn. En dat allemaal door een paar malloten op FB/Twitter... tfoe. Gelukkig zijn daar altijd nog Elma Drayer en Nausicaa Marbe die nog enig gezond damesverstand aan de Paravisie-dag leggen. Want van die doorgeslagen druiloor van een MinPres moeten we het ook niet hebben.
Pritt Stift | 27-05-16 | 21:24 | Link | 161 reacties

Times: 'EU houdt plannen Europees leger geheim'

keklogootjehoor.pngDingen uitstellen tot na het Brexit-referendum van 23 juni, de EU heeft er een handje van. Hoe het Kabinet om zal gaan met de Nee-uitslag van het GeenPeil-referendum bijvoorbeeld, is zo'n dossier. Maar dat is natuurlijk klein bier vergeleken met wat de EU volgens The Times nog meer geheim houdt tot na 23 juni, namelijk, plannen voor een EU-strijdmacht. Vanuit EU-oogpunt bepaald begrijpelijk natuurlijk. Onderdanen weten immers dat de EU een dictatoriale organisatie is, maar dan wel eentje zonder kinetische repressiemacht, en dat zouden de meesten graag zo houden. De waarheid over de EU kan immers niet anders dan camp Leave in de kaart spelen. "Until then, only a small group of EU political and security committee ambassadors, who must leave their electronic devices outside a sealed room, can read the proposal. However hand written notes can be taken. Extracts of the text in notes taken by dipomats, seen by The Times, emphasise that “security and defence is where a step change is most urgent”. The paper warns that “in turbulent times, we need a compass to navigate the waters of a faster-changing world”." Het plan is een initiatief van EU's chef MinBuza, jank-islamist Federica Mogherini. Uiteraard wordt het plan voornamelijk gesteund door Duitsland, dat het in de wandelgangen alvast Vichy II noemt. Gelukkig is het plan echt enkel en alleen bedoeld om beter in staat te zijn drijvende Ontheemdiërs te pareren & retourneren. Het EU-leger wordt dus hoogstens een soort nucleair Amnesty International. Het aluhoedje kan dus weer veilig in de kast. Spartacus | 27-05-16 | 19:33 | Link | 140 reacties

Meerrrr

Tip de Redactie