Anomalous Forms: Mono Protan Deutan Tritan

GeenStijl

Tendentieus, Ongefundeerd en Nodeloos Kwetsend

Feynman en/of Feiten - Europese ontmaskering

De loyaliteit van de Eurogroep ligt bij derden, niet bij de ereleden die de Unie hebben opgericht. Met treiteren, afpersen en isolatie probeert de Unie kleinere leden zoals Nederland of Wallonië het recht te ontnemen een eigen mening te hebben. Een andere keuze te maken. Alsof we niet volwassen zijn, maar vervelende pubers. De Unie negeert de regels die zij zelf heeft vastgesteld.

Aangezien internationale verdragen volgens onze grondwet boven onze wetten staan wordt het nieuwe excuus van Rutte III een multiple choice sessie. Het mag niet van A) Amerika, B) Brussel, C) Canada of D) Derden. Waarbij derden niet alleen andere landen maar zelfs multinationals mogen zijn. Het ketent de uitvoerende en wetgevende macht van alle toekomstige parlementen, coalities en kabinetten. Dat betekent soevereiniteit weggeven.

In CETA en TTIP wordt de rechtsstaat even geparkeerd bij het grofvuil en vervangen door een by design partijdig arbitrageproces. 41 eeuwen na het eerste wetboek van de Babyloniërs. Onze eerste beschaving begon daar, het gemak waarmee daar nu het mes in gaat, raakt mij. We zijn hier de kern van de rechtsstaat aan het afbreken. Alle delen van de trias politica.

Als er al iets mis is het ons huidige rechtssysteem, los dat dan voor alle transacties op, in plaats van alleen deze internationale. Doe dat met hervormingen vanuit het huidige systeem, en gebruik de uitgebreide grondwettelijke procedure om die door te voeren. Inclusief verplichte ontbinding van het parlement om te kijken of een nieuw parlement tot dezelfde conclusie komt.

De makkelijkste manier om aan te tonen dat de verdragen met Oekraïne, Canada of de Verenigde Staten geen handelsverdragen zijn, is de simpele constatering dat een parlement van een lidstaat er nog over kan stemmen. Zouden deze documenten pure handelsverdragen zijn, dan waren ze allang door de Unie getekend.

Het is dan ook mijn diepe teleurstelling dat er nog steeds journalisten, politici en andere denkers zijn die dit 'handelsverdragen' noemen. Het is gewoon niet waar. De afwijkingen zijn zelfs vrij groot. Onbeperkte financiële steun, militaire samenwerking, visumvrij reizen inclusief criminaliteit, mensenhandel en illegale arbeidsmigratie. Lees verder Feynman | 22-10-16 | 20:24 | Link | 228 reacties

Fuck yeah. Meest Amerikaanse muziekvideo ooit

Ja, dit is niet zomaar een liedje natuurlijk. "A Former Army Chief Warrant Officer and Black Hawk pilot who lost his brother in the second year of the Iraq war is now a country music singer. Florida native Ryan Weaver felt pursuing his dreams was a way to honor the memory of his brother Aaron –killed in 2004 when the Medevac helicopter he was aboard was shot down- and brother-in-law Randy Billings, who was also killed in action." En ja, dan kun je natuurlijk een liedje schrijven, handig gemarketeerd als "America's new Fight Song". Die kwoot aan het begin wordt voorgelezen door de vader van de broers, en de coms chatter daarna is van de overleden broer zelf. Natuurlijk, stars, stripes, guns en cowboyhoeden, maar wat is daar af en toe mis mee? Voor en door veteranen. Een beetje als Five Finger Death Punch, maar dan een soort van hetzelfde anders.
Spartacus | 22-10-16 | 18:04 | Link | 46 reacties

