Color Blindness: Normal Protan Deutan Tritan

GeenStijl

Tendentieus, Ongefundeerd en Nodeloos Kwetsend

Gesprek op Niveau: Jan Roos en Adjiedj Bakas

Wekelijks elke week op de doordeweekse donderdagavond. De nietsontziende interviewrubriek Gesprek op Niveau. Jan Roos praat 1 op 1, oog in oog én op locatie in ons schitterende Nederland met een actuele gast uit het nieuws, de media en de opinies. Deze week: Adjiedj Bakas. Trendwatcher, twitteraar, schrijver, spreker en door de PvdA betiteld als "kuthindoestaan'. Dan ben je iemand. En als je dan ook nog wegkomt met een term als 'slowbalisering' (*bonk*) dan weet je als glazenbol-o-loog dat op een dag Jan Roos aan de telefoon hangt voor een prettig gesprek. Pritt Stift | 25-08-16 | 23:30 | Link | 45 reacties

Hoera. Er is weer een NL universiteit racistisch!

thatsraaasjiiiissstttsg.jpgUniversitair docenten, let vervolgens een beetje op je tellen tijdens die losbandige introductiedagen wil je? Er bevinden zich namelijk ook studenten met "Jamaicaanse roots" in uw curricula, en wij hebben net in de antropologie-werkgroep "Ook zwarten hebben harten" geleerd dat ook zij emoties hebben. Of u daar een beetje rekening mee wilt houden, danku. "Addes Tesfamariam, een studente met Jamaicaanse roots, maakt zich op facebook boos over begeleiders tijdens de introductieweek van Tilburg University. De mentoren hadden zich verkleed als rastafarian, iets wat Addes als vernederend en beledigend ervaart." Weet je vernederend is? Inderdaad, [vul in]. Weet je wat beledigend is? Precies, [vul in]. Als die leraren nou rondliepen met spandoeken dat Haile Selassie een [...] en bovendien Mussolini's teef was, dan had je misschien een punt, maar dit is niets dan goedaardig en jij moet niet zo zeiken. Uiteraard krijgt ze wel gewoon als klokwerk bijval van de commandant van de circular firing squad: Klaagcreool de Eerste. "Quinsy Gario, bekend van zijn strijd tegen discriminatie, neemt het op voor de Jamaicaanse student en werkneemster. “Dit hele voorval had voorkomen kunnen worden als de Tilburg University in hun culturele diversiteitsbeleid niet alleen een praatgroep had om te praten over ‘dingen die je studie kunnen belemmeren, zoals dingen die je thuis of in je vriendenkring mee maakt of nare ervaringen uit een oorlog’, of een begeleider voor ‘allochtone promovendi’ in dienst had, of de master opleiding Management of Cultural Diversity had, maar ook gewoon beleid tegen raciale uitsluiting, racistische treiterij en culturele toe-eigening.” Ah, er is dus al een praatgroep, een allochtonenbegeleider en een master Management of Cultural Diversity (de enige in Europa!), maar zelfs dát is niet genoeg. OK.

Spartacus | 25-08-16 | 20:24 | Link | 150 reacties

Eindelijk. Echte Nederlandse BOERKINI FOTOOS

ANP-47214793.jpgCheck die wereld van verschil!
ANP-47214854.jpgDat komt noooooit meer goed!
ANP-47214851.jpgCheck die koeltoeren clashen dan!
ANP-47214799.jpgHuh? Wat is dat? Een regenboogbal?
ANP-47214797.jpgAt your service van ANP Photo. Foto's van bikini- én boerkinimeisjes! Want we hadden een probleem inzake de toevoer van 100% Nederlands fotomateriaal van Nederlandse boerkini's aan de Nederlandse stranden. Okee, er was die malloot (m) van de Jonge Socialisten, en die telt niet. Maar nu zijn ze er! Dank ANP (mirror). De discussie kan nu echt losbarsten.
anpboerkini.jpg Pritt Stift | 25-08-16 | 18:59 | Link | 233 reacties

StudentenLeven is cultureel erfgoed. FILMPJE!

