Anomalous Forms: Mono Protan Deutan Tritan

GeenStijl

Tendentieus, Ongefundeerd en Nodeloos Kwetsend

Sylvana versus Boze Blanke Witteman. Eehh. Pauw

Hee, niet meteen kwaad worden. Je hóeft niet te kijken. Maar het mág wel. En dat doen wij dus ook. Uit beroepsdeformatie. Als internet-antropologen. Als blije blanke blogmansen die zich gaarne de hilariteit hinniken om populistische peroxideblondjes. Als liefhebbers van treinrampen in slome vertraging. En als connaisseurs van alle meme-waardige onzinophef. Dus bier. Chips. Nootjes. Lahmacun. Kipkluifjes. Watermeloen. Turks fruit. Pisang Ambon. Baklava. En een longdrinkglas kokosrum met een Nederlands vlaggetje d'r in. DRAMMENDE DENK DRAMAQUEEN TV. En voor degenen die het zichzelf willen besparen: Zap er niet in!
TweetGate: Bovenste tweet leidde tot #ophef, dus als ware ze een vrouw die zichzelf in een boerka stopt, pleegde de VARA meteen een vorm van zelfcensuur. Van Rossem | 30-08-16 | 22:59 | Link | 132 reacties

Joopmoslim: 'Westerse lingerie erger dan boerka'

ANP-31848285.jpg Vrijheid gebruiken om antivrijheid mee te propageren, dat kan en mag in onze samenleving, tot op zekere hoogte. De islam tikt in Europa toch wel bíjna tegen de maximale doordramhoogte aan - er komt langzaam een verweer op gang waarin het uitgangspunt 'geen tolerantie voor intolerantie' steeds luider wordt verdedigd. Maar gelukkig is daar altijd nog VARA's Jankend Oppresieve Online Patrouille, waar ze de vooruitgang menen te bereiken door via de binnenspiegel op de horizon af te koersen. Onderstaande parel wilden we u niet onthouden, want de jurist Khalid El Housni trekt alles uit de kledingkast om het Westen een enorme NEE JIJ DAN-spiegel voor te houden. Het lijkt hem in het begin nog bijna te lukken ook, maar uiteindelijk valt het masker toch weer af. Kloosried!

Het is de onbedekte vrouw die wordt onderdrukt
Joopmoslim: Zijn er vrouwen in Nederland die geen sociale druk voelen om aan een schoonheidsideaal te voldoen dat steeds minder om het lijf heeft?
GeenStijl: Ja, die zijn er. Maar we zien je punt.

Joopmoslim: Het is niet de vrouw op het strand die meer aandoet dan nodig is, waar wij ons zorgen over moeten maken. Het zijn juist de onbedekte vrouwen waar we onze aandacht op dienen te richten. Soms is een onderdrukking in zulke grote mate aanwezig, dat het niet eens meer opvalt.
GeenStijl: Dit is een dubieuze premisse om een argument op te bouwen, want het schept een valse tegenstelling. Je kan je namelijk over béide zaken zorgen maken, dus het een sluit het ander niet uit en dat probeert El Housni dus wel te doen. Lees verder Van Rossem | 30-08-16 | 20:45 | Link | 189 reacties

Valls: tieten zijn symbool Frankrijk, niet boerkini's

topicfranstettenmarianne.jpgKijk, politiek waar je wat aan hebt. Premier Valls van Frankrijk heeft ook zijn steentje bijgedragen aan de boerkinidiscussie met een uitstekend doortimmmerd historisch argument. Tetten, zo stelt de premier, zijn het symbool van Frankrijk, niet de boerkini. De nationale maagd Marianne heeft immers ook met zonder bovenstukje aan op de plaatjes. Geen speld tussen te leggen. Vive la Franskoeltoer!
topictettenbardot.jpg
topicfransetetten.gif Zentgraaff | 30-08-16 | 19:40 | Link | 63 reacties