Dennis Honing - Islamitische groepen in Nederland (1)

honing.jpgEen van de zaken die het Islamdebat chronisch blijft vertroebelen, is de onstilbare behoefte van moslims om 'de islam' en 'de moslims' als 1 solide blok te presenteren. Men doet dit om niet te hoeven toegeven dat de erfenis van profeet Mohammed verworden is tot een verzameling afzonderlijke eilanden die soms nauwelijks nog een archipel te noemen zijn. Na de val van het kolonialisme zouden de meeste islamitische landen seculier bestuurd worden. Dit gaf weer bodem aan allerlei islamitische restauratie-bewegingen, onderwijs-bewegingen en politieke bewegingen om zich te roeren onder de moslimzielen. De spirituele kant van de islam - die we kennen onder de verzamelnaam 'soefisme' - kent op zijn beurt ook weer vele groepen en substromingen. Een flink aantal van deze groepen kwam mee met de immigranten, of zou hun nakomelingen later, temidden van molens en polders, weten te winnen voor hun zaak.

Als de moslims nou gewoon eerlijk voor de dag kwamen met die verdeeldheid, kon je juist veel makkelijker aan de buurman of journalist uitleggen waarom bijvoorbeeld niet alle moslims een potentieel gevaar zijn voor veiligheid van dit land. De ene groep heeft immers andere opvattingen over jihad en takfir dan de andere groep.

Polemische mentaliteit
Maar compleet bedrog is het ook weer niet, daar de meeste moslims van jongs af aan worden opgevoed met het idee dat de andere groepen niet veel meer dan dwalende sekten zijn. En hoeveel verantwoording ben je het publiek verschuldigd voor de daden van een groep die naar jouw idee toch al 'dwalend', en dus on-islamitisch was? Het probleem is dus misschien niet zozeer dat moslims zouden liegen over de verdeeldheid binnen de islam, maar meer dat de meeste moslims een polemische mentaliteit hebben, en geen pluriforme mentaliteit. Juist daarom is het als (lokale) overheid linke boel om van het zelfreinigende vermogen uit te gaan van de islamitische 'gemeenschap', omdat men alleen verantwoording wil nemen voor de paar vierkante meters van de eigen club. Wat we ook hebben gezien is dat islamitische groeperingen misbruik maken van de twee verschillende belevingswerelden. Die van islamitisch Nederland, en niet-islamitisch Nederland. De regulier-soennitische Islamitische Universtiteit in Rotterdam bijvoorbeeld, is aan het einde van de dag niet veel minder conservatief dan de apolitieke salafisten. Maar door hun onderlinge polemische strijd hebben zij er brood in gezien om zich tegenover autochtoon Nederland te verkopen als remedie tegen 'radicalisering'. Op die manier kunnen zij hun sektarische strijd voeren tegen een concurrerende moslimgroep onder een seculiere vlag van 'werken aan een betere samenleving'. Clubs als het IUR misbruiken de angst voor salafistische organisaties om zelf met steun van de gemeentes hun eigen kliek van gezag, geld en acceptatie te voorzien. Dat hun strijd niet oprecht is, wordt steeds weer pijnlijk duidelijk wanneer dergelijke groepen hun eigen vrouwonvriendelijke, homofobe en dus mensenrechten tergende opvattingen buiten beschouwing laten. moslimwaanzin010.jpg Lees verder Dennis Honing | 22-10-16 | 16:29 | Link | 140 reacties

Duitse generaal doet enorm z'n best niet als hele foute nazi te klinken. Faalt

Ja, ze Zjermans in militair uniform die Engels praten, dan is het al snel gedaan natuurlijk, en daar kunnen geen zes miljoen telefoonlijn-wachtmuziekjes op de achtergrond tegenop. Maar Jurgen Weigt is speciaal, want hij doet in ieder geval héél erg z'n best de associatie zo vergezocht mogelijk te maken. En toch, de Duitser in hem laat zich nog geen halve minuut onderdrukken. ANALYSE! Z'n goed bedoelde poging is helaas vanaf de introductie al kansloos. De manier waarop zijn neuslippenplooi omhoog trekt als hij leftenant zegt, maken het een gelopen race. Maar dan, het werkelijke pareltje uit dit fragment, op 00:03. Check dat minuscule knikje naar rechts, direct na het uitspreken van "Zjerman armed forces". Dat uiterst subtiele lichaamstaaltje betekent natuurlijk maar een ding: 'inderdaad, nu zijn we aardig'. De plooi waarin z'n gezicht trekt als hij de 'S' "support" uitspreekt, en de onmiskenbaar boos-Duitse tongval waarmee hij ineens "THEREFORE" roept waardoor je spontaan sorry wil zeggen, maken het er ook allemaal niet makkelijker op. Gelukkig staat-ie vandaag aan onze kant. Verder gewoon een prima vlog. Spartacus | 22-10-16 | 14:34 | Link | 117 reacties