'Vo voor de Leden! Het heeft weer een totaal nutteloze kudtinstantie behaagd om het studentenleven van veel meer maatschappelijke waardering te voorzien dan een paar straalbezopen witte middenklassekids met de credit card van pappie verdienen. En niet alleen de heuse corpora, nee, ook larmoyant knorrige aftreksels als disputen met valse latijnse namen aan provinciale HBO's zijn ineens deel van "een lijst met tradities en rituelen die we in Nederland belangrijk vinden en willen doorgeven aan volgende generaties." O tempora, o mores. Het is zo vreselijk on-chic om je door een gunstwateenkunst-subsidieclub tot bijzondere diersoort te laten verklaren, samen met de kampers, worstenbroodjes en de onvolprezen eierbal . Nou heren dames studenten, het waren 200 mooie jaren, maar nu is het feest wel een beetje op dat punt gekomen dat het licht aan gaat en alleen de eindbazen nog wanhopig rond de apenrots dartelen. Zentgraaff | 25-08-16 | 17:24 | Link | 75 reacties

NIEUW! De GeenPeil Hoe Lang Zwijgt Rutte Al Teller

135dagenstilte.png Ziet u 'm, in de rechter sidebar? Nieuw tellertje, van ons, voor MinPres Mark. Het is de GeenPeil Hoe Lang Zwijgt Rutte Al Teller, en die geeft aan hoeveel dagen sinds 12 april de MinPres het klinkende 61% NEE van de Nederlandse kiezer tegen het EU Associatieverdrag met Oekraïne al negeert. 12 april is de dag dat de uitslag van het referendum van 6 april officieel bevestigd werd door de Kiesraad en dat is vandaag dus al 135 dagen geleden. De MinPres zou eind juni met een antwoord komen, maar Rutte brak die belofte en stelde het regeringsantwoord nogmaals uit, tot eind oktober. En dat terwijl de Referendumwet toch echt 'zo spoedig mogelijk' voorschrijft. Om nog maar te zwijgen over het feit dat Rutte maar twee opties heeft: de uitkomst negeren (het referendum was immers raadgevend), of de uitslag accepteren. Dat laatste is het meest democratische ding om te doen, aangezien iedereen en z'n GeenPeiler zich aan alle wetten, regels en voorwaarden heeft gehouden om tot een geldige uitslag op 6 april te komen. De enige die de regels buigt-tot-ze-barsten, is die Unileverlul van de VVD. Waarom dan toch? We kunnen niet in het hoofd van een huichelaar kijken, maar wellicht hoopt hij dat het onderwerp simpelweg doodbloedt. Een gehaaide tactiek, want zolang er geen nieuw nieuws is over de referendumuitslag, heeft GeenPeil weinig te berichten. En we snappen heel goed dat wíj degenen zijn die schril zouden klinken als we toch dagelijkse berichten op basis van niks op de front page zouden drammen. Maar VVD en PvdA moeten niet denken dat ze zomaar van GeenPeil af zijn. We hadden de lange adem om het referendum af te dwingen en tot een goed einde te brengen. En we hebben ook de longinhoud om de uitputtingsslag om de uitslag tot de finish te volbrengen. De tumbleweedteller is alvast een geinige dagelijkse herinnering aan alle kiezers, en met name de ruim tweeënhalf miljoen tegenstemmers, dat ze verneukt worden door de VVD-premier. Prima tool, zo met het campagneseizoen in het vooruitzicht. Iemand nog 1000 euro dagen van de VVD?
Design Critic Update: Jaja, het ding ziet er niet uit met die kleine kudtlettertjes in Times New Roman, het Comic Sans voor notariskantoren - dat fixen we nog wel tot iets mooiers en meer tellerachtigs. Van Rossem | 25-08-16 | 16:06 | Link | 133 reacties

Kloosried. NRC Literatuurlul zevert over boerkini

ANP-47185844_boerkini.jpgSorry. We kwamen een ontiegelijk dom en kortzichtig stuk tegen in NSB Handelsblad, van een babyboomer die ooit boekjes schreef over secularisme in Nederland. August Hans den Boef heet-ie en hij schrijft ook bij VARA's Joop. Hij was ooit zelfs 'Vrijdenker van het Jaar', maar z'n burkinireflectie in de NSB van woensdag is wel zó stupide dat het een inteelt ons kent ons wc eend schrob jij mijn rug dan doe ik de jouwe prijsje móet zijn geweest. Maar hee, het goede nieuws is: de één z'n domme gezever over de religie van de regressie, is de ander z'n kans op een fijne kloosried. Komt-ie weer en ohja, die pica hierboven is die PvdA-druif van dat zwemfeestje. Die voor de rest van z'n dagen aan dit beeld vast zit. Tevens doen we geen link naar NRC want paywall en ze verkopen uw persoonlijke gegevens.

