Color Blindness: Normal Protan Deutan Tritan

GeenStijl

Tendentieus, Ongefundeerd en Nodeloos Kwetsend

Complot! Hillary wist 17 juli 2014 alles al over MH17

Late night aluhoedjes complot topic. Extragratis voor de liefhebbers van kritische beschouwing, troll bait voor de laven. Bovenstaand is een video van Hillary Clinton, op dat moment geen MinBuZa meer maar "private citizen" en officieel niet politiek actief. Haar aankondiging als kandidaat voor het presidentschap zou pas een klein jaar later volgen (april 2015). Het is een bijzonder gesprekje. Wat opvalt aan het interviewfragment van Charlie Rose met La Hill, is dat ze al met een behoorlijke stelligheid weet te vertellen wie de dader was ("It had to be Russian insurgents"), hoe MH17 is neergehaald ("obviously an anti-aircraft missile") en waarmee ("equipment from Russia"). Precies wat het JIT-onderzoek vandaag, dik twee jaar later ook concludeert. Hillary wist op die fatale juli-dag ook al wat de drie dingen zijn die Europa onmiddellijk moest doen: 1. Meer handelsboycots en sancties; 2. Onmiddellijk alternatieven voor Gazprom vinden; 3. Meer steun voor Oekraïne in de vorm van grensbewaking en militaire training. Nou zeg, da's toevallig! Precies de belangen waar EU, VS en NAVO van profiteren: een zwak en verarmd Rusland, teruggedrongen en vastgezet op het eigen territorium. Wat een ziener hè, die Hillary. Alles wat ze toen zei, is uitgekomen. (Terzijde trouwens: in dit filmpje zie je ook hoe kalm en zakelijk Hillary was toen ze nog niet de hysterische lizard droid is die ze door haar presidentscampagne is geworden.) Van Rossem | 28-09-16 | 22:59 | Link | 50 reacties

Vergeet Leo Lucassen: deze migratieprof is beter

topicongelijkheid.jpgHo. Stop. Wacht. Vandaag is een hele bijzondere en opmerkelijke dag. We gaan namelijk NUANCEREN. Jawel. En niet zomaar nuanceren, nee, echt keihard nuanceren op een onderwerp waar de polarisatie als een dikke deken overheen ligt: migratie. Vandaag geven we namelijk gewoon beide kanten gelijk! Ja, migratie is slecht voor de gewone man in de straat. Die verliest zijn baan, leefomgeving en betaalt steeds meer taxpoet om een zwerm migranten in leven te houden, te integreren en aan een baan te helpen. Van de andere kant is migratie wél weer goed voor de economie in het algemeen, alleen profiteren vooral werkgevers en de bezittende klasse er van: door migratie daalt de prijs van arbeid, wat weer chill is voor de marge en de export. Kortom, migratie is hartstikke mooi voor de economische cijfers in het algemeen, maar drijft wel de ongelijkheid in de samenleving op. Dit is, op een viltje, het verhaal van George Borjas, economieprofessor aan Harvard, die zich specialiseert in de economische effecten van migratie. Een soort Leo Lucassen dus, maar dan niet eentje die als vertrekpunt een emotioneel gestuurd links dogma neemt dat migratie een must is om boete te doen voor de euvelen van de koloniale tijd.

In zijn woorden is migratie voornamelijk een redistributief systeem: de spreekwoordelijke taart in de economie wordt, als bij-effect van migratie, dusdanig verdeeld dat vooral de migranten zelf en de bezittende klasse er rijker van wordt. De gewone arbeider betaalt echter het gelag: de veel gevreesde inkomensongelijkheid - bij de Algemene Politieke Beschouwingen ging het er veel over - wordt dus flink verergerd door de massamigratie. Als de Klavertjes, de laatste drenkelingen op het wrakhout van de PvdA, de Correspedantlezers (en scribenten, for that matter, alsook de rest van het deugende dodebomenbos) dit zouden begrijpen, dan zouden ze weten dat ze van hun twee heilige koetjes voor de komende verkiezingen - ongelijkheid en migratie - er eentje moeten slachten om met een realistisch platform te komen. Het klinkt hard, maar een van de twee moet sneuvelen om de naar Wilders overlopende arbeidersklasse terug te veroveren. Borjas pleit hier dan ook voor: hij staat een beleid voor dat de last van de massamigratie wat minder op Jan met de Pet legt, restricties op migratie (zoals het meer focussen op het binnenhalen van hooggeschoolde migranten en het weren van kansarme qatkauwerts). Kortom, geen Wildersiaans gekrijs om grenzen dicht, maar ook geen links-ideologisch "Wir Schafffen das" of leeg "de wereld is van #Ieder1". Een migratiewetenschapper die handelt op basis van cijfers in plaats van sentiment en die zo de scylla van het populisme en de Charybdis van het makkelijke deugen weet te omzeilen: het kan en het is top!