Lolvideo's. Internet dolblij met vertrek Jan Roos

Op internet duiken talloze filmpjes op waarin de draak gestoken wordt met Jan Roos, de nieuwe fractievoorzitter lijsttrekker van VNL. En het internet is nou eenmaal geen plek voor zachtpsychologische hetkomtwelgoed-begeleiding. Nope. Boven het maaiveld wachten de memes. Maar hee, liever een melige meme dan het mikpunt van moralistische verontwaardigings-ophef. Toch? Precies. Die Jan Roos komt er wel, als de Harambe van het Hollandse interweb & z'n eigen Dumpert tag. Meer in de Lees verder Van Rossem | 30-08-16 | 18:04 | Link | 141 reacties

Werk! Armlengte-expert voor de Jonge Democraten

topicd66vertrouwenspersoon.gifAch gos, de Jonge Democraten. Net zo dom als de oude, maar dan nog erger omdat de sleet van het leven er nog niet zo op zit. Een soort clubje van zombietjes, geanimeerd door de boze necromancers van De Correspondent, NRC.Next en Mindshakes en dientengevolge dom. Voor het basisinkomen, tegen Israël en heel erg voor het vrije liefde en seks, behalve als de conservatieven allahoe akbar roepen, want dan zijn het Erkende Slachtoffers en verdient religie ineens respect. Goed in de Boerkini-oorlog, ook. Toch zijn ook de Jonge Democraten niet gespeend van enig testosteron en spannende verkenningen van het begrip "consent", want er is behoefte aan twee puberfluisteraars die de biecht kunnen afnemen bij leden die zich seksueel getroubleerd zien in de organisatie. Of er dus iemand de democraatjes op armlengte afstand van elkaar kan houden. Gek toch, patriarchaal gedrag in zo'n club waar mannen zich in rokjes hijsen om een moeilijk punt te maken over gendergelijkheid. Nouja, mannen? Het is natuurlijk onaardig om zomaar het gender van een Jonge Democraat te duiden, want daar hebben ze er - in tegenstelling tot de rest van het dierenrijk - 66+ genders, in plaats van netjes twee. Bent u goed met praten met millennials over de gender issues in hun safe space? Aarzel dan niet om een mailtje te sturen.

GEZOCHT! Vertrouwenspersonen ongewenste omgangsvormen & integriteit.
Het Landelijk Bestuur is opzoek naar twee leden die kunnen optreden als vertrouwenspersoon binnen de vereniging.
Wij zoeken iemand die:
- Binding heeft met de Jonge Democraten, maar geen actieve functie bekleedt.
- Beschikt over goede communicatieve vaardigheden.
- Om kan gaan met vertrouwelijke informatie.
- Een goed luisterend oor kan bieden en geduldig is.
- Affiniteit heeft met de functie.
- Flexibel en stressbestendig is.
- Beschikt over MBO-plus denkniveau (vereist voor de cursus).
- Een VOG aan kan vragen.
- Beschikbaar is voor telefonisch spreekuur, vragen via de mail en bij zaken daar meerdere uren beschikbaar voor kan maken.
- Kan optreden bij conflicten als intermediair.
- Van alle zaken een eenvoudige reportage kan bijhouden.
Er wordt gelet op:
- Achtergrond en activiteit bij de Jonge Democraten.
- Functie voor minimaal twee jaar, met optie voor verlenging tot vier jaar.
Geboden wordt:
- Een vierdaagse gecertificeerde opleiding tot vertrouwenspersoon ongewenste omgangsvormen en integriteit.
- Geaccrediteerde nascholing.
- Kennis van relevante wet- en regelgeving
- Vergoeding voor reiskosten.
Positie:
- De vertrouwenspersoon is onafhankelijk, is neutraal en objectief in de oordeelsvorming en vervult geen andere taken binnen en buiten de organisatie die deze onafhankelijkheid kan aantasten.
- Legt uitsluitend verantwoording af aan het bevoegd gezag (te weten het Landelijk Bestuur), waarbij rekening dient te worden gehouden met de vertrouwensrelatie, met de melder, de belangen van deze persoon en het algemeen belang.
Solliciteren kan door vóór 20 september motivatiebrief en CV op te sturen naar [email protected]
Zentgraaff | 30-08-16 | 17:04 | Link | 40 reacties

