Color Blindness: Normal Protan Deutan Tritan

GeenStijl

Tendentieus, Ongefundeerd en Nodeloos Kwetsend

Beeld. Voetbalhoolies slopen terras in Tilburg

Buitenbeelden van een internationaal opstootje in Tilburg, afgelopen nacht. In een muziekcafé aan de Heuvelring (streetview) gingen supporters van Willem II, Feyenoord en Bristol met elkaar, het interieur & de voorpui op de vuist, inclusief gegooi met glaswerk en hengsten met hout. Politieberichtje spreekt van de aanhouding van twee veertigplussers uit regio Rotterdam. Maar dat berichtje spreekt ook van verder zoeken, op basis van beelden, naar andere agressievelingen. En wij hebben beelden! Niet superduidelijk. Misschien wel duidelijk genoeg. Dus bij dezen, inclusief een paar korrelige screenshots. Maar wat deden Britten uit Bristol in die matpartij? Geinig weetje dat wij ook niet wisten: 013 en 010 voetballen vandaag tegen elkaar. En fans van Bristol City komen vaak kijken bij hun vrienden van Willem II. Vandaar & weet je dat ook weer. Meer screenshots na de breek. Lees verder Van Rossem | 01-05-16 | 14:59 | Link | 19 reacties

EU: 'Turken krijgen heel snel hun eurovisums'

Alles verloopt volgens plan. Vanuit het perspectief van de Europese Unie tenminste. Komende woensdag gaat de Europese Commissie een voorstel indienen om visumvrij reizen voor Turken mogelijk te maken. De EU gaat dan in juni akkoord, zo lazen we vorige week al in het meest absurde persbericht van Timmerfrans dat we ooit lazen. "We have not lowered our standards. Turkey has raised its game," a senior EU official familiar with the negotiations said. En waar 'said' staat, bedoelen ze eigenlijk 'bluft'. Want voldoen de Turken aan de (72 - lol) toetredingseisen voor het Europese paradijs? Nee. Zie tweet + linkje van Omtzigt hierboven. Plus zomaar wat random fuckyoufacts: Ebru Umar zit al meer dan een week vast en komt voorlopig niet terug, zei Rutte zelf. Duizenden journalisten worden vervolgd, opgsloten en soms vermoord in Erdoganistan. Op veel plekken in Turkije heerst of dreigt (burgerlijke) onrust. Deze morgen werd er nog een politiebureau in Gaziantep opgeblazen met een autobom. De Turken (pro-ISIS) en de Russen (pro-Assad) zijn op voet van oorlog met elkaar. Turks geweld tegen Koerden (en vice versa) blijft aanhouden. Nee. Het openzetten van de grenzen tussen EU en Turkije is alsof je de voordeur openzet terwijl er buiten een schurende zandstorm pal op je huis blaast. Is het een terechte beloning voor de vluchtelingendeal dan? Als in: Wat hebben de Turken ondertussen voor ons gedaan dat ze die stapel visums naar de continentale verzorgingsstaat verdiend hebben? De stroom vluchtelingen vanuit Turkije naar Griekenland is inderdaad enorm afgenomen. Maar het plan om illegale opportunisten terug te sturen en om te ruilen voor 'legitieme' vluchtelingen, is een lachwekkende farce: Turkije nam tot dusver twintig Syriërs terug. In ruil daarvoor kreeg de EU er 110 opgestuurd, dus het 1 om 1-plan waar Rutte zo trots op was, is vooralsnog een 1 om 5,5 in het voordeel van de Turken. Kost iets van 6 miljard, maar dan heb je ook niks. Ja, 80 miljoen visums voor mensen uit een land met een dictator die al een hele lange arm in Europa uitgestrekt heeft. Bindende alsook beangstigende leestip met geïnformeerde achtergrond: Zo houdt Erdogan de Turken in Europa in het gareel. Dankzij bobo's in de bubbel van Brussel krijgen we vanaf deze zomer nog veel meer Erdoganisten in Europa - en de grote winnaar is de geitenneuker. Van Rossem | 01-05-16 | 13:14 | Link | 147 reacties