Boerkini is misschien wel een tussenfase, een emancipatiestap
Literatuurlul: Een inwoner van een pluriforme democratische rechtsstaat maakt het wel bijzonder bont voordat de overheid zich met zijn of haar kleding zal bemoeien.
GeenStijl: Nee hoor. Gewoon een vrolijk varkensmutsje opzetten en met een Nederlandse vlag zwaaien kan al genoeg zijn.

Literatuurlul: Zeker gaat het de overheid niet aan om kleding te verbieden omwille van vermeende motieven van de drager, zoals bij de boerkini.
GeenStijl: Als die zin niet was geëindigd in “zoals bij de boerkini”, maar bijvoorbeeld met “zoals met een SS-uniform”, dan had het woordje ‘niet’ vast niet in de hoofdzin gestaan.

Literatuurlul: Wanneer de draagster zich aan de wet houdt, maakt het niet uit of ze daartoe al dan niet direct gedwongen wordt, dan wel handelt vanuit een radicale geloofsovertuiging, zich afzet tegen de omringende samenleving of juist door aanpassing een stukje vrijheid wil veroveren. Ook wanneer het als provocatie is bedoeld: een overheid behoort zich niet te laten provoceren.
GeenStijl: Alles na ‘zich aan de wet houdt’, kun je schrappen, want in Frankrijk is de boerkini dus op sommige plekken verboden - een verbod dat door de rechter overeind gehouden wordt. En waarom zou een overheid zich niet geprovoceerd kunnen voelen? De Nederlandse Staat heeft meer dan genoeg rechtszaken tegen burgers gevoerd nadat ze zich liet provoceren. Ene Gregorius Nekschot, bijvoorbeeld, werd nog niet zo heel lang geleden vervolgd omdat zijn penseelwerk de overheid niet aanstond. Lees verder Van Rossem | 25-08-16 | 14:59 | Link | 155 reacties

Vergeet Pokemon Go, er komt een Shooter aan

Al een tijdje ontwikkeling, maar we zien het nu pas. Mits het echt naar behoren werkt, verandert dit heel Europa in een slagveld [hier uw een guitige edoch snedige overpeinzingen gezien de huidige staat van het Avondland]. Nee, maar even serieus. Het is natuurlijk een paar klikken werk om deze module op een replica-wapen te monteren om het spel nog 10 keer zo leuk te maken. Hijs jezelf dan voor het extra eggie ook nog in een "weerbaar aandoende" outfit, en je hebt helemaal vuurgroepen door elke steeg manoeuvreren. En dan nog drones voor luchtsteun, daar zijn ze in Europa's metropolen al helemaal van ondersteboven natuurlijk. Kortom, precies wat het terminaal overspannen Europa op dit moment kan gebruiken. Meer info alhier. Spartacus | 25-08-16 | 13:59 | Link | 70 reacties

