Anomalous Forms: Mono Protan Deutan Tritan

GeenStijl

Tendentieus, Ongefundeerd en Nodeloos Kwetsend

FotoQuiz - Maar waar is het?

geilebende.jpgA: Joke Smit College, Ramallah, WB
B: School met den Koran, Riyadh, SA
C: Shabir Burhani Academie, Kandahar, AF
D: Rosa Parks High School, Alabama, VS
E: Vrije Universiteit, Amsterdam, NL
F: Anders, namelijk... Lees verder Pritt Stift | 05-05-16 | 18:04 | Link | 0 reacties

Sheikhwatch. Qat-kauwende haatimams naar 020

Somalië, al 6 decennia achtereen genomineerd voor Sunwebs Hel op Aarde-award, stuurt hun best and brightest weer eens langs om dit afvallige kudtland op het rechte pad te krijgen. En terecht, want we zijn hier een verdorven boeltje van formaat. De dienstdoende duo-act tegen de degeneratie van de lage landen, bestaat uit een seniele senior en een jolige junior. En het zal u wel weer verbazen, maar het schijnen andermaal geen humanisten te zijn. De jonge (onderstaande collage) maakte het zelfs zo bont dat Zweden out of all places hem joriste. Vreemd, want zo extreem is het allemaal ook weer niet. Eerder gewoon een eloquente vertolking van de modale paranoïde moslimpsyche. 9/11 en Charlie Hebdo is het werk van alles en iedereen behalve moslims, en het westen ruikt naar hout. En bij die ouwe knar is de wijsheid ook niet met leeftijd gekomen. "The sharia is pure justice that fights with everything that is evil." Oftewel, 'we're here to ignite a civil war and chew bubblegum, and we're all out of bubblegum." Maar geen zorgen. Haatblogger Carel Brendel zit er bovenop, dus het tweetal zal binnenkort wel in de eeuwige Kerkers van Den Haag verdwijnen, en leven we nog lang en gelukkig. haatsomaatfuckyou.jpg Spartacus | 05-05-16 | 16:24 | Link | 82 reacties

VIDEO! Jongen jat Kika-collecte leeg

Ach, wat een sympathieke knul. Bij de Albert Heijn in Aalst neemt hij de verantwoording voor de Kika-collecte. Gewoon mee naar huis om daar ongetwijfeld zijn eigen spaargeld er aan toe te voegen, het geheel veilig te beheren en dan over te dragen aan de organisatie die zich inzet voor kinderen met kanker. Tenminste, dat lijkt ons de enige logische conclusie als we dit filmpje zien. Wat een fantastische knul. Waren er maar meer zoals hij. Oh. Wacht. Eindhovens Dagblad heeft een iets andere interpretatie van de beelden. In dat geval: hoofd insmeren met honing en tot het kinnetje begraven op het centrale plein van Aalst, naar onze bescheiden mening. Johnny Quid | 05-05-16 | 14:34 | Link | 68 reacties

Erdogan jorist PM - wil MEER MEER MEER macht

topicerdopremier.pngWhooptiedoo. De Turken krijgen visumvrij reizen als beloning voor "grote stappen naar de democratie", volgens de EU, maar geen hond met gezond verstand die dat gelooft. Voorbeeldje: Erdogan wou meer macht voor de president middels een grondwetswijziging. Premier Davutoglu was het daar niet mee eens. Wat doet Erdodan? Dan blijft hij net zo lang binnen- en buitenskamers de premier zieken totdat ie opstapt. 6 juni komt er een speciale partijtop om over de toekomst van Davutoglu te praten, dus tot die tijd is er alle gelegenheid om de kebabmessen te slijpen. Mooi, dan kan er mooi een schoonzoon voor in de plaats. Als een soort Romeinse staatsgreep door het benoemen van een aangenomen zoon tot opvolger en het aannemen van een uitgebreid dictatorschappresidentsmandaat een stap is naar de democratie, dan zijn wij Julius Caesar. Zentgraaff | 05-05-16 | 12:59 | Link | 131 reacties

WESTLANDSE BANDENPRIKTERREUR GAAT DOOR!

