Color Blindness: Normal Protan Deutan Tritan

GeenStijl

Tendentieus, Ongefundeerd en Nodeloos Kwetsend

Nog 1 x dan. Nigel Farage Brussel Bewaarvideo

Het zijn vrolijke tijden. PvdA kapot. Labour kapot. Vrij Nederland kapot. GeenPeil Referendum een succes. Brexit Referendum een succes. Beurzen weer omhoog. Daarom doen we 'm gewoon nog keer. Die historische toespraak van Ome Nigel in het hol van de leeuw natte dweil te Brussel. Nu met extrahandige ondertitels met dank aan The Sun. Speech kreeg vanochtend welgemeende kudos van Bremainer Piers Morgan op de Engelse RTL. De verbinding prekende fatsoensmillennials die grotendeels niet zijn gaan stemmen, uiten zich vervolgens zeau op sociaalmedia.
¡Viva El Populismo! faragehaat.jpg Pritt Stift | 29-06-16 | 19:05 | Link | 83 reacties

Apple gaat eigen iPhones saboteren

justtowork.jpgDe vooruitgang gaat te snel. Moderne techniek loopt steeds verder uit op oude wetten, regels & wensen. Zo kan de copyrightwet al jaren de prullenbak in maar niemand wil 'm herschrijven - iedereen gaat Tim Kuik op downloaders. VPN-tunnels omzeilen geoblocking van websites en content. En - iets meer analoog - popzalen krijgen het niet voor elkaar om concertbezoekers van het filmen van optredens te weerhouden, ook al zouden sommigen / steeds meer bands & acts dat graag willen. Maarrr gelukkig komt Apple aan deze restrictiewens tegemoet: het hipstermerk uit Cupertino heeft een patent aangevraagd op techniek waarmee ze hun eigen apparatuur kunnen saboteren. Met de juist infraroodstralen kunnen camera's op iPhones onbruikbaar worden gemaakt om filmen te voorkomen. Eén druk op de knop en it just doesn't work anymore. Nou zijn de tientallen mensen voor je neus die een concert via het scherm van hun reccende iPhone bekijken natuurlijk schijtirritant, maar denk ook eens aan de eindeloze andere toepassingen! Productonthullingen kunnen nu in het geheim. Persconferenties blijven desgewenst weer binnenskamers en komen alleen nog op papier naar buiten, niet meer in beeld. En de mooiste: regressieve regeringen (waar we d'r langzaamaan steeds meer van krijgen) kunnen dankzij de sabotagetechniek van Apple straks bij rampen, incidenten of hun eigen dubieuze handelen met een druk op de knop alle smartphonegetuigen uitschakelen, zoals bijvoorbeeld Turkije ook altijd meteen Facebook en Twitter plat gooit bij grote gebeurtenissen die slecht zijn voor de politieke peilingen. Enfin. Apple maakt dus in de eerste plaats de belangen van mensen zonder iPhone belangrijker dan die van de gebruikers van hun eigen peperdure spullen, door voor mensen zonder iPhone techniek te produceren waarmee iPhones kunnen worden kalltgestellt. Welcome to the future. Ancilla, kom er maar in. Van Rossem | 29-06-16 | 18:04 | Link | 63 reacties

Juncker: nationale parlementen oprotten svp!

Nou, de GeenPeil/Brexit-combo heeft wel de ogen van alle EUristocraten geopend, zeg. We zijn nog geen week verder en koning Juncker trekt even een paar blikken charme-offensief open om democratie in de EU te bevorderen. Even dat volk serieus nemen en de EU ondergeschikt maken aan de wens van soevereine staten. Oh nee, toch niet. Juncker wil bij de komende CETA-onderhandelingen met Canada dat nationale parlementen hun muil houden en gewoon braaf in de hoek met open mond en uitgestoken tong wachten tot Juncker & Co na de onderhandel-orgie hun besmeurde zwelfrikadellen in het gelaat van de nationale parlementen komen afvegen. Sjiek. Hoe ver moet je hoofd in je eigen endeldarm zitten als Juncker zijnde, wil je niet snappen dat dit soort uitspraken op dit moment alleen maar het gelijk van alle EU-critici aantoont? Dat de EU daadwerkelijk geregeerd wordt door ongekozen democratie-hatende schimmelkobolden zoals Juncker. Wil je nog meer Brexits, Juncker? Want dit is hoe je nog meer Brexits krijgt. Johnny Quid | 29-06-16 | 17:09 | Link | 143 reacties

