Anomalous Forms: Mono Protan Deutan Tritan

GeenStijl

Tendentieus, Ongefundeerd en Nodeloos Kwetsend

Feynman en/of Feiten - Prinsjesdagfarce

topicfijman17sept.jpg Premier Rutte, vice-premier Asscher en MinFin Dijsselbloem zaten in de Ridderzaal vooraan te lachen als drie Zwarten Pieten. Ze zaten te wachten op de Koning die als Sinterklaas uit het grote boek zou voorlezen. Daarnaast zat Ard van der Steur. Een ingezakte man die doelloos in de leegte staarde. Tekenend voor het feit dat politieke partijen werken met een dun laagje charisma van enkelen om de massa te bespelen.

Een weggeeffeestje werd het, iedereen ging erop vooruit. Een klein beetje. Vooral omdat de buitenlandse economie ons nog een beetje overeind helpt. Behalve studenten. Volgens het lek kregen ze er 200 miljoen bij, volgens de nota gingen ze er 200 miljoen op achteruit. Pechtold was er als de kippen bij om te melden dat hij er een keertje niet bij was, en er dus op studenten bezuinigd werd. De man is zijn sociale leenstelsel alweer vergeten, een hogere opleiding is niet meer aan hem besteed. De onderwijspartij is dement.

Daarna kwam Henk Krol. De man was woest omdat de miljoennota meer campagne dan ceremonie was. Dat mocht volgens hem niet, campagne voeren op Prinsjesdag. Zelf trok hij een geplastificeerd A4'tje uit de zak met een grafiek waaruit zou blijken dat ouderen er 30% op achteruit waren gegaan. Als je kijkt vanuit half betaalde utopische beloftes naar harde realiteit dan klopt dat. Vergelijk je echter de ontwikkeling van koopkracht van ouderen met die van de rest van de bevolking dan klopt dat totaal niet. De man staat op acht zetels met deze farce. Lees verder Feynman | 24-09-16 | 21:59 | Link | 55 reacties

Nasrdin Dchar houdt #ieder1 twee keer voor de gek

De GeenStijl-hoek gaat zich toch nog ff roeren over de 'Parade van Ieder1' van morgen. Want heb je het betoog van Nasrdin Dchar gezien bij DWDD afgelopen week? Of misschien zag je 'm al op Lowlands, want daar hield hij tot op het woord nauwkeurig hetzelfde praatje. Zelfs de geplengde krokodillentranen komen op precies hetzelfde moment. We hebben de video's over elkaar gelegd voor het pijnlijke bewijs. "Ik sta hier als mezelf", acteert Dchar in canon, maar dat is dus een leugen. De succesmarokkaan speelde met ingehouden snikjes, zwaar aangezette emotie en goed gekozen stiltes teneinde zijn slachtofferrol meermaals uit te beelden melken. De eerste keer onder luid applaus van roomblanke festivalgangers die zich vanaf het podium op Lowlands gretig een schuldgevoel aan lieten leunen, de tweede keer 'primetime achtergesteld in de Vara-schijnwerpers' (©Nausicaa Marbe) bij het best bekeken bankaardappelprogramma van Nederland, De Wereld Deugt Door. Allemaal om zieltjes te werven voor de guilt trip die hij met zijn projectje #Ieder1 en hun sponsors (Ben, Jerry, Marqt, Jesse, Lodewijk) zondag van Bijlmer naar binnenstad gaat lopen. Een manifestatie waar zelfs de antiracistische kruisridders van de sociale gerechtigheid afstand van nemen omdat het een foptocht is voor mensen die opzichtig willen deugen door "diversiteit" te prediken als iets dat per definitie alleen maar goed en positief kan zijn. Lekker hoogemotioneel, want feiten en kritiek werken alleen maar polariserend. Welnu. Als het bovenstaande bewijsfilmpje waarin Dchar iedereen schoffeert met zijn emochantage nog niet overtuigend genoeg is, hebben we hieronder nog een bonusonthulling over Dchar. Want wat antwoordde hij op 3 oktober 2011, kort na het winnen van dat 'focking Gouden Kalf', bij Pauw & Witteman op de vraag of hij angst had dat hij het niet zou redden omdat hij als Marokkaan gezien zou worden, dus of hij vreesde door racisme gehinderd te worden in het bereiken van zijn doelen? "Nee, die angst heb ik nooit gehad." Logisch. Je kan in dit land alles, als je maar wil. Iemand nog vragen over het nut van de Parade van #Ieder1? Want Nas is z'n verhaal kwijt.
Van Rossem | 24-09-16 | 19:33 | Link | 150 reacties