Voor de derde keer slaat Slash de Westlandse seriebandenprikker toe in Monster. En daarmee voor de zoveelste keer in de mooiste, leukste en meest innovatieve regio van Nederland: het schitterende Westland. Treurnis alom in de componistenbuurt van het kleine kustdorp. 'Monster is geslashed' heeft de vandaal op één van de vijftien auto's geschreven. Okee. We hebben een plan van aanpak nodig. Tips om een nachtelijke bandenprikker in de kraag te vatten, die onregelmatig toeslaat in één van de dorpen in het prachtige Westland. Het is een soort Batman, maar dan kwaadaardig en met een rubberfetisjisme. Iedereen zit te wachten tot hij, al dan niet per ongeluk, op heterdaad betrapt wordt. Maar de man zal zijn parkeerplaats en tijdstippen goed scouten op aanwezige camera's, zichtbaarheid en drukte. Of zeer bekend met het Westland, zozeer zelfs dat hij wellicht zelf een Westlander is. Wat de schande en volkswoede alleen maar des te groter maakt: een landverrader, een pisser in eigen huiskamer, een poeper in eigen hutspot, een NSB'er - een Naaiende, Stupide Bandenprikker. Zoals burgemeester Sjaak van der Tak al zei: mocht hij gepakt worden door de Westlanders zelf, dan zal hij gefileerd worden. En terecht. Johnny Quid | 05-05-16 | 11:29 | Link | 48 reacties

UPDATE: Helaas GEITENKAAS - Uur U voor Ebru

Bizarre berichten uit TR. Ebru mag nog niet naar huis, nog lange niet. Mevrouw Umar wordt namelijk ook nog eens aangeklaagd om bovenstaande cartoon van Linda Zoon, door een klikturk uit 010. Echt WTF?
UPDATE: Ebru via SMS - "Minder leuk. Op elk media optreden en elke column over Erdogan/Turkije volgt nu een nieuwe aanklacht. Wanneer ik terug naar NL mag weet niemand. Kan vandaag. Kan morgen. Kan over drie weken." Kortom: naast "landarrest" nu ook een "tik-tik-tikarrest".
UPDATE 11:30: Laatste SMS van Ebru: "Het worden weer cocktails op het dak van het Hilton." UPDATE: Nu met nieuwe cartoon van Linda Zoon. Nu met nog grotere ball & chain! Schreeuwmeisje!

Om half tien hoor je bij de openbaar aanklager of je Turkije mag verlaten.

Onze vriend Alptekin Akdogan voorspelde gisteravond “dat het landarrest van Ebru Umar morgen wordt opgeheven. Ze zal verdachte blijven en uiteindelijk worden veroordeeld tot boete van 3000 euro”.

Het is inmiddels zo erg met dat door PvdA-Eurocommissaris Frans Timmermans geroemde Turkije gesteld dat ik hóóp dat het waar is. Dat je vandaag nog op een vliegtuig kunt stappen voor een enkeltje Amsterdam en dat de rest je aan je reet zal roesten omdat je toch nooit meer naar dat kutland gaat.

De pest is: we weten het niet. Pritt Stift | 05-05-16 | 08:29 | Link | 346 reacties

GS 4 mei-essay: Joden horen niet thuis in Europa

Begin jaren 30 van de vorige eeuw. Joodse kindjes van het Hebreeuwse gymnasium te Munkács, het toenmalige Hongarije, zingen de Hatikwa, het muziekstuk dat later het Israëlische volkslied zou worden. In maart 1944 bezette het Duitse leger de stad, die met zo'n 13,500 zielen de grootste en belangrijkste joodse gemeenschap van de regio huisde. Inderdaad, het waren gewoon de Fiddlers on the Roof (). In mei 1944 deporteerde een trein er de laatste 3080 joden richting Auschwitz. De hele gemeenschap, de bovenstaande kindjes incluis, verdween binnen drie maanden in de industriële mist van de geschiedenis. Weggevaagd, alsof ze nooit bestaan hadden. De titel van dit essay is wellicht even schrikken. Hoeft niet. Het is namelijk geen imperatieve titel. Wel is het een concluderende titel: een conclusie waar zowel de Europese geschiedenis als het heden toe dwingt. Immers, wat is het antwoord op de volgende twee vragen?

1) Zijn Europese joden ooit, ondanks hun vele positieve bijdrages en hun gebrek aan subversieve intenties, structureel veilig geweest?

2) Hebben hedendaagse Europese joden gegronde redenen hun veiligheid aan Europese overheden toe te vertrouwen?