Zentgraaff | 28-09-16 | 21:29 | Link | 80 reacties

MH17. Wat kritische vragen bij de JIT-presentatie

Vlucht MH17 is neergeschoten met een BUK-raket die vanuit Rusland naar Oost-Oekraïense separatisten is gebracht. De raket is afgeschoten vanaf een veld dat in de zomer van 2014 in handen was van pro-Russische rebellen. Daarna is het wapen terug naar Rusland gereden. Dat heeft het Joint Investigation Team vandaag bekend gemaakt naar aanleiding van hun onderzoek. Uit tapgesprekken die het JIT heeft ganalyseerd, blijkt dat de BUK "besteld" werd. Het JIT beschikt over tapgesprekken van Russen die praten over de BUK, zowel voor als na de ramp. Er zijn honderd "betrokkenen" in beeld bij het onderzoeksteam, dat benadrukt dat het niet automatisch allemaal verdachten zijn. Wel blijkt uit alles dat het Ze Rusjuns zijn geweest, en dat Oekraïne hoe dan ook geen blaam treft. De Russen beweren inmiddels op hun beurt dat Oekraïne het bewijsmateriaal heeft vervalst, dat Rusland zelf buiten het onderzoek werd gehouden en dat het allemaal een "bad joke" is. Maar dat zijn ze zelf natuurlijk ook met hun steeds wisselende verklaringen, dus dat is nogal pot/ketel - al zegt het JIT wel dat de laatste versie van het Russische verhaal "niet strijdig" is met hun eigen bevindingen.

De perspresentatie van vanmiddag is hierboven integraal terug te kijken (dankzij Russia Today, lol). Onze eigen staatsomroep zapte zelf overigens na een paar persvragen al weg, toevallig net toen wat Russische journalisten (of trollen) in de zaal vragen gingen stellen. De complete presentatie van het JIT en de daarin gebruikte video's staat ook op de website van het Openbaar Ministerie. Hieronder nog wat losse eindjes die ons opvielen.

Kritiekpunten op het onderzoek
Hoewel de perspresentatie solide was, en ditmaal gelukkig niet zo vreselijk theatraal als in oktober 2015 met de OVV en dat dramatisch verlichte wrak, hebben we niet zo gek veel nieuws gehoord. BUK was bekend, dat ie Russisch zou zijn ook, en dat het ding heen en weer gereden werd, hadden we ook al eerder gehoord en gelezen. Wat dat betreft is de lijn van zowel OVV als Bellingcat (!) goed gevolgd door het JIT. Toch zijn er nog onbeantwoorde vragen.

1. Wat was het doelwit? Zo beweert het JIT dat er nu wél met de luchtverkeersleiders van dienst is gesproken (dat heeft de OVV destijds niet gedaan) en ook dat er voldoende radarbeelden beschikbaar waren, zowel van de Russen als van Oekraïne, om solide conclusies over het lot van MH17 op te baseren. Onder andere dat er volgens hun zeggen géén tweede toestel bij MH17 vloog. Maar de vraag blijft toch staan: waar wilden, of dachten, de daders op te schieten? Natuurlijk, dat is een vraag die alleen de daders zelf kunnen beantwoorden, maar dat neemt niet weg dat het JIT hem zelf ook mag opwerpen. Vooral omdat de tapgesprekken die het JIT liet horen, overduidelijk suggereren dat er zwaar luchtgeschut besteld werd om tegen Su-25 straaljagers in te zetten - niet om een commerciële airliner mee uit de lucht te knallen. Het verschil in shape, size & speed tussen die dingen is groot - hoe maak je dan toch die vergissing?