GroenLinksTurken hebben een mening over Klaver

topicerdoturkiesGL.jpgJesse Klaver had tijdens de APB toch nog best een leuke Wildersdiss: hij legde de acties van de Sultan naast de uitspraken van de ademocratische peroxidegermaan. Ja, ook Wilders heeft het niet best voor met de uitingsvrijheid, wil zich bemoeien met de rechterlijke macht en voor hem zijn de moslims de nieuwe Koerden. Uiteraard sprak Klaver ter meerdere ere en glorie van zijn allochtone achterban - want zo gaat dat in campagnetijd. Jammer dat de Nederturkjes dit goedbedoelde hart onder de riem niet helemaal waarderen: uiteraard is de grote verheven leider het niet waard om vergeleken te worden met een kleinburgerlijk krabbelaartje in DH en dat laten ze weten in de comments op de feestboek van Jesse K. Het is wel een beetje zielig voor al die linkse partijen, dat die achterban daar helemaal niet op zit te wachten. Jarenlang guurrechtse allochtonen met een basishouding van entitlement en verongelijktheid in hun partij opnemen en nu beloond worden met scheldpartijen en defecties naar DENK. Het lot van de linkse partijen is triest, but self-inflicted.
topicerdoturkeriesGL2.jpg
topicerdoturkiesGL3.jpg
Zentgraaff | 24-09-16 | 17:59 | Link | 121 reacties

Huis van Churchill omgebouwd tot Nazibasis

We will fight them on the laat maar zitten. De NAZI's hebben GEWONNEN. Het ouderlijk optrekje van sir Winston Churchill is voor de nieuwe explosiesfilm van Michael Bay omgebouwd tot Nazibasis. Voor The Last Knight, het vijfde deel in de Saga, zijn er gigantische banieren met swastika's van het balkon gehangen. Schokkend, kwetsend en anglofiele gekken met een hobby qua WO2 zitten nu allemaal huilend in hun safe space schuilkelder. Triest toch dat monumenten uit het verleden na verloop van tijd alleen nog maar als cartoonesk decor mogen optreden in de commerciële fantasieën van Hollywood. O tempora, o mores, we need a drink. Zentgraaff | 24-09-16 | 15:59 | Link | 31 reacties

Hoi @GoogleNL, waarom gum je blanke mensen uit?

googleart1.jpgJa, hey, gewoon zonder aluhoedje op hoor, een vraagje. Als we in plaats van zoals hierboven "art European people", "art African people" googelen, dan krijgen we gewoon Afrikaanse kunst, waarop Afrikanen afgebeeld zijn. Idem voor de Turkse, Sri Lankaanse, Indische, Russische, Chinese variant. Enfin, u snapt de strekking. En stel als we toevallig gewoon even een "White man and white woman" zoeken, dan zijn die ook even een blokje om en vervangen door interraciale stelletjes, waar overigens helemaal niets mis mee is, maar dat zochten we niet, en Google is toch echt een zoekmachine. "Happy American couples" bestaan blijkbaar ook alleen nog maar als ze half om half zijn. Misschien is elk blank Amerikaans koppel gewoon doodongelukkig, en verklaart dat het. Oh, en Amerikaanse uitvinders waren ook zwart, allemaal. We verwachten geen kwade bedoelingen of zo, maar een beetje maf is het natuurlijk wel. Zit Gloria Wekker soms ook bij Google in een taskforce diversiteit? Heeft Quinsy een idealistisch algoritme geüpload in Google? Iemand een verklaring?
googleart2.jpg

googleart3.jpg Spartacus | 24-09-16 | 14:24 | Link | 140 reacties

Dennis Honing - Wat er zo kut is aan de islam

honing.jpg Zou er dan echt helemaal niks kut zijn aan de Islam? Zelfs niet een heel klein beetje kut, als een muizenvagina? Het eerste kutte aan de Islam is dat het er op klassieke wijze naar streeft alle kutheden van het geloof te ontkennen en glad te strijken. Want nog zieker en zelfzuchtiger dan een Chinees restaurant in De Smaakpolitie, zoekt de religie het om zijn status als zijnde perfect tegen elke prijs te behouden. Dus al stapelen de slechte, nare, weerzinwekkende, kille, akelige, onbehaaglijke, treurige, afgrijselijke, abnormale, abominabele, verfoeilijke, ijzingwekkende, macabere, lugubere, unheimische, omineuze, sinistere, ongure, grimmige en imminente recensies zich op, met het Chinese restaurant 'Islam' kan niks mis zijn.