Dronken Marokkaanse drugsmoslimpyromaan (53, dakloos) bekogelde ambulance met koran

ambulance534.jpgIn februari 2015 las u op GeenStijl een topic over een volidioot die een aanrijdende ambulance (80 km/h) bekogelde met "een voorwerp". Man werd door John Quid destijds subtiel omschreven als een "sufkuttige strontkorrel" en dat nemen we bij dezen terug. Want het is nog veel erger, zoals u reeds in de kop heeft kunnen lezen. Dat 'voorwerp' bleek dus een koran en vandaag stond deze korangooier voor de rechter & komen we de smakelijke details te weten. U gaat 72 keer met uw hoofd op tafel bonken. Van verbazing, van ergernis, van pure WTF & roflol. Komt die Knip & Plak. Opdat u niet kunt zeggen dat wij het uit ons duim zuigen.

===

Justitie heeft 2 1/2 jaar cel geëist tegen een man die zijn tas tegen een rijdende ambulance had gegooid. Daardoor was in februari van het vorig jaar de ruit van de auto verbrijzeld. In de boodschappentas zaten schoenen en een Koran. Volgens de man zaten er ook bierblikjes in, maar die zijn niet aangetroffen. Het incident gebeurde op de Westzeedijk in Rotterdam. De ambulance was met spoed onderweg naar een patiënt.

De 53-jarige Rotterdammer zegt dat hij met de tas stond te spelen en dat de hengsels waren gebroken. "Het ging per ongeluk. Ik heb niets tegen ambulancemedewerkers. Ze hebben ooit mijn leven gered. Ik bied daarom mijn excuses aan", aldus Mohamed A. woensdag op de rechtbank.

Drankprobleem
Maar volgens justitie was het een bewuste actie en had de man problemen met tal van hulpverleners. Mohamed A. had een drankprobleem en heeft medewerkers van Bouman GGZ ooit bedreigd met een mes. Zijn driejarige dochter was uit huis gezet en zijn vriendin zat in een psychiatrische kliniek.

In december 2014 had de Rotterdammer brand gesticht in zijn woning aan de Prins Hendrikkade. Net als bij het incident aan de Westzeedijk was hij daarbij onder invloed van drank. Ook gebruikte hij cocaïne. De man zat kort vast en raakte daarna dakloos. Afspraken met de reclassering kwam hij niet na. Zo was hij onverwacht naar Marokko vertrokken. "Ik heb daar een nieuwe vrouw en die is zwanger van mij."

Angstig
Tijdens de rechtszaak woensdag werd een verklaring voorgelezen van een van de ambulancemedewerkers. "Ik ben nog steeds angstig en kan niet goed slapen. Ik ben hulpverlener in hart en nieren, ik doe niets liever. Het plezier is mij nu ontnomen. Dit is niet de eerste keer. Voor mij is de maat vol. Er moet meer besef komen dat je moet afblijven van mensen met een publieke taak."

Justitie eist al langere tijd hogere straffen voor geweld tegen hulpverleners. Officier van justitie Luijpen:"We willen voorkomen dat hulpverleners het bijltje erbij neergooien door dit soort incidenten." De volledige eis is drie jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk. Hij zou daarna drie jaar contact met de reclassering moeten houden. De rechter in Rotterdam doet op 13 juli uitspraak.