NPO maakt sociaal-darwinistische documentaire

Wie een beetje in het internethoekje van de Boze Bruinen rondhangt weet dat haar heel belangrijk is. Opmerkingen als als "wat heb je leuke krullen" en "mag ik ze aanraken" (gaat over kroeshaar he) worden gezien als Hele Erge Micro Agressions van Hele Racistische Mensen waar de regering zo snel mogelijk wetten tegen en herstelbetalingen voor moet aannemen. Gek, toch, die obsessie met uiterlijke kenmerken. Gek ook dat je een complete ideologie vermoedt achter een kleine opmerkingen over uiterlijk, maar zo werkt dat in de wereld van de Wekkertjes: alles is cultuur en cultuur is een slagveld, dus alle alledaagse opmerkingen moeten onder het vergrootglas, om op microscopisch niveau racisme en de perfide tengeltjes van de boze blanke man te ontdekken. Het is 2016, dus krijgen mensen die van een mug een wolharige mammoet maken een podium. Weet je wie trouwens ook geobsedeerd waren met kroeshaar?
ps. leest allen trouwens dit keiharde auto-ethnografische verslag van Don Arturito op avontuur in de wereld van de permakwets. Zentgraaff | 22-10-16 | 12:54 | Link | 93 reacties

Goedmensen roepen Hoezee voor Machteld Zee

sad_trombone534.jpgIngezonden brieven in de Volkskrant over brisant-maatschappelijke onderwerpen. Dan gaat bij ons op de GeenStijl meteen de Fatima Dakmar Radar af. Maar Annelies de Vries, Wageningen bestaat echt op de Google, en feministe Annelies raakte haar dochter én kleinkinderen kwijt aan de woestijnislam. Nu niet meteen massaal TOLD YOU SO en/of lollig Die Zien We Nooit Meer - TERUG gaan blaten. Het relaas is al hartverscheurend genoeg, en het is al heel wat dat deze alleen maar nette mensen in fatsoensbolwerk Wageningen tot enig voortschrijdend inzicht zijn gekomen. Extrapijnlijke passage in het ingezonden stuk: mevrouw De Vries heeft alle kamerleden met geloofszaken in de portefeuille aangeschreven om dochter + koters terug te krijgen, en er heeft er niet eentje gereageerd. En dat, voorzitter, is een grote schande. Oh, en dan nog wat. De vrijzinnige islam bestaat niet. Dat duurt nog zeker 500 jaar.


Pritt Stift | 22-10-16 | 11:29 | Link | 244 reacties

Rutte, wat ben je nou toch aan het doen man?

lachwekkendgewoon.png Nu wordt het echt lachwekkend. Mark Rutte, die in de Tweede Kamer is weggestuurd door de oppositie toen hij het verdrag wilde aanpassen, die in Brussel te horen kreeg dat hij het zelf maar moet oplossen, die nog een keer de Kamer om hulp vroeg en nogmaals werd weggestuurd, die deze week in Brussel wederom geen luisterend oor vond voor de "aanpassingsvoorstellen" die niemand wil, en die de hele week gechanteerd, beschimpt en geïntimeerd werd door Poroshenko en zijn politieke trawanten, doet de komende week een allerlaatste wanhoopspoging om het associatieverdrag alsnog te redden. Wat nou redden, Rutte? Niks redden. Van tafel. Intrekken. Doorknippen. Shredderen. Opstoken. Het is weg-ge-stemd. D66, GroenLinks en de ChristenUnie moeten MinPres gaan helpen om het verdrag, met wat vage krabbels in de kantlijn, alsnog te verhergoedkeuren. Dat is dus het doel geweest van het achterkamertjesgekonkel van een paar weken geleden. Maar als het niet lukt, dan zal Rutte toch niet ratificeren. Juist. Prima. Doe dat maar. Niks aanpassen. Gewoon weg. Maar het ware gezicht van de VVD'er hebben we hiermee al lang gezien: Rutte zoekt al 200 dagen naar een manier om de winnende kiezer - en daarmee de geloofwaardigheid van de democratie - een mes in het broze lijf te duwen. Daar komt GeenPeil rond de verkiezingen in maart nog wel eens op terug...