Bassiehof - Bouyeri, Van der Graaf en Dijkhoff

bassiehof100xxx.jpg De moordenaar van Theo van Gogh – de moslim-terrorist Mohammed Bouyeri - wil naar een lichter gevangenisregime worden overgeplaatst. De berichten vrijdag deden onvermijdelijk terugdenken aan die andere moordenaar die zich beklaagde over zijn (detentie) omstandigheden: de extreem-linkse terrorist Volkert van der Graaf. Staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Klaas Dijkhoff (VVD) zei vrijdag tegen de NOS over Bouyeri: "Hij zit daar vast en zit er veilig weggestopt. Hij zit er nu tien jaar. Ik zie niet meteen reden om daar iets aan te doen." Stevige en terechte woorden van Dijkhoff. Maar hij had zich beter op de vlakte kunnen houden want nu maakt hij dezelfde fout als zijn voorganger.

Bouyeri wendde zich eerder dit jaar tot de beroepscommissie van de Raad voor strafrechtstoepassing en jeugdbescherming. Dat is dezelfde instantie die in het najaar van 2013 oordeelde dat de moordenaar van Fortuyn – ondanks bezwaren van toenmalig staatssecretaris Fred Teeven (VVD) en een campagnebelofte van minister-president Mark Rutte (die is ook al van de VVD) – alsnog met proefverlof mocht. Dijkhoff zegt nu dat hij nieuwe informatie zal aanleveren om te zorgen dat Bouyeri op een zwaar regime blijft. We zullen zien maar ik heb er een hard hoofd in.

Dat Volkert van der Graaf geen levenslang heeft gekregen en bovendien al enige tijd vrij rondloopt, is voor menigeen niet te verteren. Datzelfde geldt voor deze kwestie met Bouyeri. Beide terroristen zijn verantwoordelijk voor een nationaal trauma waarvan de gevolgen nog steeds voelbaar zijn. Zoals hierboven aangetoond spreken politici keer op keer harde woorden maar er zijn dus nog steeds mazen in de wet waardoor zielloze moordmachines als Van der Graaf en Bouyeri bezwaar kunnen aantekenen. Dat is iets dat in de toekomst in vergelijkbare gevallen – daders van totaal-ontwrichting van de samenleving, terroristen dus - voorkomen moet worden.

Eén van de doelen van gevangenisstraf is vergelding. Het is onaanvaardbaar dat bewezen terroristen zich op alle mogelijke manieren wettelijk daaraan kunnen onttrekken. Natuurlijk, dit is het vrije westen en de rechtstaat geldt zelfs voor dit duo dat diezelfde rechtstaat probeerde op te blazen. Maar: zowel Van der Graaf als Bouyeri hebben nooit excuses aangeboden voor hun daad of afstand genomen van hun denkbeelden.

Tot die tijd verdienen beiden voor de rest van hun leven en in alle eenzaamheid slechts water en brood. Bas Paternotte | 01-05-16 | 11:59 | Link | 49 reacties

Noodkreet reaguurder: zo erg is het in de zorg

topicverzorgingstehuis.pngDe regering heeft heel veel geld nodig voor de belastingdouceurtjes van de IKEA, EU-feestjes en Mieles voor de Somalische medemens, dus worden de mensen gepakt die de kracht niet meer hebben om de hooivorken op te pakken: de bejaarden. Door de bezuinigingen van de afgelopen jaren telt het woord "verzorgingsstaat" alleen nog maar voor managers en asielzoekers. We troffen een huiveringwekkend verhaal aan in de mail van een reaguurder, zijn lieve moeder en zijn aan zijn lot overgelaten opa.