(bron: Rijnmond) Pritt Stift | 29-06-16 | 16:14 | Link | 106 reacties

GODVER. Kamer geeft pensioenen weg aan Brussel

Zojuist was er in de Kamer een rommeldebatje over de nieuwe IORP-richtlijnen, ook wel bekend als de nieuwe EU pensioenwetgeving. Daags na Brexit werd bekend dat Jetta 'Neem dan gewoon een moestuin' Klijnsma van de PvdA de Nederlandse pensioenpotten (ter waarde van 1400 miljard euro) in het geheim heeft overgedragen aan Brussel. OK, dat is een overdrijving (maar niet heel erg - de pensioenen zijn in gevaar), maar feit is wel dat VVD, PvdA, D66 en GroenLinks zojuist in de Kamer in meerderheid TEGEN een CDA-motie van Omtzigt, ondertekend door alle andere partijen, gestemd hebben die moet voorkomen dat ONZE pensioenen in ANDERE EU-landen op drift kunnen raken. 53 voor de motie, 81 tegen. Het ergste is nog dat de tekst van de akkoorden tot gisteren strikt geheim was, maar er vandaag al een stemming over was. Onvoorstelbaar. Als er een Kamerbrief van vijf kantjes binnen komt over het falen van Van der Steur, dan hebben de partijen een week nodig om die te bestuderen. Maar over 100 pagina's over de toekomst van de Nederlandse pensioenen kan binnen 12 uur gestemd worden - in het nádeel van de pensioenhouders. Kennelijk heeft de Brexitstem de bejaardenhaat ook in Den Haag enorm gevoed - en Brussel maakt serieus haast met het afpakken van onze laatste nationale eigenwaarde én onze wettelijk verplicht bij elkaar gespaarde eigen waarde voor de oude dag. Fuck the EU - en de Tweede Kamer, too. Van Rossem | 29-06-16 | 15:15 | Link | 321 reacties

Staatsomroep eist hoofd Cameron. Rutte weigert

Nah, da's nou ook lullig voor de Staatsomroep. Jarenlang braaf alle persberichten van de Rijksoverheid omzetten in beeld & geluid met kekke grafiekjes, om het lekker hapklaar op te dienen aan het kijkvee. Maar als Nieuwsuur dan één keer iets terug vraagt aan de MinPres, krijgen ze nul op het rekest. Wat Arjan Noorlander ook probeert, Rutte wil de Britse premier Cameron niet de oren wassen. De NOS'er wil heel graag dat Rutte aan Cameron overbrengt dat Brexit een "fout" is en dat Hilversum absoluut géén nieuwe EU-uittreders wil, maar de premier weigert. De teleurstelling druipt uit de voice-over van het uit Brussel weggepeste juichaapje Chris Ostendorf. Sterker nog, Noorlander & Nieuwsuur krijgen het zelfs voor elkaar dat Rutte voor het eerst in zes jaar eindelijk eens EEN STANDPUNT inneemt. Sjonge. Dat Brexit maakt echt de gekste dingen los in Brussel. Van Rossem | 29-06-16 | 14:14 | Link | 133 reacties

Foto. Vrouw zegt zinnige dingen. Of toch niet?

debeukering.pngZo. Barbara gooit de beuk er ing (sorry). Maar het is wel waar. Blaadjesdame van Beukering (tot voor kort nog cheffin van de hoofdstedelijke Reservaatbode) beweert in Asha's Azijnbode dat de strijd al gestreden is. Voor westerse vrouwen tenminste, die met die doekjes die normaal gesproken uit het feministisch discours blijven, hebben nog een lange weg te gaan. Zegt ze gewoon. Omdat niemand anders het doet, maar het wel waar is. Het is lang geleden dat we iemand met een meisjespiemel in de Azijnbode "Vrouw zijn heeft alleen maar voordelen" hoorden zeggen zonder ondertoontje van misandrie. Alleen jammer dat ze zo ontzettend oude media is met dito makkelijke meningen vanuit het ommuurde reservaat.

Babs zegt leuke dingen hoor, daar niet van - maar wel in een rubriek. Eerst Vuijsje met de buitenlanders, nu weer kaktrut Hooghiemstra met een hoekje waarin alleen wijven opgevoerd worden die het zich kunnen veroorloven om en-kindjes-en-carriere-en-lekkerstappen-en-en-en-en te doen. Voor een ander deel van de vrouwen (zeg maar met hoofddoek of zeer lage klasse - niet per se mutually exclusive) valt er weinig te willen: je trouwt met je neef uit een of ander geitendorp, of de buurjongen met een elektricien-diploma, en als je geluk heb krijg je een betegeld achtertuintje in een niet zo heel erg lelijke sociale huurwoning. Ga daar dan eens mee babbelen en niet met de winnaars van het systeem. Dat is hetzelfde als je wilt weten hoe het is om Amerikaan te zijn en dan alleen maar interviews op Park Avenue en Hollywood Blvd gaat doen. Of over Brexit berichten en alleen naar hipster koffietentjes in hartje London te gaan.

