Anomalous Forms: Mono Protan Deutan Tritan

GeenStijl

Tendentieus, Ongefundeerd en Nodeloos Kwetsend

RUTTE STUURT ONGEWAPENDE KMAR NAAR MH17

MinPres Mark op een persco zojuist: Nederland stuurt veertig ONGEWAPENDE leden van de Koninklijke Marechaussee (dat is dus militaire politie) naar het rampgebied ter ondersteuning van de onderzoekers. Of hij daarvoor afstemming met de zwaarbewapende, triggerhappy en chronisch dronken separatisten heeft gezocht, wil hij niet ontkennen noch bevestigen. Olaf Koens, in Oekraïne, hoorde het nieuws met schrik aan en deze IB-onderzoeker zegt: "In m'n dataset (1945 tot nu) beginnen grootste interventies (die vaak proxy-oorlogen zijn) met "militaire waarnemers" of "politiemacht". Als dat maar goed gaat. "We gaan nooit meer lichtbewapende Nederlanders inzetten tegenover overmacht", zeiden we na Srebrenica. En wat zegt Rutte zojuist? "We sturen onbewapende KMar naar Oekraïne." Maar geen zorgen hoor. Deze mannen (en tegenwoordig ook vrouwen) zijn historisch onderlegd in gebiedsafzettingen & paaltjes slaan. Dat die separatisten tanks hebben én gebruiken, och, detail..
Update: Kamerbrief met stand van zaken hierrr (pdf). Van Rossem | 24-07-14 | 20:45 | Link | 162 reacties

GeenStijl bedreigd op ISIS-demo, politie doet niks

belbedreigd.jpg Gezellig. Er is weer een ISIS-demo aan de gang in 070-Shariadriehoek. Het kan ook een pro-Gazademo zijn, of een pro-kalifaatdemo, maar in ieder geval iets onfris. Onze onverschrokken A. Nanninga is ter plaatse, maar wordt ernstig belemmerd in haar werk als Vrije Pers: haatbaarden bedreigden haar toen ze foto's nam van de demonstraties. "Hoer, we stelen je telefoon, maak geen foto's" en "Loop door kutwijf", waren onder andere hun woorden. De politie sprak de heren niet aan, maar nam Nanninga apart 'omdat ze voor onrust zorgt'. Sja. Salafistische haatbaardjes en vrouwen, dat ehm.. snijdt. De politie verklaarde 'geen tijd' te hebben om de pers te beschermen en trad niet op tegen de scheldende bedreigers. De demo gaat niet over Gaza, maar over jodenhaat: "Joden moeten terug naar het riool waar ze uit zijn gekomen", wordt er gescandeerd, evenals 'Kankerjoden' en 'Weg met de joden'. Sfeer is 'grimmig'. Frank Verhoef durft ook weer, ondanks de bedreigingen aan zijn adres. Ook in zijn timeline foto's van de opruiende bijeenkomst. "Aantal demonstranten schat ik op ongeveer 100. Veel omstanders, zeker 200. Verder weinig zichtbare politie en aardig wat pers", schrijft hij. De "demonstranten" dragen verder natuurlijk de geijkte haatvlaggen, waaronder de 'black standard': de wit op zwarte vlag zoals ISIS hem ook gebruikt. Hier de bedreiger van A. Nanninga vol op de persvrije pica:
bedreigerbel534.jpg UPDATE: “Dood aan Israël” en “Er komt een dag dat ik zeg: vermoord [de joden]”, wordt er gescandeerd in Den Haag.
UPDATE: A. Nanninga onder politiebewaking afgevoerd. Quote uit sms: "Zwaar bedreigd door man die zijn foto op GS zag. 'Ik breek bij je in. Pis in je slaapkamer'. Maar politie corrigeert MIJ. Terwijl ik word uitgescholden!"


UPDATE: Volgens Frank Verhoef was er hooguit zes man politie. Burgemeester Jozias van Aartsen is een soort nieuwe Aleid Wolfsen, qua labbekak.
VAN AARTSEN: NIKS AAN DE HAND, PRIMA DEMO.
PVV DEN HAAG: Stelt Raadsvragen over haatvlaggen en gecorrumpeerde persvrijheid: "Klopt het dat de politie journalisten heeft gesommeerd te stoppen met het maken van foto’s omdat dit voor onrust zou zorgen? Zo ja, bent u het dan met de PVV eens dat dit een belemmering is van het werk van de journalisten en dat daarmee geweld en dreiging van demonstranten wordt beloond? Zo neen, waarom niet?"
MARCOUCH (PvdA):
Lees verder Van Rossem | 24-07-14 | 19:25 | Link | 356 reacties