2. Dubieuze SBU-taps De bron van de tapgesprekken is, zo werd pas duidelijk na een vraag van de in de zaal aanwezige Joost Niemöller, de Oekraïense geheime dienst, de SBU. Hieronder het gesprek waarin een BUK "besteld" wordt vanuit separatistische hoek:

Er zijn in totaal 150.000 opgenomen telefoongesprekken beluisterd. Kwamen die allemaal van de SBU? Zo ja, hoe betrouwbaar zijn die, aangezien Oekraïne overduidelijke politieke belangen heeft bij Rusland als dader. In de beste ouwe Sovjet-tradities zijn ze in Oekraïne ook niet vies van een propagandaspelletje meer of minder - zeker in oorlogstijd. En is het niet vreemd dat de Oekraïense afdeling van het JIT gerund wordt door Vasyl Vovk, die zelf SBU'er is? (bron) Het JIT-verhaal leunde vandaag sterk op die SBU-taps, en ook op het sporenonderzoek van Bellingcat - waarvan baas Eliot Higgins voor een NAVO-filiaal werkt. Zonder te willen zeggen dat ze ongeloofwaardig zijn, of ongelijk hebben: het proeft toch een beetje als slagers die hun eigen vlees keuren - en daarom blijft een kritische houding naar het onderzoek noodzakelijk.

3. Het open luchtruim Laten we aannemen dat de taps echt zijn en niet, zoals de Russen meteen roepen, bewerkt of gefabriceerd. Dan is de diplomatieke briefing van 14 juli 2014, waarin Kiev waarschuwde voor mogelijk zwaar (Russisch) luchtafweergeschut in het oosten van Oekraïne, wederom relevant. Het JIT liet vanmiddag alleen een tapgesprek van 16 juli horen, maar wie zegt dat er vóór die datum niet ook over BUKs is gebeld, en dat de SBU dat opgevangen heeft in 1 of meer van de 150.000 gesprekken? Kiev besloot niet voor niets om andere landen te waarschuwen voor mogelijke gevaren, in een briefing waar Nederland bij was, maar niets mee gedaan werd. Rutte heeft het bestaan ervan zelfs met opzet verzwegen, tot VPRO Argos het document boven water haalde (volledige tijdlijn). De informatiepositie van Nederland vóór 17 juli 2014 blijft volstrekt onbesproken bij het JIT. Maar ook de rol van Oekraïne is weer im Frage: Waarom sloot Kiev het (commerciële) luchtruim sowieso niet, als ze via die telefoontaps wisten dat er om BUK-installaties werd gevraagd? Wat dééd MH17 daar nog?


4. De rechtszaak
Er zijn 100 betrokkenen "in beeld" bij het JIT, met naam en toenaam. Maar er is nog steeds niks bekend over aanpak en invulling van een eventuele rechtszaak, mocht het er ooit van komen Is er een plan voor de vervolging? Wie gaat die betrokkenen, of verdachten, ondervragen? Waar, in welke rechtbank, in welk JIT-land? Rusland heeft medewerking beloofd, via een resolutie in de VN Veiligheidsraad, maar er is - of lijkt - nog helemaal niets geregeld te zijn inzake strafvervolging. Wanneer denkt het OM daar helderheid over te hebben?

Conclusie: Het JIT-onderzoek legt wat puzzelstukjes dichter en strakker tegen elkaar. Eerder geconcludeerde conclusies worden harder en aannemelijker. Dat de BUK Russisch was, is nagenoeg waterdicht aangetoond, dankzij maar ook ongeacht Bellingcat. Maar de bron van de taps is tainted, de stelligheid waarmee het JIT geen nieuwe/andere (primaire) radarbeelden nodig zegt te hebben is opvallend, het uitblijven van een vervolgingsplan is zorgelijk en de rol van Oekraïne zou met meer bedachtzaamheid bekeken moeten worden dan het JIT nu lijkt te doen. Hoewel MH17 alle schijn heeft van een bijzonder ongelukkige samenloop van omstandigheden (genegeerde briefings, onterecht open gehouden luchtruim, target lock op het verkeerde toestel, blunders, fouten en fuckups van alle betrokkenen), zou het spreekwoord 'waar twee vechten, hebben er twee schuld' wat minder eenzijdig op Moskou, en dus ook wat kritischer op Kiev geprojecteerd moeten worden.