Beste Geenstijl,
Het is niet vaak dat ik jullie een email stuur, maar wil toch even reageren op het verzoek van jullie of iemand weet wat er precies gaande is in het ministerie en de bezuinigingen. Ik ben geen expert op dit gebied, maar het verhaal van mijn familie, met name mijn opa geeft wel een mooi blik op hoe "zuinig" we met onze ouderen om gaan.

Mijn opa is jaren geleden met een CVA (hersenbloeding) in het ziekenhuis beland. Hij heeft drie dagen op de grond gelegen voor de buren begonnen te klagen over "geluidoverlast". Wat wij van hem later te horen hebben gekregen (toen hij eindelijk weer kon praten) was dat hij de beroerte voelde aankomen, is opgestaan, van zijn stoel is gevallen en gelukkig nog kans had gezien om de televisie heel luid aan te zetten, wat uiteindelijk zijn redding is geweest. Aan die drie dagen heeft hij een trauma overgehouden, is hij aan zijn rechterkant compleet verlamd en durft hij nergens meer heen zonder zijn paniekbuzzer.

Nu woont hij in een bejaardentehuis. Gelukkig in de buurt van mijn moeder, en ze gaat dagelijks bij mijn opa langs. Maar wat zij constant meemaakt, waar zij constant tegen aan loopt doet mij denken aan de manier waarop Nederland met zijn burgers omgaat. "Zelfredzaamheid" is hier het sleutelwoord. En die "zelfredzaamheid" gaat soms heel erg ver. Lees verder Zentgraaff | 01-05-16 | 10:31 | Link | 280 reacties

Feynman en/of Feiten - Erdogan verkracht grondwet

feynmanenoffeiten.jpgTe midden van een binnenlandse burgeroorlog met Koerden, een doorvoerhaven voor IS & ongecontroleerde migratie door de oorlogen in Syrië in Irak kan je een president het beste beoordelen op welke prioriteiten hij stelt. Meneer is bezig met een grondwetswijziging. Hij mocht volgens de Turkse grondwet geen premier meer zijn, hij werd toen ceremonieel president en trok macht met zich mee, die bij de premier hoort. Deze staatsgreep wil hij graag legaliseren.

Dan ben je voor mij al geen democraat meer. Je weet dat een maximale ambtstermijn bedoeld is om het verschil tussen een democratie en een dictatuur te bewaken. Dat ondanks de wil van het volk de macht nooit kan verdwalen naar een enkel persoon.

Helemaal stuitend is hoe ver Erdogan bereid is te gaan voor deze wijziging. Toen tijdens de eerste verkiezingen van 2015 zijn partij niet genoeg parlementsleden kreeg om het zonder steun van andere partijen door te drukken schreef meneer gewoon met een excuus nieuwe verkiezingen uit. Zijn partij was op dat moment groot genoeg om voor een solide coalitie, dus een ander motief had hij niet.

Die laatste verkiezingen hebben we hier in de panelen al een keer doorgespit. Het stemgedrag in Turkije is al jaren totaal gepolariseerd. Je afkomst bepaalt je stemkeuze. De landkaarten met verkiezingsuitslagen komen overeen met de kaarten met etniciteit. Heel zorgelijk. Het gaat daar niet om liberalisme of socialisme, maar om afkomst & lijfsbehoud. Lees verder Feynman | 30-04-16 | 21:59 | Link | 301 reacties