LIVE PERSCO. Timmerfrans SPREEKT vanuit Kiev

(Mobiele kijkers: klik hier. #silverlightzuigt) 1800 live: persco MinBuZa Timmerfrans. OK, vooropgesteld: een even dramatisch als indrukwekkende verhandeling zoals maandag in de Veiligheidsraad zal het niet worden. Maar spannend kan het alsnog zijn. Timmerfrans heeft namelijk zijn boots on the ground in Kiev en gaat De Natie op de hoogte brengen van de laatste ontwikkelingen aldaar. Misschien valt het woord 'politiemissie', misschien ook niet. Zojuist heeft de Onderzoeksraad voor de Veiligheid gemeld dat er niet gerommeld is met de vluchtgegevens van MH17, dus wellicht weet Fransie daar ook nog wat over te melden. De grote vraag die ons allemaal bezig houdt: Wanneer gaan we mobiliseren?
INSTANT ANP: "Resolutie VN-missie rampplek Oekraïne bijna klaar. Missie moet bestaan uit politieagenten en militairen."
Update: Persco iets verlaat naar ±18u20.
Update: ALLE VERLOVEN INGETROKKEN.
SNAFU: Het enige nieuws dat Timmerfrans heeft, is dat-ie naar Kharkov gaat. Things are back to normal: Frans heeft het weer over Frans.
PERSCO RUTTE 20u15: Veertig man ongewapende KMAR naar rampgebied om onderzoekers te ondersteunen. Van Rossem | 24-07-14 | 17:54 | Link | 143 reacties

V&D wensen u een gezegend Suikerfeest

vroomendhimmieklein.jpgJa dit kan dus niet. Volstrekt respectloos van V&D. Echt bizar dat ze werkelijk geen enkele rekening houden met onze islamitische medemensburgers van mohameddaanse kunne. Een bordje 'Prettig Suikerfeest' verheretaleren TUSSEN TWEE KORTGEROKTE BLOTEBENENPOPPEN. Echt WTF is deze, Vroom&Dhimmie? Lukt het, met jullie virulente moslimhaat? En dan wel een speciale Suikerfeestcollectie aanleggen maar daar zitten dus ook super-hoerige kleedjes tussen hè? Proberen jullie de moslimgemeenschap in Nederland te ondermijnen ofzo? NietzoVroom en Racistman! Wij zeggen tegen onze islamitische broeders: dit moeten jullie niet pikken. (Maar gewoon netjes afrekenen. Haha, neej, gebbetje.) Boycot deze grove commercialisering van jullie mooie feestdag. Ga niet naar V&D. Mijd hun Allah Place-vreetschuren als de pest. Ga lekker naar de bioscoop ofzo, met Suikerfeest. Fuck hun. Meer islamofobe marketing na de breek. Lees verder A. Nanninga | 24-07-14 | 16:59 | Link | 131 reacties

LIVE MH17. Operation Bring Them Home, pt. II

(Mobiele kijkers: klik hier. #silverlightzuigt) Live. Om 16:00 uur komen er 74 'nieuwe' lichamen van slachtoffers van MH17 over de luchtbrug met Kharkov. Zij worden op dezelfde manier onthaald als de eerste veertig van gisteren, zij het met wat minder (inter)nationale hoogwaardigheidsbekleders op het tarmac. Willy & Max ontbreken eveneens, die zijn weer terug naar hun Griekse vakantie-adresje. Ook de rouwclown die RTL had ingehuurd blijft achterwege. Helemaal niet erg. Als de hype-happy inwoners van de United Patriots of Vlaggenzwaaiers je tonnen met lof toewuiven over je indrukwekkende uiting van nationale rouw, weet je dat je full retard bent gegaan qua nationaal drama. Vandaag dus weer lekker Hollands een koekje minder. Het protocol is bekend. Landen op Eindhoven, in stilte de Last Post aanhoren, kisten ceremonieel in rouwwagens overdragen en dan in rouwstoet over vrijgemaakte snelwegen naar de Korporaal Van Oudheusdenkazerne, onder begeleiding van livestreams & helicoptercams. Op hetzelfde moment wordt in Oekraïne de formele overdracht van het rampgebied getekend en is Nederland verantwoordelijk voor het verdere onderzoek. Een Kamerbrief over eventuele (VN-)militaire inzet wordt ook snel verwacht. Wellicht dat daarmee de weg wordt vrijgemaakt om ons leger ook eens een keer voor ónszelf in te zetten, in plaats van altijd maar voor anderen. Hashtag-bingokaart voor socialmediameningen om paraat te houden: #indrukwekkend #amerikanenroemenons #respect #ongepast #welkomthuis #tranen #kippenvel #kouderillingen+ondanks [zomerse temperatuur, uitgedrukt in graden Celcius].
/RECES: Kamer mogelijk terug van reces in verband met op handen zijnde politiemissie. Van Rossem | 24-07-14 | 15:35 | Link | 112 reacties