Van Rossem | 28-09-16 | 19:29 | Link | 251 reacties

DUMPERTREETEN (71)

Hey, dat is wel weer leuk. DumpertReeten 71 is weer warm gebakken en wordt u opgediend. Toch uw hoogtepunt van de week, hoe hard u zich er ook tegen probeert te verzetten. Dumpertginger VanLeeuwen bespreekt samen met Upcoming-vedettes Marleen en Melissa vechtende tokkies, playbackende mafklappers en lui die zichzelf onder stroom zetten. Kortom, standaard internetmateriaal. Vijf reeten! Redactie | 28-09-16 | 18:16 | Link | 38 reacties

Europarlementuigiers zijn AL HUN bonnetjes kwijt

topiceubonnetjesfaal.pngEven een basislesje democratie. Politici krijgen geld en de burger mag vervolgens weten wat er met het geld gebeurt. Zint dat de burger niet, dan stemt de burger wat anders. Niet moeilijk en al sinds de dagen van de Oude Griekmeneren comme il faut. Reken er dus maar op dat de EU, antidemocratisch monster dat het is, schijt heeft aan dit principe. Een groep van 29 journalisten is al tijden bezig met uit te zoeken hoe de Europarlementariërs hun bovenmatig riante onkostenvergoeding uitgeven. 71 miljoen per jaar, dus dat is een hoop geld, verdeeld over 751 zielen. De laaielichters - vaak uit landen waar democratie nog een beetje showroomgeur heeft - hebben daar natuurlijk geen zin in. Stel je voor dat ineens heel Europa weet hoe de prijzen van de Brusselse horeca erbij liggen! Afgaande op het bedrag wat er mee gemoeid is moeten er wel met robijnen en saffieren versierde nietmachines in het parlementsgebouw rondzwerven, maar weten kunnen we het niet, want de bonnetjes mogen we niet zien. De groep heeft vorig jaar bij het Europees Hof geprobeerd de kosten te wobben, maar het parlement geeft nog steeds niet thuis en het hof heeft ook helemaal geen haast met het afwikkelen van de zaak. Dat guitige ademocratische Byzantium toch. Peperduur maar onzichtbaar, in alle opzichten. Zentgraaff | 28-09-16 | 17:09 | Link | 89 reacties

D66-fukker Hellendoorn verdient 45k aan GeenPeil

Er is een hoop huilie-huilie gedaan over die trollerige pleerollen tijdens de referendumcampagne, maar die werden gewoon bedrukt van subsidie die eerst door Medy van der Laan (D66) zélf werd toegekend. Maar toen de poeplap getrokken moest worden om voldoende stemlokalen neer te zetten om het échte democratische proces in goede banen te leiden, gaven een heleboel bestuurders ineens niet thuis. In Hellendoorn, bijvoorbeeld, daalde het aantal stembureaus op 6 april van 23 naar 12. Minus 47,83% was dat. En wat blijkt? Die ivorentorische ingreep heeft Hellendoorn 45.000 euro netto opgeleverd, uit het landelijke budget dat Plasterk voor het referendumverloop beschikbaar maakte. In de raadsvergadering van gisteren sprak raadslid Henk Daggert grinnikend zijn meesmuilende dank uit aan Jan Roos voor dit volkomen ten onrechte geïncasseerde douceurtje van belastinggeld. Henk Daggert, van D66. De zogenaamde referendumpartij. De partij van de keurige mensen. U weet wel, de club van die kroonjuwelen van HAFMO, die ongetwijfeld steeds harder ligt te tollen in z'n graf en niet omdat-ie nog steeds dronken is. Wij willen Henk Daggert ook graag bedanken voor deze kans om Henk Daggert in het zonnetje te zetten als de Graairegent van de Dag, de Ophetvolkpoeper van de Maand en de Taxpoet Witwassende Treurwilg van het Jaar. Gefeliciteerd, Henk Daggert. Een aanwinst voor je partij ben je! oekrefhellendoorn.png Bron video: gemeente Hellendoorn, h/t @robjuurlink. Lees verder Van Rossem | 28-09-16 | 16:06 | Link | 107 reacties