Lach om de Arbeid: FNV sloopt volkspark

Vakbonden, he. Dat waren ooit belangenclubs van mensen die wat konden, waarmee ze een vuist konden maken tegen de uitbuiting door het grootkapitaal. Tegenwoordig zijn het dumpplekken voor volstrekt nutteloze aartsbestuurders met een diploma van de UvA en een partijkaart van de PvdA die lekker gratuit kunnen zeiken over solidariteit met staalarbeiders, terwijl ze zelf met riante voorwaarden een beetje hun studie sociologie zitten uit te venten. Compleet vervreemd van de werkelijkheid sloganeeren voor een kapot ideaal: net als bij de rest van links is ook bij de FNV is het contact met de werkenden weg, dus mogen er allemaal identitydrammers zeuren over institutioneel racisme en de euvelen van het kolonialisme. Dus ja, zijn we dan nog verbaasd als een "manifestatie" uitgedraaid is op een soort geïnstitutionaliseerd hipsterfestival met volledige medewerking van de Gemeente Amsterdam, in plaats van een woeste staking tegen de bourgeoisie? Nee he? De FNV gaat bovendien het Amsterdamse Oosterpark slopen met het feestgedruis. Het park is nog herstellende van een overstroming en er ligt nieuw gras, maar in deze kwetsbare fase mogen er geen festivals worden georganiseerd. Daarom noemt de FNV het een "manifestatie", maar kijkt u naar het plaatje van het podium hierboven en u weet dat dat onzin is. Vroeger, toen er nog echte arbeiders woonden in Damsko in plaats van moeilijke brillen in bazelberoepen, toen waren dat soort parken er juist tot heil en welbevinden van de arbeidende klasse, maar ook dat wordt nu gesloopt door de FNV. Met medewerking van de Gemeente Amsterdam, die blijkbaar de linkse buddies van de vakbond belangrijker vindt dan de staat van de eigen open ruimte. Over je eigen grass roots vertrappen gesproken. Zentgraaff | 30-04-16 | 20:29 | Link | 91 reacties

Ondertussen, in de Nederlandse bejaardenhuizen

Het zal wel weer ontzettend populistisch zijn, Geert Wilders in de kaarrrt spelen en de bijl aan de wortel van de stam in de gapende kloof tussen gezond verstand & Goed Fatsoen gooien. Maar enerzijds gaat er 700 miljoen extra naar 'taal en zorg' voor vluchtelingen en anderzijds worden Onze Oudjes geciteerd door EenVandaag op uitspraken als "Ik wil sneller naar de wc. Soms moet ik wachten en dan is het te laat" terwijl er per volgend jaar een kwart miljard bezuinigd gaat worden op zorg. Wie het snapt mag het zeggen. Van Rossem | 30-04-16 | 19:01 | Link | 233 reacties

Rutte: 'Principes verdedigen is Bokito-gedrag'

Openlijk staan voor de waarden, rechten en regels van je land, je Unie en je samenleving is "Bokito-gedrag". Althans, dat vindt de minister-president van Nederland. Ebru Umar heeft inmiddels al een week landarrest in Turkije en hoewel in Nederland de diplomatieke kanalen wijd openstaan en Ebru in Kusadasi twee consulaire babysitters heeft die uitstekend voor haar zorgen, hebben we de MinPres nog niet één keer hardop, laat staan stellig, horen zeggen dat EBRU VRIJGELATEN MOET WORDEN, snotverrrdomme. En dat gaat de Unileverliberaal dus ook niet doen, zo legde hij vrijdagavond aan Met het Oog op Morgen uit. In het bovenstaande fragment kiest @MinPres er voor om de verdedigers van waarden aan te vallen, in plaats van de (Turkse en Nederturkse) bedreigers van diezelfde waarden. Want waarden verdedigen is dus 'Bokito-gedrag', aangejaagd door onderbuik & internet. Rutte kiest al een week lang heel voorzichtig zijn woorden tegen de echte boosdoeners (de Turkse leiders), maar wordt wél boos op mensen die hem - met recht en rede - verwijten zo voorzichtig te doen. Wat een lauwe labbekak.