Ondertussen in Kalifaat Isis: ijskoud christenslopen

isislogo.jpgRaar. De terreuraanslag op MH17 wordt ten onrechte gespind als 'ramp' of 'crash' en de Israëlische agressie tegen Palestina heet al even onterecht 'genocide' volgens sommigen, maar een misdaad tegen de menselijkheid die zich daadwerkelijk op dit moment voltrekt raakt nogal ondergesneeuwd. Christenen in het Iraakse deel van het Kalifaat ISIS, met name in de stad Mosul mogen kiezen: bekeren, een dhimmie-contract tekenen waardoor ze rechten verliezen en torenhoge belastingen moeten betalen, of kop d'r af. De Jezustax is voor veel mensen niet op te hoesten dus is het de dood, of een andere fantasievriend nemen, of vluchten. Dat de Nederlandse regering momenteel iets anders aan haar hoofd heeft, soit, maar internationaal is het ook opvallend rustig. Dat de Arabische Liga geen fuck geeft mag geen verrassing zijn, die hoorden we alleen heel hard gillen over de film The Innocence of Muslims, maar de VN geeft ook weinig sjoege. Dit terwijl de christelijke minderheid in ISIS gecontroleerd gebied ten prooi valt aan barbarij, geweld en religieuze zuivering waarbij vergeleken de Beeldenstorm een genuanceerde uiting van religieuze onvrede lijkt. Zelfs moslims beginnen het nu op te nemen voor christenen, dus dan weet u dat de peop de ventilator duchtig aan het raken is. Ons bereikte een rapport* uit Irak, na de breek een overzicht van de terreur tegen christenen aldaar.
*in overleg met onze bron noemen we geen namen.

UPDATE: VN bevestigt fatwa. Alle vrouwen en meisjes in Mosul dienen besneden te worden. VN functionaris in Irak Jacqueline Badcock: "This is something very new for Iraq, particularly in this area, and is of grave concern and does need to be addressed,"
UPDATE: Funny. ISIS woordvoerder ONTKENT berichten van de VN dat ze mevrouwen gaan besnijden. Lees verder A. Nanninga | 24-07-14 | 14:04 | Link | 261 reacties

Oud-minister Curaçao zit achter politieke moord

Mooi hoor, die zes Nederlandse gemeenten in het Caribisch gebied. Willen zo graag autonoom zijn, maar lijken maar niet het niveau bananenrepubliek te ontstijgen. Die lui gaan helemaal Pirate of the Caribbean op elkaar. In mei 2013 werd de Antilliaanse politicus Helmin Wiels doodgeschoten op het strand. Vandaag is oudminister Jamaloodin (financiën) opgepakt als opdrachtgever voor de moord. Die man had dus al een politieke affaire of veertig op zijn naam staan. Dus dit kan er ook nog wel bij. Op Aruba kunnen ze niet normaal een begroting opstellen zonder in dreinen uit te barsten. Op Curaçao knallen politici elkaar af. Die onafhankelijkheid van de eilanden begint steeds aantrekkelijker te worden. Wat een wespennest, laat ze het zelf maar uitzoeken. Johnny Quid | 24-07-14 | 13:06 | Link | 44 reacties