PvdA-moslim Selami Coskun strijdt voor islam

PvdADenkmurk.jpgEven voorstellen: PvdA'er en docent parallelle maatschappijleer Salami Coskun. Het soort PvdA-Murk dat hun Mohammed-minnerij tijdens verkiezingstijd niet voor zich kan houden, daarvan zullen er nog wel een aantal onder het tapijt vandaan kruipen voordat 15 maart erop zit. Dat afzichtelijke Nederlands en de verkrachting van het nobele 'noch' zien we van deze leraar trouwens maar even door de vingers, niet iedereen groeide immers op met een degelijk buurthuis. Coskun is een beetje boos op het CDA, en wel omdat Buma het gore lef had een motie in te dienen die ertoe oproept invloed en geldstromen van de Turkse overheid aan Nederturkse moskeeën aan banden te leggen. Enfin, dit is dus het soort PvdA'er dat op 15 maart gewoon DENK stemt, en waar Spektrui absoluut geen heksenjacht tegen wil starten. Daar is vooral Coskun zelf het roerend mee eens. Niet heel onbegrijpelijk van Spektrui natuurlijk, want eigenlijk stemmen alleen nog maar streepjes-Nederlanders op de Partij van de Ander. Onderstaand: PvdA-Turken die GroenLinks van PVV-praktijken beschuldigen. Wellicht is er een volwassene in de zaal die ons dit land uit kan leggen.


Spartacus | 28-09-16 | 14:59 | Link | 164 reacties

We gaan naar Marsje toe, we gaan naar Marsje toe!

topicmars.jpgThe chances of anything coming from going to Mars, are a million to one, but still they come: Elon Musk gaat Mars koloniseren. Schitterend. Het blijft een natte jongensdroom: one million gazillion dollars verdienen en dan lekker met raketten spelen. Nu de overheden van de wereld veel te druk zijn met geopolitiek geharrewar en het bestrijden van gedoetjes waar we in de middeleeuwen al lang klaar mee hadden moeten zijn komt het aan op space cowboys als Elon Musk om de ruimte te veroveren. We moeten immers wel blijven giant leapen voor de mensheid, want om in het Purmerend van de Melkweg te blijven hangen, dat is voor een boemlauwe diersoort als de onze wat weinig ambitieus. Het hoe en waarom van de missie kunt u hier in het kort en hier in het tyfuslang uitgelegd krijgen. Nou mensheid, to infinity, and beyond!
Animatie van de raket:


Persco:
Lees verder Zentgraaff | 28-09-16 | 13:54 | Link | 116 reacties

MH17 Live. JIT presenteert stukje onderste steen

mh17200x200.gifIn de ruim twee jaar sinds MH17 werd neergehaald, hebben we nog niet één keer een overtuigende perspresentatie gezien die niet overliep van georkestreerde emotie waarbij vorm boven inhoud ging. Om over de aanhoudende politieke draaikonterij rond de Onderste Doofpot maar te zwijgen. MH17 is een internationaal wespennest van geopolitieke belangen en de 298 slachtoffers liggen daarbij vooral enorm in de weg. We zien het kabinet Rutte II al jarenlang geniepig doen rond het dossier, we krijgen nauwelijks medewerking uit "bevriend" Oekraïne (geen primaire radarbeelden, geen toegang tot luchtverkeersleiders voor hun getuigenissen, veranderende verklaringen over radarstations die uit stonden of toch vernietigd waren op 17/7/2014), de Amerikanen zwijgen gewoon helemaal en de Russen strooien steeds iedereen zand in de ogen - met als dieptepunt het vertoon van afgelopen maandag, waarin Moskou doodleuk haar eigen verklaringen veranderde aan de hand van "plotseling opgedoken" radarbeelden. Vandaag is het Joint Investigation Team aan de beurt. PR-bureau NOS, waar dinsdagavond de eerste details al strategisch uitlekten, levert het programmaboekje voor vandaag. In Jip en Janneke-taal. Het JIT gaat vertellen waar de (Russische) BUK-raket precies vandaan kwam, maar nee, ze weten nog steeds niet wíe er op de rode knop drukte op die noodlottige dag. Dus of we echt wijzer worden vandaag, is nog maar de vraag. Niet voor niets neemt het gemor toe nadat ook EU-akela Feekseriekje Mogherini niet thuis gaf: steeds meer mensen beginnen nu om actie te eisen (zie Omtzigt-tweet onder + dit bericht). Desalniettemin stemmen we live af op NPO STAATSRADAR. Spannend.
Instant Update: JIT: 'Het was een Russische BUK, die na de daad terug naar Rusland is gesleept, en er zijn 100 verdachten in beeld'.
Update: JIT heeft tapgesprekken waaruit blijkt dat er op 16 juli 2014 een BUK 'besteld' werd in de regio Donetsk.