Merkel wil EU-'Turkendeal' met heel Noord-Afrika

Ach, Fraulein Merkel, de kraamvrouw van Duitslands verval. Ze weet het ook allemaal niet meer, en dat is begrijpelijk. Soms zet je iets in gang, en voor je het weet ben je too far down the rabbit hole. Een land dat voorheen bekend stond om zijn matiging en emotionele zindelijkheid, is nu verworden tot een gevoelscultus. Daarom komt er al een paar jaar geen enkel zinnig idee vandaan, en nu wil Merkel dat de EU een 'Turkendealtje' met gans beige Afrika sluit. Even ter herinnering, die 1:1-deal behelst dat we voor elke doorweekte Pakistaanse Syriër uit Eritrea die we retourneren naar afzender, een opgedroogde door Erdo handgekozen AKP-voetsoldaat terug krijgen. Nu is de vraag natuurlijk, wat zullen deze regimes - die weten dat Erdo miljarden + toezeggingen voor visumvrij reizen kon fixen - hier op hun beurt tegenover stellen? De mate waarin Merkel zichzelf in dezelfde alinea weet tegen te spreken wordt trouwens alsmaar stuitender: "Dergelijke akkoorden zijn ook in het belang van de vluchtelingen zelf. Het is voor hen veiliger. Bovendien hebben er belang bij in Turkije te blijven, dicht bij hun thuisland. Daar zijn de culturele- en taalbarrières ook lager." Maar die culturele- en taalbarrières gelden toch even goed voor voor de opgedroogde donder die vervolgens westwaarts wordt gestuurd? Die vrouw heeft simpelweg geen idee meer. Mh, eventjes art. 20 sub 4 bestuderen hoor. Spartacus | 25-08-16 | 12:54 | Link | 139 reacties

VIDEO! Politie Rotterdam vindt AK47 op straat

De bazen van #PRO247 hebben weer een sensationele video online gezet. Het basisteam IJsselmonde krijgt melding van twee mannen die overdag met een mitrailleur rondlopen en er iemand mee bedreigen. Eenmaal ter plaatse rent een verdachte weg, maar deze kan niet achterhaald worden. Wat wel gevonden wordt, is de AK47 van de verdachte. Er gebeurt verder niks spectaculairs in de video, maar wat het toch weer spectaculair maakt is dat dit soort wapens gewoon overdag meegedragen worden in Nederlandse wijken en op straat worden achtergelaten alsof het ijsco-stokjes zijn. Dit had ook kunnen eindigen in een schietpartij in een woonwijk, of met een kind dat de mitrailleur vindt. Gelukkig eindigt het nu met een stuk minder spektakel. Johnny Quid | 25-08-16 | 11:49 | Link | 91 reacties

STEM VVD EN IEDEREEN KRIJGT 1000 PIEK JEEEEEJ!

allemaal100piek.gif Dit topic heeft echt helemaal geen tekst nodig. Als Nederland de headline 'Begroting kabinet: iedereen gaat er volgend jaar op vooruit' leest, dan weten we allemaal al lang weer hoe laat het is: Het is 5 voor 1000 piek uur! Allemaal weer zo'n heerlijke bonus van Mark Rutte, de beloftekoning van de VVD die altijd zegt wat hij doet en doet wat hij zegt. En als je in maart 2017 bij de volgende verkiezingen op zijn partijtje stemt, krijgt iedereen 1000 piek er bij*. Jongeren 1000 piek er bij. Middenstanders 1000 piek er bij. Oudjes 1000 piek er bij. Je broer, je neef en je oma 1000 piek er bij. Deeltijdmoeders 1000 piek er bij. Zwangerschapsverlofvaders 1000 piek er bij. Uitkeringstrekkers 1000 piek er bij. De zwerver op het parkbankje 1000 piek er bij. De hond en de cavia 1000 piek er bij. ALLEMAAL 1000 PIEK ER BIJ DE VVD HOUDT NEDERLAND BOVEN WATER STEM MARK RUTTE en als je je wederhelft en je kinderen overtuigt om VVD te stemmen, krijgen die OOK 1000 PIEK ER BIJ!
*Uitbetaling volgt spoedig mogelijk. Lees verder Van Rossem | 25-08-16 | 10:50 | Link | 245 reacties

Kijk. Dit is wat islam-apologeten veroorzaken

Hee aangezien het 152 graden is buiten en iedereen toch al zo lekker verhit was door de aanhoudende niet te stelpen golven van boerkiniverontwaardiging, laat ons dan nog eens een scheut olie in het strandvuur zinvol argument aan het debat bijdragen. Kijk deze video. Zie deze mevrouw. Haar tranen. En vooral haar verhaal. DIT zijn de mensen die door NSB Handelsblad, door de Jonge Socialisten en door alle andere vrouwenverpakkingsverdedigers in de kou gelaten worden. De apostaten, de atheïsten, de verdrukten (m/v) in streng-islamitische haatstaten, maar ook in de Amsterdamse schotelwijken waar honderden vrouwen al jaren geen daglicht hebben gezien. En dat terwijl de zon zo lekker kan schijnen op de ontblote huid. Bedankt, "progressieve" media, politici & pundits. Dat jullie vandaag de zonnebrand maar moge vergeten en dan panne krijgen in een snikhete strandfile van 21 kilometer terwijl de airco uitvalt en je geen flesje water in de auto hebt. Van Rossem | 25-08-16 | 09:44 | Link | 136 reacties