Cool! HangstoelMan gaat #MH17 crash oplossen

belliekat.jpgHé, iemand vraagt godsamme via internet 47.000 Britse pond zodat hij voor u de MH17 crash kan oplossen. Yeah, right dacht u en klikte verder. Doe dat nog even niet! Wacht. Want dit Kickstartproject is van de Britse blogger Brown Moses. En laten we heel duidelijk zijn. Als er één warblogger is waarvoor we ReSpEkT hebben dan is dat Brown Moses a.k.a. Eliot Higgins. Hij is al een tijdje een verfrissend geluid in een zee van brallende internetdeskundologen. Higgins onderzoekt namelijk écht. Een noeste werkert wiens arbeid je al een paar keer terug kon vinden op de voorpagina's van alle kranten die er toe doen bijvoorbeeld. In deze video legt hij zijn werkwijze uit. Hij maakt gebruik van open bronnen. Denk aan Google Maps, declassified satellietfoto's en dat soort dingen. Verder maakt hij dankbaar gebruik van het feit dat opstandelingen, of ze nu uit Oekraïne, Syrië of Irak komen in principe allemaal ijdele mannetjes zijn die graag wapenfeiten van henzelf en de vijand op Facebook en Twitter zetten. Het talent van Brown Moses zit 'm erin dat de wandelende wapenencyclopedie schijnbaar nutteloze informatie uit warzones correleert, zodat we opeens zicht krijgen op smerige geheime wapenhandel, om maar wat te noemen. Dus mocht u wat willen doen. Mocht u zin hebben in transparantie en duidelijkheid voor de prijs van een 0,5FTE aan Nederlandse spion, dan is dat steunen van zijn kickstartproject genaamd Bellingcat helemaal zo gek nog niet. Zie zijn website. Zelf meedoen met hem kan ook. Zie zijn Twitteraccount en de Mashable uitleg. Overvoer de beste man niet, maar hij is altijd op zoek naar meer verse foto's en nieuwe bronnen rondom #MH17. GO! (trouwens, tip voor de MIVD. Boys. Beschouw hem als informant en hoest dat hele bedrag gewoon even op. We weten dat jullie trainees hem proberen na te apen, dat lukt toch niet.) Prof. Hoxha | 24-07-14 | 11:54 | Link | 59 reacties

Man staat ongelooflijk voor lul in trein

pikatrein534.jpgTopik! Of deze meneer is enorm in de war, bezweken onder de hitte wellicht. Of deze meneer komt net terug van een epik feestje. Traject Alkmaar - Castricum, volgens de anonieme bron van Facebook, dus dan is het waar. Hoe dan ook, overdag naakt en bezopen in de trein liggen is tot daar aan toe, maar niet in de eerste klas. Daar komen nette mensen die net wat meer geld hebben betaald om niet naar pauperige klootzakken en die lullen van het plebs te kijken. We zijn allemaal ooit jong geweest, maar pielen met je zwelfrikandel doe je maar gewoon in de tweede klas. Waar dat soort gedrag thuis hoort. Klik op de pika voor groot. Of nou ja, "groot". Johnny Quid | 24-07-14 | 10:44 | Link | 120 reacties

Pedo Sytze van der Velde zit zonder beveiliging

screenshotwatdoejij.pngPedo Sytze van der Velde -die met die scheve tandenbek- zit zonder beveiliging. Nu springt de fatsoenspolitie natuurlijk direct in de fatsoenscopter om schande te roepen, want GeenStijl hitst met die openingszin uiteraard op tot een lynchpartij in Amersfoort, waar Sytze van der Velde boven een kinderdagverblijf is gaan wonen. Niet zo snel, fatsoenspolitie. Sytze schrijft het zelf op zijn eigen weblog, schrijft RTV Utrecht, schrijft de Volkskrant. Sytze was ook al zelf degene die naar de media bracht waar hij precies woonde. Wat een domme pedo. Of, anders gezegd, wat een aandachtszieke pedo. Alsof hij bewust op zoek is naar het pedo-martelaarschap. Op zijn weblog klaagt Sytze dat de burgemeester 'het vuile werk' laat opknappen door de wijkbewoners, en zegt hij over de burgemeester: 'mag ik hem een smerig ventje vinden?' Trollert de Luxe 3000, die Van der Velde. Sytze deelt nog net niet zelf de hooivorken en fakkels uit aan de wijkbewoners, zeg maar. Behalve aan jonge jongetjes is Sytze blijkbaar ook verslaafd aan negatieve aandacht, met zijn lelijke bek. De illegale versie van Gordon, als het ware. Ga die man dus vooral niet lynchen, maar lach hem in zijn geitenbek uit. Sytze van der Velde is te triest om er negatieve energie in te steken, en als hij genegeerd wordt grijpt hij misschien drastischere maatregelen om in het nieuws te komen. En daar komen alleen maar onschuldige slachtoffertjes van. Dus gewoon uitlachen, vernederen en beschimpen. Deze man is namelijk heel, heel, heel, heel zielig. Johnny Quid | 24-07-14 | 09:49 | Link | 47 reacties