Van Rossem | 28-09-16 | 12:44 | Link | 361 reacties

Gewoon te koop: nazikunst voor boven de bank

topictwentenazi.JPGEen mooi handgeschilderd portret van de Führer, dat staat toch net wat leuker boven het dressoir dan zo'n vergeelde foto. Liefhebbers van mensonterend fascisme kunnen daarom op 14 en 15 oktober hun slag slaan bij het Veilinghuis Twente, want daar worden een paar portretjes van Nazi-kopstukken verkocht, geschilderd door Wolfgang Willrich. Zevenhonderd euro vijftig per stuk. Weet je wie trouwens ook graag schilderde? Enfin, het CIDI is natuurlijk woest en stuurt een boze brief want in het kader van de goede zeden en het nationaal moreel kompas is sommige kunst nu eenmaal entartet. Hilarische reactie van de veilingmeester: "Het is kunst. En het is heel, heel goed gedaan. Dit soort werken wordt op andere veilingen in het land ook regelmatig aangeboden. We gaan ook niet van elke kunstenaar precies uitpluizen wat hij zijn hele leven heeft gedaan”. Eh... Dat is zeg maar wel gewoon je baan als veilingmeester. Bovendien is na één seconde Wikipediaën wel duidelijk dat de kunstenaar die met één seconde wikipediaën als "fanatischer Vertreter der nationalsozialistischen Kunstpolitik" uit de verf komt. Maar goed, VvMU en ammel en we wensen de nieuwe eigenaar veel kunstgenoegen toe. Zentgraaff | 28-09-16 | 11:44 | Link | 98 reacties

Korps Commandotroepen helemaal klaar met Hennis

cloackanddagger100.jpgGewoon, even vanuit de overheid bekeken hè. In een tijd waarin de parlementaire democratie failliet gaat en de overheid de Nederlandse bevolking niet langer kan beschermen tegen aanslagen. Is het dan slim 's lands elite-eenheid die aanzien geniet binnen elk deel van Defensie, zo tegen de haren in te blijven strijken? Met regenteske arrogantie vragen of ze er een standbeeld van Bert Koenders bouwen nadat ze Mali hebben gekoloniseerd, maar dan wel zonder de juiste uitrusting, want volgens de reclames houdt het KCT van een uitdaging. Vervolgens lacht de staatsomroep het KCT midden in hun bek uit, en worden ze dusdanig uitgeknepen dat KCT'ers overwogen een kort geding tegen de overheid te starten. Die rechtszaak raadde advocaat en gedesillusioneerd oud-militair Sébas Diekstra (leegloop-interview met FTM hier) overigens af, omdat dit het einde van de carrières van de betreffende commando's zou betekenen. En nu wordt het KCT wéér verneukt. "Door gebrek aan goede uitrustingen en een veilige trainingslocatie voelen de best getrainde elitesoldaten van ons land zich in de steek gelaten. Ook steekt de dreigende strafvervolging van twee instructeurs. (...) Ze waren betrokken bij een dienstongeval op 22 maart dit jaar. Tijdens het oefenen van een zogeheten instap, waarbij een gebouw wordt doorzocht en soldaten moeten kiezen of ze wel of niet schieten, werd een 35-jarige sergeant neergeschoten. Hij overleefde het niet. (...) Uit gesprekken met vertrouwelingen, zoals raadslieden en vakbondsmensen, blijkt dat het hard is aangekomen dat de instructeur en de baancommandant niet werden gehoord als getuigen, maar als verdachte. (...) De commando’s voelen zich slachtoffer. (...) „Wanneer het dan mis gaat, kan het niet zo zijn dat de commando’s de rekening krijgen”, reageert advocaat Michael Ruperti." Speelden de hoge heren vroeger nooit Tropico of zo? Regel 1: je bevolking kun je naaien wat je wilt, maar hou je leger tevreden. Want die hebben wapens. Hoewel... Spartacus | 28-09-16 | 10:44 | Link | 97 reacties