Ergerlijk mooiweerfeminisme is het en Babs bewijs dat het aan twee kanten even erg is. Aan het ene uiterste zit Neelie Kroes, die gaat janken over gelijkwaardigheid en het dan over vrouwen in de board room heeft (de safe space van de elitaire parelketting) en aan de andere kant van die "het is allemaal een keuze en het is hier fantastiess johoee KIJK EENS HOE GEWELDIG IK BEN"-vrouwen. Van die Marianne Zwagermans die op stelten van drie meter zich een Patsy Stone cocaine-chique figuur proberen aan te meten, maar daar iets te laat mee begonnen zijn. Lekker de Powervrouw gaan uithangen in je mantelpakje en anderen allemaal ff vertellen hoe ze het moeten doen. Als je de behoefte hebt om anderen allemaal te vertellen dat ze niet zo moeten zeiken omdat jij het zo geweldig hebt, dan kun je op zich linea recta naar dr. Phil. Fopfeminisme: wie Asha zegt, zegt ook Babs, zeg maar. En dit is óók Babs:


Van Rossem | 29-06-16 | 13:10 | Link | 82 reacties

Slachtoffer "racistische klappen" schopte eigen kop

topicchrisjames.jpg Opgelost! De schobbejak die Chris James op de kermis van Geesteren zou hebben toegetakeld, nadat hij eerst racistisch werd bejegend, nadat hij eerst bier had gepikt, is opgespoord. Hij blijkt het zelf te zijn! Knip plak van de politie:
Onderzoek naar vermeende mishandeling te Geesteren is afgerond
Laatste update: 29-06-2016 | 11:09
Geesteren- Letsel waarschijnlijk veroorzaakt doordat de 17-jarige aangever, die onder invloed verkeerde, van zijn fiets is gevallen.

Een 17-jarige jongen uit Almelo deed op 6 juni 2016 aangifte van mishandeling en discriminatie. De jongen verklaarde bij de politie dat hij letsel aan zijn gezicht had opgelopen en dat het motief van de mishandeling mogelijk racistisch zou zijn. Dit zou hebben plaatsgevonden op 4 juni 2016 tijdens het feestweekend/kermis in Geesteren (O).

Uitgebreid onderzoek heeft uitgewezen dat er een incident is geweest, doordat de aangever betrapt werd bij het wegnemen van flessen drank. Hierop is over en weer geduwd en getrokken, zonder dat hieruit letsel is ontstaan. Hierbij is tevens gescholden en zijn beledigende woorden geuit. Het is verder aannemelijk geworden dat het letsel bij aangever is ontstaan door een val van zijn fiets op een later moment, op een andere locatie, zonder dat daar anderen bij betrokken waren. Verdachte verkeerde onder invloed van alcohol en was onvoldoende in staat zijn fiets te besturen.

De politie heeft de uitkomst van het onderzoek afgelopen maandag besproken met de 17-jarige jongen en zijn ouders. Dit incident werd door diverse media gepubliceerd nadat de broer van de 17-jarige jongen foto’s van het letsel en daarbij een tekst op Facebook had geplaatst.

Nou. Bedankt voor deze opheldering, politie. Nederland is weer iets minder institutioneel racistisch. Bedankt ook, Chris, namens de gedeukte geloofwaardigheid van alle mensen die wél met reëel racisme te maken krijgen. P.S. om de 'moet dat nou hij is minderjarig'-roepers voor te zijn: het "slachtoffer" zocht begin van de maand zelf de media op om zijn "mishandeling" wereldkundig te maken. Hij bijt zichzelf in de staart van zijn eigen verhaal. Lees verder Van Rossem | 29-06-16 | 12:04 | Link | 283 reacties

Van Dam (PvdA) laat Brabantse boeren stikken

Bij de PvdA zijn ze er altijd als de kippen bij om rijksgeld te strooien als er ergens in de wereld iets kuts heeft plaatsgevonden. We noemen Bangladesh, Ecuador, Ethiopië, Turkije, Libanon. Maar als de -eens in de 100 jaar- rampspoed een keertje in eigen regio toeslaat dan geeft de PvdA niet thuis. Boeren, tuinders, en huizenbezitters in Luyksgestel (dronebeelden) hadden zich maar beter moeten verzekeren. Eigen schuld, dikke hagelbult. Er is echter 1 troost. Van Dam bezoekt vandaag de getroffen boeren/tuinders. Zonne grote hooivork jonguh...
Pritt Stift | 29-06-16 | 10:59 | Link | 166 reacties