Respectievelijk: nee, en nee. Dat zou je natuurlijk niet af kunnen leiden uit de theatrale schijn-eerbiedige manier waarop 's lands great and good zojuist naar hen tenen stonden te staren. 'Nooit meer Auschwitz' 'Opdat we nooit vergeten' 'Dit nooit meer'. Hoe kan het dan toch, dat joodse kinderopvangcentra, scholen en synagoges zich in toenemende mate achter kogelvrij glas, luchtsluizen, hekwerk, en gewapende Marechaussee moeten verschuilen? Natuurlijk, het zou lovenswaardig kunnen heten dat overheden dit überhaupt doen. Maar het is niets dan symptoombestrijding, niet heel anders dan de anti-zelfmoordnetten onder de daken van Chinese bedrijven en... Stadhuis Almelo.

De kransleggers van vandaag zijn exact dezelfde mensen die hebben toegestaan, en nog steeds faciliteren dat het virulente islamitische antisemitisme op Europese bodem wortel schiet en gedijt. En die regelrechte islamitische rassenhaat beperkt zich niet tot de ontelbare verbale bedreigingen en uitingen op sociale media [bewijsstuk 1, 2, 3, 4, 5 en het puntje van de ijsberg op Twitter (PDF)]. Meer dan eens loopt het uit op bijna dodelijk geweld, en als het even tegen zit levert Europa gewoon weer een paar joodse zielen in. Brussel, Parijs, Kopenhagen, dit wordt alleen maar erger voordat het ooit eindigt. En Europa accepteert het. Want door te weigeren meer te doen dan luttele symptoombestrijding, gooit Europa haar joden andermaal voor de bus. Als voer voor onverzadigbare hyena's die écht niet gaan stoppen als de joden op zijn. Maar waar komt die Europese onwil vandaan? En wat zijn de implicaties hiervan voor het niet-joodse Europa? Meer na de breek.
mayyouliveforeverm.jpgBovenstaande foto: de 8-jarige Frans-joodse Miriam Monsonego (links) en de Frans-islamitische Mohammed Merah (rechts), die haar op 11 maart 2012 bij de haren pakte en door het hoofd schoot. Ook vermoordde hij vervolgens een joods gezin. Lees verder Spartacus | 04-05-16 | 19:59 | Link | 693 reacties

Lol. Koenders: 'CULTUUR ALS WAPEN' tegen onrust Midden-Oosten

zalikjoueenswatcultuurgeven.jpgEn dan nu in de categorie: 'In godesnaam, waar hebben die mensen het toch over?', een aantal laatste morele stuiptrekkingen van de PvdA. "Nederland gaat nu ook cultuur inzetten om iets te doen tegen de instabiliteit in een ring van landen rond Europa. Dat meldden de ministers Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) en Jet Bussemaker (Cultuur). Zij gaan voor het eerst samen investeren in culturele projecten in zeven landen: Egypte, Mali, Rusland, de Palestijnse gebieden, Libanon, Marokko en Turkije. ,,Culturele samenwerking kan een wezenlijke bijdrage leveren aan een veilige, rechtvaardige en toekomstbestendige wereld.,,'' Oké, zoveel cultureel beleids-gezever moeten we even laten bezinken. Maar hier eindigt het spijtig genoeg niet. Het vervolg lezen op eigen risico, het opdoen van terminale oogtyfus valt niet uit te sluiten. Volgens Koenders "heeft Nederland een krachtige en innovatieve cultuur. "Onze identiteit en normen en waarden worden er sterk mee uitgedrukt. Het creëert ook een broodnodige brug naar de rest van de wereld. Internationaal cultuurbeleid is daarom voor mij juist in deze tijd essentieel.,," Is er een volwassene in de zaal die ons uit kan leggen wat er op dit morele grote mensenfeestje nou precies bedoeld wordt? Wanneer ben je een innovatieve cultuur? En hoe drukt deze onze identiteit [en die is?] plus normen & waarden [heeft Den Haag niet] zo sterk uit? Oh, de vrouw-omdat-het-moet wil ook nog even wat zeggen. Jet "benadrukt dat culturele samenwerking kan zorgen voor innovatieve oplossingen. ,,En het brengt mensen met elkaar in verbinding. Internationale uitwisseling is voor onze culturele sector van essentieel belang. Nederlands talent groeit als het over de grenzen kan kijken en kan samenwerken. En voor buitenlands talent kan uitwisseling met Nederland ook een springplank zijn." Een meer postmodern kolonisatie-project moeten wij nog tegenkomen. Al twijfelen wij er niet aan dat het exporteren van Wim T. Schippers' Pindakaasvloer ["Een ongekend brutaal werk. Een werk van onschatbare waarde"] en Drol ["In dit kunstwerk, een ruim vier meter grote drol, komt alles samen. De geschiedenis van de VPRO en die van Nederland"] een Egyptische, Malinese, Russische, Palestijnse, Libanese, Marokkaanse en Turkse renaissance in zullen luiden. Spartacus | 04-05-16 | 18:19 | Link | 210 reacties

OPROEP! Fred van Leer eist 2 minuten stilte!