Van Rossem | 22-10-16 | 09:42 | Link | 200 reacties

Hoi dialoogwappies, een islamiet blieft jullie niet

dialoogtafel.jpgBerichtje in Turkenbode Zaman Vandaag: 'Rector Akgündüz spreekt zich in een essay uit tegen ''dialoog met homo's, atheïsten, shintoïsten en soortgelijke ongelovigen'', omdat dat volgens hem ''onislamitisch'' is.' Tja, zo denkt dus de rector die jarenlang door de dialoogwappies op het schild gehesen is als catalysator van de integratie over die perfide hobby van het linkse smurfenvolk. Graag hadden we u wat meer context gegeven over het hele verhaal van Akgündüz, maar omdat ie het (19 kantjes) in het Turks geschreven heeft kunnen we de schriftelijke dialoog met de haatsnor helaas niet aangaan. Zullen we voortaan twee parallelle samenlevingen doen, eentje voor de rabiate islamieten en eentje voor de dialoogdenkers die menen dat het ooit nog goed komt? Dan gaan we met de rest van Nederland gewoon door zonder dat gemiemel over bruggen bouwen en dialoogtafels. Zentgraaff | 21-10-16 | 20:59 | Link | 183 reacties

F1 Report. Renee doet Austin in een dikke pickup

Amper bij ons aan de slag of Renée zag grote glimmende dingen op de parking van Autobahn staan. Dus toen we even niet opletten, zat ze ineens bij Jos de Boss in de auto om over de aanstaande Grand Prix van de USA te babbelen. Lekker een beetje Britney draaien in niet zomaar een auto, maar een dikke Ford F250 Heavy Duty V8 turbodiesel. Weinig geschikt om met 300 kilometer per uur rondjes over een circuit te rammen, maar het is wel lekker Amerikaans en je kan er lekker mee spelen. Of Renée daar ook zo over dacht, wagen we te betwijfelen dus die zien we volgende week gewoon weer bij ons terug lol. Roll coal, Jos! En met Gold tickets de GP volgen kan dit hele weekend weer op Autobahn natuurlijk. Van Rossem | 21-10-16 | 19:29 | Link | 41 reacties

Walen houden middelvinger fier omhoog tegen CETA

Hup Walen. Lekker de poot stijf houden tegen de dwingelandij van de EU. Brussel probeerde eerst met dreigen, toen met last-minute aanpassingen en tot slot met smeken om het Waalse parlement ervan te overtuigen om voor CETA te stemmen. Helaas voor de Lobbyisten, Lobbymentariërs als Marietje Schaake, en de Captains of Industry van het grootkapitaal: het feest gaat niet door. De Canadese minister van Handel moet er van huilen (zie video). De Walen zeggen nog steeds NON en het geplande fotomomentje met de Jesse Klaver van Canada is van le parcours: de feestelijke ondertekening met Justin Trudeau, voor volgende week gepland tijdens een officieel bezoek, komt er niet. Julius Caesar schreef al dat de Belgen de dapperste onder de Galliërs waren en die kon als imperialist weten hoe vervelend het was als één klein dorpje niet mee wilde doen aan plannen voor een Pan-Europees Rijk. Wij vinden de Walingen per vandaag beter net ff 10 procent authentieker dan de Vlamoniërs. Allez, proost! Zentgraaff | 21-10-16 | 18:29 | Link | 159 reacties