Leip wijf flipt over dashboardpoppetje in taxi

Binnenkort in een Social Justice War bij u in de buurt: agressieve ophef over culturele toe-eigening van hoofdbobbende dashboardpoppetjes. Een taxipassagier met een afgrijselijk stemgeluid, Annaliese Nielsen, (dit wijf) in een Lyft-taxi (soort Uber) flipt en gaat psychobitch tegen een onschuldige chauffeur vanwege een Hawaiiaans hulapoppetje op zijn dashboard. Jazeker, dit filmpje komt van de Amerikaanse westkust (en het geeft in de VS al een paar dagen lol-ophef, voornamelijk op AltRight blogs), maar hier in Nederland wordt precies dezelfde retoriek gebruikt door de Sunnys' Bergman, Quinsy's Gario, Anousha's Nzumes, Linda's Duits, Arzu's Aslan en overige Stellingdametjes & Einsteinbarbies. Namelijk: ongevraagd namens exootculturele entiteiten schreeuwen dat een heel klein dingetje (dreadlocks, carnavalskleding, kipkluifjes, of zoals in dit geval een vrolijk poppetje dat Hawaii het imago geeft waar een toeristische miljardenindustrie op gebouwd is) CULTURAL APPROPRIATION is, en dat de drager/eigenaar een totale racist is die je ongebreideld mag uitschelden en mag aangeven bij de bullebakkende Social Justice Police op internet, die vervolgens gaan proberen om je ontslagen te krijgen. In Nederland staat die beweging nog in de kinderschoenen en de fase van de debiliserende infantiliteit zullen ze überhaupt nooit ontgroeien, maar omdat altijd alles wat er in de VS gebeurt nou eenmaal vroeg of laat overslaat naar Nederland en vooral universiteiten goede broedgrond voor safespace-softies blijken (Maagdenhuis!), zullen de SJW'ertjes wel steeds luidkeelser worden. En waarom we allemaal van deze hilarische taxivideo kunnen meegenieten? Omdat de tierende terreurtroela het zelf geüpload heeft. Ze is immers van mening dat ze de wereld in het algemeen en de Hawaiianen in het bijzonder een dienst verleent, ook al spreekt ze namens niemand. Als je het fenomeen SJW in een musical zou gieten, dan klonk het ongeveer zo:
Van Rossem | 30-08-16 | 16:09 | Link | 121 reacties

ZWARTE LIJST. ALLE GULEN VERZAMELEN

Zozo. Adolf Erdohitler slaat met de lange arm op tafel, en publiceert via een staatsorgaan een lijst met Gülen-instellingen/dingessen/personen in Nederland. Sommige adressen waren al bekend (Zaman). Anderen mogen binnenkort een steen door de ruit danwel de bekende klop op de deur ontvangen. Ehm... Excellentie Koenders? Wordt het niet eens tijd de ambassadeur op het matje te roepen voor een goed gesprek die hele waardeloos geïntegreerde Turkse Diyanet/Erdo/Gülen/Relkoerden/GrijsWolven troep op de boot naar Istanbul te zetten. Zoals alreeds door ons voorgesteld in dit topic over de DutchPurge. 1 september is prima. Tüdeledükyie. Pritt Stift | 30-08-16 | 15:08 | Link | 133 reacties