Palestijnenfans vallen spelers Maccabi Haifa aan

BtSfwOQCYAEGnTW534.jpg Een oefenwedstrijdje voetbal op het Oostenrijkse gras van Bischofshofen, tussen OSC Lille (Frankrijk) en Maccabi Haifa (Israël), eindigde gisteren in een oefenwedstrijdje Europese jihad. "Pro-Palestijnse demonstranten" (aldus de NOS, maar ze bedoelen: "antisemitisch islamitisch graftuig") met Palestijnse vlaggen bestormden zes minuten voor het einde het veld (stand: 2-0 voor Lille), vielen de Israëlische spelers aan en maakten van voetbal daadwerkelijk oorlog. De politie greep pas in toen spelers werden gemolesteerd. Er zou ook met stenen gegooid zijn. De Hamas-hooligans schuwen Europese bodem dus niet meer voor hun terroristische praktijken. Joden onveilig in het Europa van na de Tweede Wereldoorlog, dat strookt niet helemaal met de mantra's van de EU... Video:

Ondertussen in Gaza: Tussen ISR en PAL is de stand ±700 doden tegen 32 in het voordeel van Israël. De wedstrijd is nog in volle gang en het fluitsignaal voor rust laat nog even op zich wachten. Van Rossem | 24-07-14 | 08:40 | Link | 237 reacties

#MH17, Dag Zeven: Commando's paraat

Onze Dag van Nationale Rouw was een groot succes bij de Amerikanen. Volgens sommigen kunnen we er dan dus trots op zijn. Want zo onzeker zijn wij als volk over onszelf. Afijn, op naar de orde van de dag. Uit de extra ministerraad van gisteravond is slechts een persbericht gerold met drie kernpunten: slachtoffers terughalen, toedracht aanslag achterhalen en schuldigen naar Den Haag slepen. Voor die laatste twee zaken hengelt Nederland naar een VN-mandaat om troepen te sturen. Inclusief Commando's. Samen met de Australiërs wil Nederland de plek van de crash beveiligen tot het onderzoek is afgerond en rebellenleider Igor Girkin aan zijn haren naar een tribunaal is gesleept. Dat alles met een license to kill, want die dronken pro-Russische boerenseparatisten zijn tot alles in staat. Uitermate gevoelige missie, want voor je het weet zit je kniehoog in een militair conflict met Rusland en dat gaan we niet winnen. Maar goed, dat zeiden we van de poulefase op het WK ook. Het nadeel van dit hele gebeuren is dat we dan wel de oorlog voor de Oekraïne aan het vechten zijn, dus dat moeten we maar zien te vermijden. Slachtoffers ophalen, oorzaak achterhalen, schuldigen oppakken en zo snel mogelijk oprotten daar. Het kabinet lijkt langzaam een vuist te maken en op te komen voor onze slachtoffers. Top. Update: Rebellenleider Borodai geeft tegenover de BBC trouwens de OVSE de schuld dat de lijken zo lang bleven liggen, want de rebellen waren vanaf minuut één vol goede intenties. Johnny Quid | 24-07-14 | 07:29 | Link | 142 reacties

Lijstje. 6 Random Enorme Helden En Eindbazen

herosjem.jpgOmdat er al genoeg middelmatigen zijn. Druiloren. Thuisblijvers. Opzekerspelers. Papkindjes. Watjes. Rubbertegel-gelovers. Helmpjes-fetisjisten. De weg van de minste weerstand-wandelaars. Doemaargewoon-drones. Standaardmensen. Vanilletypes. Voorspelbaarheid-fanboys. Routinerobots. Het zal mijn tijd wel duren-denkers. Wegkijkers. Uitzitters. Laftakken. Anoniemschrijvers. Woonerfsukkels. Zije sokken. Lulletjes rozenwater. D66 stemmers. Fatsoenlijke mensen. Pisnietlauwmakers. Spuiten elf. Achterhoedevechters. Helden op sokken. Toetsenbordridders. Wegpiraten. Duracellkonijnen. Gewoontedieren. Kuiltjevoordejus-gravers. Lemmings. Cubicle-avonturiers. Chartervlucht-reizigers. Soep uit een pakje-slurpers. Bochtenwringers. Laminaatbazen en kamerbreedsofties. Daarom, zomaar voor u volstrekt random geselecteerde 6 Eindbazende Helden Die Meer Aandacht Verdienen Omdat Ze Fucking Awesome Zijn. Lees verder A. Nanninga | 23-07-14 | 21:29 | Link | 129 reacties

Meerrrr

Tip de Redactie