Dat er diplomatieke wegen bewandeld worden om Ebru vrij te krijgen, is natuurlijk heel verstandig. Ebru zal eerder vrijkomen dankzij directe lijntjes met premier Davutoglu (Rutte kan Erdogan niet eens aan de lijn krijgen), dan via grote woorden op de voorpagina's van de krant. Maar Rutte legt het verkeerd uit. Hij zegt: 'Als ik nu hardball ga spelen, wordt zij onderdeel van een politiek spel en dan zal Turkije nog minder geneigd zijn haar vrij te laten.' Maar op het moment dat Ebru is aangehouden, wérd ze al onderdeel van het politieke spel. Ebru is een politieke gevangene van Erdogan, en dat heeft álles met de huidige internationale politiek van de Turken te maken. Met het mobiliseren van Klikturken, met de aangifte tegen Böhmermann, met de pogingen van Erdogan om in diverse landen muziekstukken, theaterwerken en meningsuitingen aan te klagen of te verbieden, en ongeacht hoe hard Rutte het probeert te ontkennen: dus óók met de vluchtelingendeal met de EU.

De EU houdt zich niet aan haar eigen regels
Minstens zo belangrijk als de diplomatieke route: de MinPres heeft óók een taak als morele leider, van Nederland en als voorzitter van de Europese Unie. We hebben nu te maken met een kandidaat EU-lidstaat (waarvan de inwoners binnenkort allemaal EU-visa krijgen) die noch door EU-Führerin Angela Merkel, noch door Hamertjesvasthouder Mark Rutte wordt aangesproken op ónze (Europese) normen en waarden. Waarden die niet alleen als vigerende principes leven, maar ook als in verdragen vastgelegde regels gelden - óók voor landen die ooit lid wensen te worden. Maar PrutsPool Donald Tusk zei nota bene op de middag vóór Ebru's arrestatie nog dat 'niemand het recht heeft om Turkije de les te lezen' (videobewijs). Die waarden boeien dus niemand, zolang de vluchtelingendeal maar rond komt vóór de Mediterrane zomerstroom op gang komt. De EU houdt zich dus niet aan haar eigen regels - logisch dat mensen daar kritiek op hebben, want hoewel Rutte zijn critici denigrerend typeert, zijn 'de onderbuik' en 'het internet' echt niet gek. Iedereen ziet wat er gebeurt en bijna niemand vindt het prettig om tegelijkertijd genaaid én voorgelogen te worden. En bovendien: sinds wanneer is het opkomen voor je eigen waarden en rechten 'Bokito-gedrag'?

Bedrijfspoedel van Mutti Merkel
Niet alleen tegen Erdogan zwijgt Rutte, ook tegen Merkel zegt hij niks. Dat kan hij niet en dat mag hij niet: Merkel, zijn meerdere in Europa, heeft immers al toegestaan dat Böhmermann vervolgd wordt. Dus Rutte kan nu níet een grotere broek aantrekken dan Merkel door tegen Erdo te zeggen dat Ebru SOFORT terug naar huis moet komen. Dan zou hij zijn Duitse Mutti passeren en in dat opzicht wordt er dus wél onderhandeld over de vrijheid van meningsuiting. Mark is slechts de bedrijfspoedel van Merkel en Ebru is het slachtoffer van deze politieke verhoudingen binnen de EU. Verhoudingen die worden bepaald door de vrouw die zich verslikte in 'Wir schaffen das' en daarom een enorme noodzaak heeft om de (kafkaëske) vluchtelingendeal met de Turken rond te krijgen. Ondertussen is Ebru vogelvrij en is de boodschap aan de rest van meningen uitend Europa dat je niet op de Europese leiders hoeft te rekenen als Erdogans NSB'ende Klikturken achter je aan komen. Eerst komen de Turkse visums, dan de moraal...