NL Politie verbiedt publicatie islam-stripboekje

Het is een beetje the darknet van het islamdebat: interreligieuze polemieken. Behalve ingewijden weet niemand wat er zich nou echt afspeelt, maar schimmig en dubieus is het sowieso. De enige keer dat de modale Nederlander hier lucht van krijgt, is als joods-christelijk (whatever the fuck dat ook mag betekenen) pastoor Ben Kok bijvoorbeeld op een GeenPeil-event te Volendam ineens ongevraagd zijn DVDtjes begint te slijten. Maar goed, christengekkie of niet, het debat zou gevoerd mogen worden. En in Nederland mag dat dus niet, want islam. "Wij zijn benaderd door pastoor Stan Kamps van de Lighthouse Baptist Church in Almere met de mededeling dat hij naar aanleiding van de verspreiding van het boekje ‘Allah had geen zoon’ door twee agenten is bezocht en dat hem op intimiderende wijze te verstaan werd gegeven dat dit boekje niet meer verspreid mocht worden," aldus Toon van Dijk die er namens de PVV Al-mere schriftelijke vragen over stelde. "Volgens de PVV is er gewaarschuwd voor mogelijke vergeldingsacties door beledigde moslims waarbij er mogelijk wel eens ruiten van de kerk zouden kunnen sneuvelen of er een gewelddadig bezoek zo kunnen worden tijdens een dienst, en dat daarom de boekjes beter niet meer verspreid konden worden." Natuurlijk is met name de onderstaande uitsnede inderdaad iets waar moslims Sudden Jihad Syndrome van krijgen, dus spannend is het wel. Welkom in Nederland 2016, waar je bij jezelf voelt hoe plaatsvervangend nerveus je kunt worden van een stripboek. Een tijdloze en gouden duiding van wijlen Hans Jansen trouwens: Degenen die het hardst klagen over islamofobie willen juist dat de islam gevreesd wordt. Maar als je het vervolgens vreest ben je een islamofoob, dus het is nooit goed. Goed verhaal trouwens over Allah als maangod, te leuk om dood te checken. Gehele stripboek, een aantal onheilige d-t-fouten incluis, na de breek.
maangod2.jpg Lees verder Spartacus | 30-08-16 | 14:14 | Link | 182 reacties

SPECTACULAIR! Agent in burger vangt winkeldief

We nemen u mee naar Velp bij Arnhem waar in een steegje een spectaculaire politie-actie bezig is. Agent in burger arresteert AH-winkeldief en slaat 'm een OudHollandschen bloedneus. Alles primadeluxe HD gefilmd & van gortdroog commentaar voorzien door -wellicht- onze nieuwe GeenStijlTV-verslaggever. Staande ovatie voor bijspringende burgermevrouw en doortastende agentmeneer. Uw taxpoet at work, in zijn vrije tijd nog wel. HULDE! Pritt Stift | 30-08-16 | 13:04 | Link | 135 reacties

Vaalgetinte exoot zet Keizersgracht op stelten

Ook een goeiemorgen! Pretpark Amsterdam heeft dus nu naast een Japanse tsoenami die '42 doet verbleken, een Alva-achtig aandoende armada van stonede Hispanjolen op rode huurfietsen en bovenal een we will fight them on the canals-D-Day van dronken Britten nu ook al een lamaprobleem. Zo glijdt het Disneyland aan de Amstel steeds verder af naar het niveautje Circus Rens. Zo'n panfluitbeest hoort helemaal niet aan de gracht, maar moet maar gewoon lekker gras gaan kauwen in zijn/haar eigen land. Weg met de wollige exoten! Amsterdam voor de Amsterdammers! Zentgraaff | 30-08-16 | 12:14 | Link | 51 reacties

Leesvoer! Rutte publiceert referendum-evaluatie

Een antwoord op de referendumuitslag laat al [zie teller] dagen op zich wachten, maar een volledige evaluatie van het voor de regering desastreus verlopen referendum van 6 april is er al wel. Zelfs dat soort ambtelijke nababbelbureaucratie kan dus vlotter opgediend worden dan een hete aardappel die voor 61% uit NEE bestaat. Het is een behoorlijk pak papier (hier alle documenten), maar we hebben ons door de meest relevante geworsteld om tot een liefhebberstopic te komen. Met allemaal leuke weetjes! Zo hebben er bijvoorbeeld toch nog bijna 12.000 burgers per brief gestemd vanuit het buitenland, en gaf de Rijksoverheid een kwart miljoen uit aan media-inzet. Verder is er geen fraude met stemmenronselen ontdekt, maar kwam de subsidiecommissie er wel (te) laat achter dat GeenPeil het Leger des Peils gewiekst aan de geldboom liet schudden. Samenvatting met highlights na de breek. Leuk voor bij (of in) de open haard, terwijl we ongeduldig wachten tot Mark "Sorry" Rutte nadenkt over een uitkomst die zo glashelder was. Lees verder Van Rossem | 30-08-16 | 11:09 | Link | 60 reacties