Schijnbaar heeft stylist/RTL-talentencoach/opiniemaker Fred van Leer een hoop mensen om zich heen die van plan zijn door de twee minuten stilte heen te schreeuwen. Of hij volgt een hoop mensen op zijn diverse social media-kanalen die pertinent weigeren om hun (m/v) bek te houden om 20.00. Want 'mensen die door de twee minuten stilte heen praten' zijn een dusdanig groot probleem in de omgeving van Fred van Leer, dat hij er een video op zijn Facebook aan gewijd heeft. Waarin hij VAN LEER (-edit: doe eens normaal, Quid-) trekt tegen die vele, vele mensen die hij spreekt of leest of kent of mee groepswhatsappt of snapchat die van plan zijn om obstinaat door de twee minuten zwijgzame herdenking heen te damschreeuwen. Wat een prachtig ingetogen en respectvol betoog over het herdenken van al die oorlogsslachtoffers, Fred. We zijn blij dat je het lef hebt getoond zo je zo publiekelijk uit te spreken tegen mensen die aan het #geen4meivoormij-syndroom lijden. Iemand moet het doen, Fred van Leer doet het. Vrijheid is doen wat Fred van Leer hierboven van je vraagt tijdens dodenherdenking. Maar ons advies aan Fred van Leer is wel om wat meer respectabele vrienden uit te kiezen. PS chapeau voor het toepasselijke bloesje dat lijkt op een legerbloes met epauletten in Duitse kleuren, dat dit belangrijke betoog op deze dag helemaal afmaakt. Johnny Quid | 04-05-16 | 17:19 | Link | 79 reacties

Gediscrimineerde Marokkaanse gemeenschap Ede komt eindelijk in opstand. En terecht!

hoiicultuurrrrr.pngOp een dag als vandaag zou je toch denken dat Nederlanders wel iets hebben geleerd van WOII. Maar nee. In Ede, een beetje het Berlijn van de Lage Landen, manifesteert het Eeuwig terugkerende Facisme zich weer eens genadeloos [lees in dezen bijvoorbeeld het doorwrochte oeuvre van Rob Riemen]. En dat op een dag als deze, waarop we stilstaan bij de gevolgen van dergelijk gedachtegoed. Het is een taboe, maar het valt eigenlijk niet te ontkennen dat waar het voorheen de joden betrof, het nu de moslims zijn. En dan met name de moslims van Marokkaanse komaf. Wellicht is het Nederlandse ras onder die façade toch wreder dan het toe zou willen geven. En misschien is het nu wel eens gewoon mooi geweest. Klaar met die onderdrukking. Tot die conclusie lijkt de Marokkaanse gemeenschap van Ede nu ook eindelijk gekomen. En geen moment te laat. Ze komen in opstand, en dat is even terecht als nodig. "De buurt vreest escalatie van de onrust en problemen in de wijk, nadat afgelopen nacht opnieuw drie auto’s in vlammen opgingen. (...) Buurtbewoners willen niet op de foto of met hun naam in de krant. Bij een vrouw die de plaatselijke krant wel te woord zou hebben gestaan over de rellen, zijn volgens een wijkgenoot meteen de ruiten ingegooid. De groep jongeren die de onrust veroorzaakt, omvat zo’n vijftig personen, in leeftijd variërend van 12 tot 23 jaar. De ongeregeldheden begonnen zondag. Daarbij werden agenten met stenen bekogeld, ruiten ingegooid en auto’s in brand gestoken. De politie heeft tot dusver twee verdachten (15 en 19 jaar) kunnen aanhouden." Wie niet wil luisteren, moet immers voelen. Niet dat er in dit guur-rechtse neo-facistische klimaat een directe aanleiding voor dit verzet nodig was, maar die was er wel degelijk. "Volgens de burgemeester is de onrust direct te koppelen aan de sluiting van een Marokkaans theehuis, dat was ondergebracht in het winkelcentrum en met de sloop waarvan maandag wordt begonnen om plaats te maken voor nieuwbouw." Een winkelcentrum slopen waarin óók een Marokkaans theehuis is ondergebracht. En dat in een week als deze. Spartacus | 04-05-16 | 15:59 | Link | 298 reacties