Tot slot.In Met het Oog op Morgen beweert Rutte dat ferme uitspraken zijnerzijds alleen zijn ego en de peilingen van zijn partij zouden dienen, en dat hij het daarom niet wil doen. Dat is volstrekte nonsens. De VVD, dat haar partijprogramma inkoopt bij Motivaction, stemt haar standpunten al tijden af op focusgroep en peilingen, niet op principes. De partij regeert niet op wat hoort, maar op wat scoort. En zo kan het dat de premier van alle Nederlanders in alle talen weigert op te staan en de rug te rechten voor de vrijheid van meningsuiting en de Westerse principes, maar dat zijn VVD op dezelfde avond in haar eigen wekelijkse nieuwsbrief letterlijk optekent: "Het is onbestaanbaar dat Turken die vaak al generaties lang in ons land wonen – en dus al generaties lang gebruik maken van onze vrijheden – het normaal vinden dat diezelfde vrijheden van anderen worden afgenomen." Hee, daar ineens wel grote woorden, om niet te zeggen: 'Bokito-gedrag'? Je zou het denken, maar ook in de nieuwsbrief huichelt de VVD er op los. De liberalen leggen de verantwoordelijkheid voor een oplossing lekker bij een ander: "Wij hebben minister Asscher gevraagd te onderzoeken hoe het integratiebeleid van de afgelopen jaren deze situatie heeft laten ontstaan en hoe hij er voor zorgt dat die fouten met het huidig beleid niet opnieuw worden gemaakt." Dat is doen alsof je iemand daadkrachtig aan het delegeren bent terwijl je hem enkel vraagt of die wil blijven dweilen met de kraan open. Het is uitermate doorzichtig en geen enkele focusgroep trapt hier hopelijk nog in.

Nope. Dit zijn de verhoudingen: Recep Erdogan is de brutale sherrif van Europa. Merkel is het Westen kwijt op haar morele kompas. En onze minister-president is een mietje.
Sherdogan1068.jpg Van Rossem | 30-04-16 | 16:29 | Link | 235 reacties

Martijn Krabbe = walvissenmoordenaar!!!

ANP-1928403.jpgVoordat we aan het echte nieuws beginnen, eerst even dit. Tv-gezicht Martijn Krabbé wil iets belangrijks met ons delen, en dat doet hij door een foto van zijn beeldscherm te maken, met daarop een openstaand Word document dat als titel 'Communiceren is soms knap moeilijk' heeft. (...) Prachtig. Gewoon, prachtig. Maar goed, dan nu even de kern van het verhaal. Wij hadden het even gemist, maar kennelijk heeft Krabbé samen met die dikke kok op RTL4 vers geslacht walvissenvlees zitten vreten. Mjam mjam lekker lekker, en zo doet men dat nou eenmaal op de Faeröer eilanden (foto!) waar de twee op bezoek waren, dus boeie. Kennelijk was er gedurende deze trip niet één RTL medewerker die zijn bedenkingen had bij het slachten en verorberen van walvissen, en zo kon het dus gebeuren dat Krabbé na de uitzending geheel onverwacht bedolven werd onder de woedende dierenvrienden. Gevolg: Krabbé voelt zich genoodzaakt te reageren, waardoor nu ook sites als GeenStijl kennis nemen van zijn MISSTAP. Wel een mooie verklaring trouwens: we hebben het slachten van de walvissen bewust niet in beeld gebracht (chapeau, red.), we zijn helaas vergeten aan te geven dat zoiets natuurlijk Echt Niet Kan, máár we zijn wel kritisch geweest al hadden we niet echt een mening (???, red.) en we 'zaaiden verwarring' door vervolgens een halve walvis naar binnen te werken. Ha ha, hoe wereldvreemd kun je als RTL icoon zijn. Nou Martijn, bedankt voor de heldere verklaring. De kilte is uit de lucht hoor! (En nu niet meer subtiel de aandacht proberen te verleggen a.u.b.). Mutsaerts | 30-04-16 | 14:14 | Link | 119 reacties