De islam is nooit daadwerkelijk geseculariseerd of hervormd. Na het mislukken van de enige noemenswaardige poging in het 19e eeuwse Ottomaanse rijk, zouden het de post-koloniale en ex-Sovjetstaten zijn die de moslims keihard secularisme op zouden leggen. Totalitaire alleenheersers dreven de Islam rigoureus in zijn maatschappelijke hondenhok. Rebelse geestelijkheid werd uit de weg geruimd, er werden praal-moskeeën gebouwd die de nieuwe natiestaat een cultureel-relgieus gezicht moesten geven, en de top van de loyale geestelijkheid zou nooit ver weg zitten van de troon van de koning of 'president'. Deze radicale hervormingen zorgden er in praktische zin onder andere voor dat de shariah in de meeste moslimlanden vandaag de dag niet meer wordt uitgevoerd.

Maar het bleef uiteindelijk een top down ontwikkeling, en niet bottom up, zoals het geval was bij onze secularisatie hier in Europa. Dit maakte dat er vanaf het begin van deze nieuwe naties steeds weer bewegingen de kop op staken die het niet eens waren met deze 'opgelegde' veranderingen, en in direct conflict stonden met het secularisme. Bewegingen die door de moslims graag worden afgedaan als uitzonderingen, maar toch concreet veel groter en machtiger zijn dan de Europese neonazi's en communisten.

Ondanks dat het nieuwe secularisme in de islamitische wereld ook oprechte hervormingsgezinden ademruimte bood, zou dit gegeven totaal overschaduwd worden door ontwikkelingen als de Iraanse revolutie, de opkomst van de Taliban en al Qaida, inclusief haar vele satelliet-groepjes, waaronder de groep die uiteindelijk zou uitgroeien tot IS. Van het seculiere Turkije tot het Carabische Trinidad zouden groepen het levenslicht zien die op militante wijze werken aan de wederopbouw van de politieke Islam in de moderne wereld. Lees verder Dennis Honing | 24-09-16 | 12:29 | Link | 195 reacties

EU wil meer adviseurs, terwijl oude zich vervelen

schultziieew.jpgOh oh EU, wat ben je toch een lol-tent. Sinds het begin van het circus zo'n 2 miljard euro vergooien aan die bizarre maandelijkse verhuizing tussen Straatsburg en Brussel. Ongekende zelfverrijking op het hoogste niveau. En al die extra limousines en chauffeurs zodat de keizers zich maar keizers voelen. En aangezien het toch al zeker een paar maanden geleden is dat de EU zichzelf een onnodig presentje toeschoof, werd het wel eens tijd. Waar willen ze ditmaal een strik om binden? Adviseurs, aka ja-knikkers met voetnoten. En het is nou niet bepaald alsof ze daar nu een tekort aan hadden. In tegendeel. "The European Parliament’s main political factions plan to boost their staff ranks in a move critics say contradicts the assembly’s commitment to reducing its budget and undercuts MEP complaints that they don’t have enough work to do." Frapant natuurlijk, gezien het parlement al sinds 2013 probeert - en faalt - hun riante budget terug te dringen. En nog ernstiger is het omdat geprobeerd werd administratieve taken uit te besteden aan politiek neutraal administratief personeel, terwijl deze nieuwe adviseurs niet alleen in dienst zijn van, maar ook gelieerd zijn aan politieke partijen. Zo wordt de bureaucratische middenlaag verder gepolitiseerd. Niet dat dit nodig was, want iedereen denkt er al het zelfde, maar goed. Enfin, de EU in spilzucht. Weinig nieuws onder de zon. Gelukkig stort de toren van Babel binnenkort in. Spartacus | 24-09-16 | 10:59 | Link | 69 reacties