Sylvana is terug! En ze draagt een boerkini

sylly.jpg SORRY! We gaan het weer over Sylvana hebben. Gisteren was het Roos z'n Maandag, vandaag is het Dolle Simons Dinsdag. Het is immers het campagneseizoen van de opportunisten. Vandaag gaat de kist in de kelder van Graaf Denküla op een kiertje om z'n vleermuizen uit te laten vliegen. Sylvana Simons, heel de zomer onzichtbaar en doodstil toen het Turkse thuisland van haar Erdogan minnende lijsttrekker definitief van semiseculiere democratie in een islamitisch-nationalistische dictatuur veranderde, heeft namelijk een BOERKINICOLUMN geschreven. Geheel volgens de Youp van 't Hek Methode heeft zij twee weken lang slechte grappen voorspelbare meninkjes van de sociale media geschraapt en in een gehaaide maar extreem eenzijdige column gegoten. Kern: "De boerkini is de ultieme uiting van emancipatie, participatie en, in de taal van de gevestigde politiek, integratie. De moslima die een boerkini draagt doet dat omdat zij niet langer aan de zijlijn wil toekijken hoe man en kroost deelnemen aan het openbare leven." Tuurlijk Syl. Maar met dit niveau van argumenteren zou je ook kunnen zeggen dat negerslaven het prima vonden om geketend in het katoenveld te werken, want dan kwamen ze tenminste nog eens buiten. De rest van de veel te lange column over het bakelei-onderwerp van vorige week leunt op alle bekende regressieve retoriek over institutioneel seksisme, xenofobieverwijten, mensenrechten, en natuurlijk een Nonwin ("Gaan we nonnen ook verbieden te pootjebaden op het strand?"), om vooral Wilders mee aan te vallen. Want: "de PVV wil louter op xenofobische gronden electoraal profiteren over de rug van vrouwen." En dat staat het politieke megatalent Sylvana Simons dus mooi niet toe, schrijft ze. Want DENK wil óók electoraal profiteren, maar dan op basis van regressief antisecularisme, door Sylvana verpakt als vooruitstrevend feminisme. DENK stemde immers, samen met de VVD, vóór kindhuwelijken in Nederland. Nog meer goed nieuws voor de gekkiesfans: Vanavond stuurt Kuzu haar naar Pauw, om haar kromspraak tot een volledige hoelahoep te perfectioneren. Het wordt hilarisch.


Van Rossem | 30-08-16 | 10:04 | Link | 222 reacties

NOS: "Op dit schip zitten 700 migranten"

700mensenopdathelekleinestukjewater.pngSterk staaltje hoax-berichtgeving weer bij de NOS gisteravond. In een item in het Late Journaal (vanaf 04:48) over de EU-veerdienst die voor de kust van Libië dobberende subsaharanen ophaalt voor de omvolking van het Avondland, zegt de voice-over drama queen dat er "700 migranten op dit schip zitten." ZEVENHONDERD. Uhm... Het is best druk op het bootje, dat in zonovergoten windstil weer aan het dobberen is. Maar "700" is natuurlijk gelul van een dronken aardbei. No way dat dit "700 migranten" zijn. Of ze moeten benedendeks 6 hoog opelkaar gestapeld zijn door een racistische Noord-Afrikaanse neokoloniaalse slavenhandelaar in dienst van Brussel, maar daar trappen we niet in. En dan nu een filmpje met aanzuigende werking van Timmerfrans Ferries met een echte baby erin!


Pritt Stift | 30-08-16 | 08:59 | Link | 164 reacties

Meerrrr

Tip de Redactie