Turkije intimideert NL ondernemers in Turkije

bestevriendjuss.jpgDe lange arm van Ankara blijkt het ook op korte afstand prima te doen. Niet alleen Nederlandse meningen-delinquent Ebru Umar wordt in Turkije in de kerkers gesmeten, ook ondernemende NederTurken worden kapot geïntimideerd. De NederTurkse criticasters van Zaman Vandaag tekenden de ONTLUISTERENDE VERHALEN op van ondernemers die in Turkije worden geterroriseerd vanwege hun geloof in iets anders dan de moraal van Erdogan. "Zo werd ondernemer G. onlangs meerdere keren gebeld door privé-nummers en uitgemaakt voor dienaar van Israël en landverrader omdat hij openlijk sympathiseert met de Gülen-beweging. Ze hebben gedreigd zijn woning en auto in brand te steken. G. heeft na de bedreigingen melding gedaan bij de politie. 'Het begon allemaal met een campagne op social media, waar Turkse Nederlanders werden opgeroepen om alle contacten met mij te verbreken en niet langer gebruik te maken van onze diensten omdat ik een landverrader zou zijn die zich uitspreekt tegen Erdogan'." Dit zou natuurlijk met een hoop intellectuele gymnastiek nog gezien kunnen worden als het werk van klikturkende Erdo-fanboys die niet aantoonbaar aan de overheid gelieerd zijn. Het volgende voorval echter niet: "Ik kreeg mensen van het consulaat over de vloer. Ze hebben op een subtiele manier kenbaar gemaakt dat ik mijn mening over Erdogan moet herzien en dat ik geen zaken moet doen met Gülen-sympathisanten omdat dat gevolgen kan hebben voor mijn handel met Turkije." Zelfs de idealisten die zorg dragen voor onfortuinlijke mensen met mogelijkheden worden kapot ge-Erdogand. "Ook I., directeur van een zorginstelling, weet als geen ander hoe het is om als Turkse Nederlander gestraft te worden voor kritiek op Erdogan. Door zijn 'afwijkende mening' over de Turkse politiek, is zijn instelling door anonieme meldingen beschuldigd van 'fraude' en 'ontucht'. Na officieel onderzoek bleken de beschuldigingen niet te kloppen, maar de haatcampagne ging op internet toch gewoon door." Als we nou niet zo moeilijk doen en Turkije gewoon EU-lid laten worden, dan draaien ze vanzelf wel bij. Gewoon een kwestie van tijd. Spartacus | 30-04-16 | 11:59 | Link | 157 reacties

Deetman intimideerde slachtoffers pedopriesters

buddychrist.pngHet is maar goed dat de genade van the big man upstairs eindeloos is, want Wim Deetman (CDA) heeft heel wat op te biechten. De politieke mastodont (burgemeester van Den Haag, lid TK, voormalig minister) heeft namelijk medewerkers van een stichting die op de bres komt voor slachtoffers van pedopriesters, KLOKK, in 2012 dusdanig onder druk gezet om af te zien van een parlementaire enquête dat enkelen van hen de strijd maar opgaven. Uiteindelijk kwam het onderzoek naar het misbruik er toch, zij het in een veel minder zware vorm dan een parlementaire enquête, namelijk een interne onderzoekscommissie van de Katholieke kerk. Dat Deetman vervolgens zelf de onderzoekscommissie voorzat gaat werkelijk alle verbeelding te boven: blijkbaar moest en zou de deksel op de Roomsche doofpot blijven. Het is dus niet meer dan redelijk dat sommige bij KLOKK aangesloten slachtoffers zich een beetje gepakt voelden. Daar komt nog eens bij dat de chef van KLOKK zelf een dubieuze rol speelt. Voorzitter Guido Klabbers - één van de geïntimideerden - van de stichting kreeg een riant salaris van €6.138 per maand van het ministerie van VW&S, nadat hij zijn strijd voor een parlementaire enquête opgaf. Onder andere door #ophef over deze beloning zijn er in totaal negen bestuursleden van KLOKK opgestapt. De schijn wordt gewekt dat de stichting dus eerst is geïntimideerd en toen geïncorporeerd door de machtige Haagse belangen om zo grootste pedofielenzaak aller tijden uit de spotlights te halen. Een beangstigend idee. Vanmiddag kunt u uw grootvaders buizenradio van zolder halen om naar de shockdoc over de paapse pedopraktijken en de dubieuze rol van Deetman luisteren bij Argos Radio, tussen 14.00 en 15.00 op GrindpadFM. Voor die tijd kunt u alvast het vrij omvangrijke GeenStijl Deetman Dossier teruglezen. Hate to say we told you so (but we did). Zentgraaff | 30-04-16 | 10:29 | Link | 84 reacties