Supervrolijk wakker worden met Diederik Samsom

Opgepast, Nederland. Diederik Samsom en z'n bos rooie rozen gaan weer door knocken! Pardon? Oh. 'Dóórknokken'! Meneer de obsessieve activist heeft zich aan het lijsttrekkerschap vastgeketend en wil nog vier jaar de nationale hoofddocent zijn. In een colbertje zonder stropdas, waarmee hij nog steeds te sjiek afsteekt tegen de driekwartleggings, C&A-overhemden en shagrokerspolo's die in het filmpje gecast zijn, herintroduceert hij zichzelf als de man die al meerdere kansen op een goede eerste indruk heeft gewaagd. "Er komt weer wat lucht", zegt Diederik. Maar niemand zegt dat zo. Alleen accountants. Met bruine puntschoenen. En als je al suggereert dat er meer lucht komt, cláim dat dan ook. "IK heb meer lucht geregeld", moet je dan zeggen. Dat weten wij zelfs, als kersverse referendumcampagne-amateurs. In het filmpje komen alleen maar Gewone Doorsnee Arbeidersachtige Nederlanders aan het woord, die kritisch mogen zijn op Diederik. Want daar kan hij heus wel tegen zolang het niet uit zijn eigen fractie komt. Hij laat die mensen op zijn fouten wijzen, waarmee Samsom zijn missers dus erkent. Hij zegt, in tegenstelling tot Rutte, echter géén 'sorry'. Nee. Hij gaat het beter uitleggen. Dóórknokken. Maar het filmpje duurt te lang. Er zitten alleen maar negatieve voorbeelden in en heeft geen enkele fut. Noem ons maar weer megafoons van het ongenoegen. Maar zelfs de meest hardnekkige PvdA-haters, die willen dat Diederik Samsom faalt en zijn partij verdampt, worden neerslachtig van deze amateurtragiek. 1b63j5.gif Van Rossem | 24-09-16 | 09:09 | Link | 183 reacties

Het Laatste Woord: Wilders over zijn eigen proces

Nu de ene politicus geen In Your Face videocolumns meer maakt, geven we de vloer maar aan een ander. Duurt iets langer, maar is dan ook qua inhoud iets significanter dan een snedige repliek op de week die was. Het is Geert Wilders, die vandaag de hele dag zwijgend naast zijn raadsman Geert-Jan Knoops zat, om te luisteren hoe die urenlang een laatste poging deed om het Tweede Wildersproces te voorkomen voordat het echt begint. Aan het slot kwam Wilders zelf nog dik dertien minuten aan het woord - tot grote irritatie van onderstaande redacteur van NSB Handelsblad. Dus dan zal het verhaal van Greet wel niet Deugen. Klikken op eigen risico - vrijheid van meningsuiting is een gevaarlijk goedje. Uitspraak 14 oktober. Van Rossem | 23-09-16 | 20:59 | Link | 337 reacties

Defensie banger voor bloggers dan voor booslims

topicdoofpotdefensie.jpgHet lijkt er steeds meer op dat onze overheid bestaat uit communicatiemedewerkers die zich veel drukker maken om het beeld dan om het beleid. Net als in de vroegere Sovjetunie snelt het doen alsof het goed gaat - missie naar de ruimte, schier eindeloze graanexporten naar bondgenoten - vooruit op de daadwerkelijk verkruimelende instituten van de staat. Ook bij Defensie is het mis. Militair en advocaat Sébas Diekstra zwaait na 16 jaar dienstverband af, omdat hij naar eigen zeggen niet meer tegen de klippen van de cultuur van imagobeheer opkan. "Defensie heeft de bizarre reflex ontwikkeld om meer capaciteiten te pompen in imagobeheer dan in de veiligheid van de Nederlandse staat. Ik zie dat als onnodige beperking van een zelfregulerend systeem, want sommige zaken moeten gewoon in de openbaarheid komen." Hoe dat imagobeheer precies gaat moet u maar lezen in dit uitstekende portret van @traumabeertje, maar één quote kunnen we u niet onthouden: "Sterker nog: ik weet nu dat de MIVD wordt ingezet om negatieve blogberichtjes van medewerkers actief te onderzoeken, maar dat de dienst ondertussen geen zicht krijgt op aspirant-IS-strijders in hun midden. Dan kun je wel stellen dat er iets mis is met de prioriteiten. Nee, laat ik het zo zeggen: dan ben je als ambtelijke en politieke leiding echt het spoor bijster." Defensie blijkt dus meer bezig te zijn met de eigen PR, in plaats van met de hakbars in eigen gelederen. Het Rode Leger had het niet beter kunnen doen. Zentgraaff | 23-09-16 | 19:29 | Link | 56 reacties