Intussen, in Ambtenarenland

topicuwv.pngWanstaltige taferelen van bloedeloos managersgejank, van uw belastingcenten. UvA-ideologies met elkaar in verbinding, terwijl de werklozen krankzinnig worden van de overgemanagede en onderpresterende overheidsinstantie die gewoon rustig vier jaar uittrekt voor het verbeteren van de computers. Heeft u het verzinken van het eens zo trotse Nederlandse publieke bestel in het moeras van symboolpolitiek en nutteloos management eerder zo treffend gezien? Nee he? Kruidenvrouwtjes als Femke van Meulen die de hele dag dingen twitteren over "effectief communiceren in agile organisaties" zijn precies de reden dat overheden helemaal niet wendbaar zijn; tot de nok toe volgeramd met softies die niets anders doen dan de hele dag in intervisiegroepjes werken hun personal branding bijscherpen aan de co-creative living space of coöperation in a diverse environment for highly motivated professionals. Goed, over tot de orde van de dag en hopen om nooit werkloos te worden, om zo nooit in de klauwen te belanden van het volk dat zich afficieert als: "Enthousiast || Gedreven || Creatief || Analytisch || Hardlopen || Adventure Race || Wintersport || || Werkt bij UWV SMZ || Tweet op persoonlijke titel".


Zentgraaff | 21-10-16 | 17:29 | Link | 159 reacties

Een VrijMiBo vol Zwitserse Alpen

borstjesvooruit100.jpgHet is weekend. Hier is een gedicht van Sharon Mesmer.
The Swiss just do whatever
like masturbating their doink-doinks
deep in rural France
in the shadow of Mont Blanc.

Heavy, dependable
and prepared for whatever
the Swiss vago-simulacrum recognizes
as larder

King Hussein and President Fabio,
always just about to touch each other
on their devolved sparkle-offs
and Neil Patrick Harris appreciation pages.

Everyone knows when these bizzarre Swiss cometh
they cometh with fluffy Beatles-like
six packs of shit-covered reindeer
knock-knocking like a bummer.

Glitter is the Swiss Army knife
of the most bedazzlingly ridiculous
emotions: the part just before
the paranoid cheese-maker says,

Whatever you do in Palm Springs,
don’t yodel”—a most unusual Swiss Miss
mixture of very early skunk and the robotic
sadness of women’s mold

heavy, greasy, dense and low, like
lethargic sea-green gardens
with a buzz overpowering, like
modern outdoor inbreeding.

You know you’re Swiss when,
when foreign visitors ask to see your
chocolate factory, you answer,
“Why don’t you and Hannibal Lecter

just kick out the jams?”
’Cause you know you got the chamber,
the chair,
and Fear Factor.
Het is weekend. Prettig weekend. Lees verder Johnny Quid | 21-10-16 | 16:29 | Link | 57 reacties

Tom Staal in een serie Portretten van de Arbeid

ANP-48029443534.jpgNadat we Jan Roos naar een splinterpartij zagen vertrekken, besloten we als tegengeluid om onze hernieuwde verslaggever naar een grote partij te sturen: Tom Staal wordt lijsstrekker van de Plopkap van de Arbeid! De Staatsomroep zegt het. Dus is het waar. Eerst kapen we de lijsttrekkersverkiezing. Daarna claimen we het partijleiderschap. Vervolgens enteren we de Kamerfractie. En daarna wordt stijlloos roze de huiskleur van de PvdA. Staaldemocratie is de nieuwe sociaaldemocratie! Bij een nieuwe lijsttrekker hoort ook een serie jezelf iets te serieus nemende portretten (voorbeeld). ANP Foto had weinig beeld van Tom, dus belden ze of ze ff langs mochten komen om dat recht te zetten. En nu staan er maar liefst 31 in Utrecht genomen staatsieportretten (stadsieportretten?) van Tom Staal in de ANP Beeldbank. Tom Staal van GeenStijl tot PvdA-kandidaat. Portretten van GeenStijl verslaggever Tom Staal die zich kandidaat heeft gesteld voor het PvdA-lijsttrekkerschap. ANP/Marco de Swart. Waarvoor dank, die komen goed van pas bij de campagne dus we hebben d'r maar meteen een PicaGiga van de Arbeid van gemaakt.
ANP-48029415534.jpg

Van Rossem | 21-10-16 | 15:29 | Link | 80 reacties

Meerrrr

Tip de Redactie