Zucht. JSF stijgt niet op door software bugs

jsffaalnummertjezoveel.jpgGoed nieuws voor de omwonende van militaire vliegvelden Leeuwarden en Volkel. Uit een test is gebleken dat de JSF's die er gestationeerd zullen worden absoluut NUL geluidsoverlast produceren. Dit komt door een unieke feature: het toestel kan namelijk niet opstijgen, waardoor de geluidsoverlast drastisch gelimiteerd wordt. Kortom, dat worden rustige "belevingsvluchten" eind mei. Tijdens een 'alert launch' van JSF's op vliegbasis Mountain Home AFB in Idaho onlangs, steeg slechts één van de zes F-35's op. De rest kon niet van de startbaan komen, omdat de piloten de software niet op tijd geboot kregen door alle bugs en glitches. Die software is zo belabberd dat Windows XP er een high tech vlekkeloos besturingsprogramma bij lijkt. En die software kan de hele vloot aan de grond houden, zeker in acute gevallen, zoals bleek tijdens de alert launch in Idaho. Maar goed. Wanneer heb je een gevechtsvliegtuig nou nodig in acute gevallen? Precies. De vliegende Fyra op laten stijgen is net zoiets als een spelletje op een gameconsole willen starten: je bent driekwartier bezig met het updaten van de software voordat je eindelijk los kan. Met dit verschil, dat je bij een Faal-35 uiteindelijk alsnog niet los kan. En terwijl wij 5,2 miljard euro neerleggen voor 37 instapmodellen, waarvan er maar vier operationeel zullen zijn (maar niet in noodgevallen want crappy software), is de US Air Force helemaal klaar met het toestel. En overwegen ze in België uiteraard alsnog ook de moderne straaljagertrabantjes aan te schaffen. Maar betogers hebben uitgerekend dat je voor de prijs van één JSF ook 12.145 speeltuinen kunt aanschaffen. Wat het verschil is tussen een F-35 en een speeltuin? Je wint met beide geen enkel luchtgevecht, maar een speeltuin heeft een glijbaan en glijbanen zijn awesome. Wel leuk: de Amerikanen gaan binnenkort een F-35 laten vechten tegen een A-10 Thunderbolt II. Ons geld zetten we natuurlijk op de vliegende brrrt. Want om zo'n gevecht te winnen, is opstijgen nu eenmaal een basisvereiste. Johnny Quid | 30-04-16 | 08:59 | Link | 230 reacties

VideoColumn - Jan Roos wil het land voor zichzelf

Weet je wie wél terug is in Nederland? Jan Roos! En het liefst had ie meteen de hele natie voor zichzelf gehad. Nou ja, niet alleen voor zichzelf. Ook voor alle mensen die houden van vrijheid, democratie, de rechtsstaat, vrijheid van meningsuiting, varkensvlees, andersdenkenden, ongelovigen, secularisme, wetenschap, muziek, alcohol en een boekenkast met meer dan 1 boek d'r in. En gelijk heeft ie, potverdikkeme. Want als we onszelf nog verder wegcijferen, worden we straks nog deelbaar door nul en DAT. Kan nooit de bedoeling zijn. Van Rossem | 29-04-16 | 21:59 | Link | 265 reacties

Meerrrr

Tip de Redactie