Heeee man, het is tijd voor de VrijMiBlow weet je

Dit is een lied over een plant Een groene plant Een mooie plant Een welriekende plant Een grote en sterke Ja een nuttige plant Het gaat over de Cannabis Sativa Hollandica Oftewel nederwiet Nederwiedewiedewiet Wiedewiedewiet Ja ja nederwiedewiedewiet We beginnen bij het zaad Het goede zaad is van een plant Die al minstens drie generaties In Nederland groeit en bloeit Sommige mensen zeggen zeven Maar dat is een kwestie van geloof Geloof ik Dat mag je dus zelf weten Goed, het goede zaad doe je in Maart april mei in de grond Geen gedoe met voorkiemen en zo Dat is allemaal maar haastige spoed Het plantje weet zelf wel het beste Wanneer het op moet komen Dus laat maar gaan Dat gaat wel goed Dat wordt prachtige Nederwiedewiedewiedewiedewiet Nederwiedewiedewiet Wiedewiedewiet Ja ja nederwiedewiedewiet Net zo goed als Coco Indonesia Accapulco Colombia Ja ja ja ja ja ja jah jaay En nu geduld Rustig op laten komen Het plantje is nog klein Bemoedigend toespreken dus Dan wordt het groter En groter en groter En het wordt zelfs nog Groter en groter en groter En dan wordt het dikker En dan is het september En tijd voor de oogst De vrouwtjes met de zaadjes En/of de bloemetjes haal je binnen Je legt ze op de grond of Hangt ze met de voetjes aan het plafond linkjes op dus hier stopt de tekst prettig weekend en be high. Lees verder Van Rossem | 23-09-16 | 17:59 | Link | 58 reacties

Primeur! Man die vlogger uit wijk trapte, SPREEKT

Als de reguliere VrijMiFap onderbroken wordt, dan weet je wel dat er echt iets groots tussenin gekomen is. En dat is vandaag dan ook gewoon keihard het geval. Want de man achter het gigantische rotschop / sprint / exodus-filmpje, dat de meeste views in de kortste tijd ever ooit kreeg, staat voor Van Leeuwens camera. Mr. Zero Fux aka Boeman geeft een spreekbeurt over het hoe en waarom van zijn eenmans-burgerwacht. En aangezien de kijker het anders zou ontgaan, legt hij de nadruk een aantal keer op het feit dat hij een man is. Want laat daar vooral geen misverstand over bestaan. Enfin, gewoon even kijken dus, deze man met een missie. Gewetensvraagje hè: als dit nou een kalende Nederlandse volksman was?
Update: Ismaïl gaat aangifte doen. Waarvan, dude? Spartacus | 23-09-16 | 17:00 | Link | 227 reacties

MH17. Mogherini zwijgt, Rusland 'vindt' radarbeelden

mh17200x200.gif MH17 update. Vorige maand schreven nabestaanden van de aanslag een brief aan EU-commissaris Feekseriekje Mogherini, met het verzoek om in vredesnaam wat druk te zetten op de internationale leiders van Oekraïne, Rusland en Amerika die zich achter kulsmoesjes verschuilen om geen openheid van radarbeelden te geven. Nou, het mag geen verrassing heten dat Mogherini zichzelf ook achter kulsmoesjes verbergt en de vlucht naar voren neemt in haar antwoord: we moeten gewoon dit soort rampen 'in de toekomst voorkomen'. Joe, bedankt voor niks, Feeks. De nabestaanden zijn "enigszins teleurgesteld" en hebben gewoon een nieuwe brief (pdf) getikt. Ondertussen gebeurt er aan de zijde van Moskou iets mafs: Rusland beweert "ineens" radarbeelden opgedoken te hebben. Da's een hele toevallige timing, aangezien het Joint Investigation Team op 28 september met een update komt. Het is ook een heel mal bericht, omdat de Russen altijd beweerden geen originele beelden meer te hebben, alleen video van een radarscherm. En nu ineens toch primaire beelden - wat onmiddellijk twijfel zaait over de echtheid of geloofwaardigheid. Hier het bronbericht van de Ruski's en ook onze eigen Staatsomroep heeft een uitgebreid artikel. De Nationale Omtzigtman zit er natuurlijk ook meteen weer bovenop - na de breek de Kamervragen die hij samen met D66 stelt.
Lees verder Van Rossem | 23-09-16 | 15:59 | Link | 109 reacties

Meerrrr

Tip de Redactie