DumpertTV: eetpiratende hipsters zeggen sorry

Als de crew van DumpertTV ergens niet tegen kan, is het onrecht. Daarom toog Van Leeuwen vanochtend direct naar Utrecht om in Café 't Neutje navraag te doen naar de smerige hipsters die daar dit weekend waren weggerend zonder hun eten&voer af te rekenen [TOPIC]. Een gierige dining&dash, bah. En wie kwam DumpertTV tegen bij aankomst bij het café? Precies, de vier schobbejakken die met hun smoelwerk publiekelijk gevraagd werden om hun 150 euro te komen betalen. Want die zijn dus linea recta na publicatie naar het café gerend om hun verontschuldigingen aan te bieden. En de openstaande rekening te betalen. Waarvan akte. Fouten maken we allemaal, er verantwoording voor nemen kan niet iedereen. Jammer dat Café 't Neutje eerst de tronies moest verspreiden, maar soit. Zand erover, speciaalbier er in en allemaal bomvol feelgoodfeelings het Hemelvaartsweekend in. Johnny Quid | 04-05-16 | 15:02 | Link | 99 reacties

Lente: de seksuele ontluiking van K3-meisje Josje

Mornings in #NYC and visits in #Brooklyn

A photo posted by Josje Huisman Official (@josjecoos) on May 3, 2016 at 5:14am PDT

Oke, HET GEBEURDE gisteren al. Maar gister was het lente, en vandaag ook, dus het had net zo goed vandaag kunnen gebeuren. "Opschudding" "Zorgen om Josje" "Pikant, gewaagd, RONDUIT EEN SLET". De headlines door mensen die er voor doorgeleerd hebben logen er weer eens niet om. En natuurlijk is het even schrikken, maar kleine meisjes worden groot. Zo ook ook Josje Huisman (19). En al die zedenpredikers hoeven heus zo verbaasd niet te zijn. Ook Josje consolideerde haar plaats in K3 door het Gertje eens Goed te Geven. Want de bel deed het niet. Maar laten we nou niet doen alsof deze foto ineens erger is dan de HYPER SEKSUELE songteksten uit bijvoorbeeld rape song Heyah Mama:

"Ik wil jou jij wil mij
Ik weet een plekje waar ze ons niet vinden
Jij mag me verslinden

Doe het heel zachtjes
Geen kreetjes en geen lachjes
Heel zachtjes
Het wordt een leuke zomer
Lieve mooie dromen"

"Hittegolf in m`n hart
Laat mij vanavond naar je kamer komen
In duizend hete dromen

Ik wil jou jij wil mij
Slaap nu maar zacht en laat je ramen open
Ik kom er aangeslopen"

Enfin, Josje gaat stoppen met K3, omdat de manische jeugdigheid waarmee de overige twee dames (53) hun kindvriendelijkheid veinzen, haar OPBRAK. Volgens haar woordvoerder "overweegt ze nu een carrière als naaktmodel en valt ze op mannen tussen de 25 en 45, die naast hun bovenmodale baan tijd vinden om onder guitige en soms regelrecht gewaagde pseudoniemen op fora hun meningen over actualiteiten te verkondigen." Spartacus | 04-05-16 | 14:00 | Link | 95 reacties

Jehova's doen homohaat voor kids met tekenfilm

Creepmoeder: "Stel dat je op vakantie gaat. Wat gebeurt er als iemand iets in het vliegtuig mee wilt nemen wat niet mag? Kind "Dan mag ie niet mee!" Creepmoeder: "Klopt! zo is het ook met Jehova."

Detectiepoortjes bij de hemel om de hosmo's de toegang tot het paradijs te ontzeggen in propaganda-tekenfilms om homohaat uit te leggen aan kinderen, naast de gangbare homogenezing middels gebed: niets te dol voor de totaalmafklappers van de Jehova's Getuigen. Zalig zijn de armen van geest, zullen we maar zeggen. Religie, de ideale manier om kinderen van jongs af aan te verneuken. Zentgraaff | 04-05-16 | 12:59 | Link | 278 reacties

Meerrrr

Tip de Redactie