Speech Nigel Farage @ Trump Rally

Goedemorgen Nederland. Even de Soros Media, FC Hillary, NPO, Persgroep, NRC, ballenlikster Mees en overige Livestropoppen kietelen met deze hartverwarmende speech van Ome Nigel op de Trump Rally van gisteravond in Jackson, Mississippi. Jajaja, bekende riedel over decent people, establishment en corporatism, maar daarom niet minder inspirerend. Gehele rally met speech en Clinton-email grapjes van Oom Donald hier. Veel plezier. Pritt Stift | 25-08-16 | 08:44 | Link | 173 reacties

Ideetje: een Noordzee-unie in plaats van de EU

topicbourgeois.pngStar Wars-scenariootje: de republiek is falende en er breken enkele rebel systems los van het geheel om op eigen kracht met een hoop X-Wing fighters een stukkie soevereiniteit van de boze Sith Lords terug te pakken. Zoals in het lang, lang geleden in een universum hier ver vandaan ging, zo zou het best nog wel eens kunnen verlopen met de EU. Er ligt namelijk een plan om de Britten niet als een boze ex uit de EU te trappen, maar juist te omarmen in een nieuwe vorm van samenwerking: het ideetje is de North Sea Union: een verbond van, u had het misschien al kunnen raden, alles met een randje boerkinistrand aan de Noordzee. Kandidaten zijn Noorwegen, Denemarken, Zweden, het Duitse Bundesland Bremen, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Vlaanderen. Heel België? Nee, alleen les Flamands, want die Walekoppen zijn toch maar laaielichters die een tik van de knoflookmolen hebben meegekregen om met de economisch rendabele Noorderlingen mee te mogen doen. Het plan is voorgesteld door de MinPres van Vlaanderen, Geert Bourgeois en omhelst voorlopig nog géén rebelse alliantie onder leiding van een charmante prinses; het plan zou voornamelijk betrekking hebben op samenwerking op het gebied van wetenschap en het ontwikkelen van de "blauwe economie" - haventjes en visserij. Bourgeois presenteert het plan nadrukkelijk als een vriendelijke handreiking naar de Britten, een soort "we kunnen toch vrienden blijven?" na de Brexit. Grappig genoeg is de federale regering van België erg tegen, die wordt namelijk gerund door hardcore federalisten die het liefst één Europees rijk zien. Ze waren dan ook piswoest na de Brexit en willen het liefst de Britten straffen voor hun ongehoorzaamheid: grote woorden van een fopregering die postzegelland België nog maar nauwelijks bij elkaar kan houden, maar niemand heeft Eurocraten ooit op bescheidenheid of realisme weten te betrappen. Maar goed, in feite draait men al jaren om de hete Neuro-brij heen: ook dit plan is een soort Neuro-light. Alle zuidelijke verlieslandjes lozen en met de economisch bemmende stukjes EU een gemeenschappelijke munt en markt is zeker geen nieuw idee. Zo'n North Sea Union, als ie er eenmaal is, zou best nog wel eens kunnen ontsporen tot een volledige secessie. Is dat erg? Ja, als je Guy Verhofstadt bent wel, maar voor de gemiddelde Noord-Europeaan zou het geen slechte deal zijn. Het zou ook de zuidelijke landen bevrijden uit het keurslijf van een veel te sterke munt. In ieder geval, leuk plan, meneer Bourgeouis, we horen het wel als je nog mensen nodig hebt in een vlug ruimteschip met een wandelend tapijt als vriend, dan horen we het graag. Zentgraaff | 24-08-16 | 22:29 | Link | 165 reacties

Meerrrr

Tip de Redactie