Diederik Samsom bezingt zijn eigen falen

Terwijl Rutte 2,5 miljoen kiezers de vinger gaf in Brussel, stond Diederik de parlementaire pers in Den Haag te vermaken met een (opzettelijk gelekt) liedje over zijn eigen falen. Sja. Het is wel waar allemaal. Maar waarom komt die realiteitszin bij de PvdA alleen op muzikale rijm, en nooit in politieke redevoering? Van Rossem | 29-06-16 | 09:59 | Link | 78 reacties

Aanslagen Istanbul: 41 doden, 239 gewonden

Voor op de nuchtere maag. Aftermath-beelden van de zelfmoordaanslagen op de luchthaven van Istanbul. Drie zelfmoordterroristen begonnen random in het rond te schieten en bliezen zich vervolgens op. Aanslagen zijn nog niet opgeëist. Vermoedelijk Islamitische Staat, want die bestaan 2 jaar. En dan moet je ook altijd opschrijven dat er vooralsnog geen Nederlanders onder de slachtoffers zijn, dus dat doen we dan maar. Vliegveld Atatürk is alweer geopend, want we moeten door, want we moeten verder. MinBuza Bertje Koenders heeft het reisadvies voor Turkije nog niet aangepast naar Code Oranje. Death toll expected to rise. Update: Dodental naar 41. traanslagen.jpg Pritt Stift | 29-06-16 | 08:52 | Link | 170 reacties

Istanbul. Turkse politieman schakelt terrorist uit

Bloedige aanslag weer. 28 doden en 60 gewonden inmiddels bij de terreuraanval op de Atatürk-luchthaven bij Istanbul. Twee tot drie daders schoten hun kalasjnikovs leeg op reizigers en bliezen zich op. Terrorist in deze cctv-beelden wordt neergeschoten (op 12 sec) door een Turkse politieagent, die daarmee vele levens redt. En dan zit er maar 1 ding op voor terreurfaalmans - boem met dat bomvest. Goed zo. Doe dat voortaan gewoon thuis, dan kunnen wij op deze wereld door met ons leven. Droplul.
Update: Overzicht aanslagen Turkije bij de NOS. Waar blijft dat negatief reisadvies? Pritt Stift | 28-06-16 | 23:55 | Link | 210 reacties

BREEK. RUTTE NEGEERT UITKOMST REFERENDUM

Daar is de middelvinger die drie maanden op zich liet wachten. Het 61% 'nee' van 6 april wordt genegeerd. Rutte zet een krabbeltje in de kantlijn van het associatieverdrag en het vod wordt daarna gewoon doorgedrukt. Inclusief Nederlandse handtekening: "Premier Rutte is bereid het Oekraïneverdrag ongewijzigd te ondertekenen onder voorwaarde dat er een aparte, wettelijk bindende verklaring komt die rechtdoet aan de Nederlandse zorgen over het EU-akkoord met Oekraine. Dit blijkt uit een vertrouwelijk verslag van de vergadering van EU-leiders op dinsdag." Volkskrant heeft het verhaal, (zogenaamd uit een 'vertrouwelijk verslag', maar waarschijnlijk gewoon ingestoken gekregen.) Het kabinet wil 'recht doen aan de Nederlandse zorgen'. Maar de Nederlandse kiezer stemde het hele verdrag weg. Geen enkele tegenstemmer vroeg om een ondertekend verdrag waar een memootje met door de VVD verzonnen 'Nederlandse zorgen' aan toegevoegd is. Daar heeft VVD-premier Mark Rutte dus schijt aan. "Fuck you, 2,5 miljoen kiezers", zegt MinPres. "Uw stem telt niet mee in dit land, en al helemaal niet in deze Europese Unie."
Update: RVD ontkent dat Rutte een lul is.
Persco: Tusk: "We will do our best to find a legally binding solution that would allow Rutte to proceed with ratification." (3"25) Rutte zelf wil de uitslag het liefst wegtoveren. Van Rossem | 28-06-16 | 22:20 | Link | 636 reacties

Meerrrr

Tip de Redactie