VARA, Volkskrant en leraren knokken tegen Didi

Het is gedaan met Diederik Samsom. De man die van 38 gewonnen naar 9 gepeilde zetels keldert krijgt een regen van rugdolken vanuit de Pilaren van de Arbeiderspartij. Zijn eigen aankondigingsvideo, "Doorknokken" is het begin van het einde. Zelden zagen we zo'n futloos filmpje. Het bijbehorende interview in de Partijkrant was ook een farce. In tegenstelling tot de tuigcrimineel "Rapper Boef" werd Didi niet eens op de voorpagina aangekondigd. Hij kwam pas op pagina 5, in een offensief interview met een spervuur aan dodelijke vragen, met een hele sombere foto er bij. En een kadertje over Turks cliëntelisme. In 2012 prijkte Didi nog op de voorpagina's als Verlosser (opschrift is van ons - red.). Das war einmal. Maandagavond vroeg Pauw zich openlijk af of Samsom het pad niet blokkeert voor betere kandidaten. Dinsdagavond ging DWDD daar nog eens overheen. Jakhals Erik bijt Didi de strot af: "Hij moet gewoon weg!" Kijk zelf maar hierboven, het was een bloedbad. Arme Didi. Volkskrant weg. VARA weg. En nóg is de gifbeker niet leeg: in de Telegraaf staat vandaag dat ook de onderwijspilaar van De Partij wegloopt bij de PvdA. En dan nu de samenzweerderige vraag: kotst het partijkader de activistische drammer echt uit, of is het allemaal een vooropgezet plan om Ahmed Aboutaleb als nieuwe verlosser naar voren te schuiven? Van Rossem | 28-09-16 | 09:46 | Link | 146 reacties

'Deze foto moet Europa veranderen' (2)

1474551470158.jpgGoedemorgen. Ja da's lekker wakker worden he. Deze foto gaat al een tijdje rond op het buitenlandse internet en ineens viel het ons op: op wat margeblogjes na heeft nog niemand in de Nederlandse media de foto en het verhaal opgepikt. Zo snel als het verstilde lichaampje van Aylan Kurdi de traanbuizen trof, zo schuw en terughoudend wordt er met deze foto omgesprongen. Waarom knalt dit beeld niet van de voorpagina's, met koppen als 'Deze foto moet Europa veranderen', zoals toen met Batacl.. pardon, Aylan? Te confronterend om naar te kijken? Te grafisch om er een dikke laag emotionele deugporno overheen te kunnen pleisteren? Of is het gewoon te moeilijk voor de media om het verhaal achter deze foto zodanig te spinnen dat het toch weer Onze Witte Schuld is dat dit destijds 16-jarige Yazidi-meisje Yasmin (nu 18) zichzelf in de fik stak om aan verdere verkrachtingen door islamitische ISIS-strijders te ontkomen? Het zal wel een combinatie zijn. De werkelijkheid is dat mensen als kippen worden afgeslacht door moslimstrijders en dat niet alle slachtoffers van wat zo eufemistisch 'de Syrische strijd' heet als posterboy van de policor welkomstbrigade kunnen dienen. Omdat hun confrontatie met de rauwe islam net iets te veel onrust en ongemak veroorzaakt om een goed te vermarkten BN'er-boodschap van diversiteit & #ieder1 aan op te kunnen hangen bij De Wereld Deugt Door. Meer over Yasmin: Verhaal. Verhaal. En het verhaal van de Koerdische arts Jan Kizilhan die ISIS-slachtoffers naar Duitsland haalt voor behandeling. Van Rossem | 28-09-16 | 08:44 | Link | 137 reacties

Meerrrr

Tip de Redactie